Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Premier League se va schimba radical! Ordinul clar transmis arbitrilor înaintea noului sezon

Nicu Savin

Actualizat 01/08/2023 la 09:29 GMT+3

Startul noului sezon din Premier League se apropie cu pași repezi, iar presa engleză scrie că oficialii au adoptat o serie de reguli noi înainte de prima etapă. Concret, arbitrii au primit directive clare pentru a cuantifica la sânge momentele de întrerupere, astfel că vom avea parte de meciuri foarte lungi, cu multe minute de prelungire.

Sadio Mane of Liverpool is shown a yellow card by Match Referee Anthony Taylor for a foul on Cesar Azpilicueta during the Premier League match between Chelsea and Liverpool at Stamford Bridge on January 02, 2022

Credit imagine: Getty Images

Au mai rămas 10 zile până la startul noului sezon din Premier League, iar presa engleză anunță câteva schimbări importante luate de oamenii care conduc destinele celui mai tare campionat din lume. Potrivit Sky Sports, arbitrii din Premier League și din alte ligi profesioniste engleze au fost instruiți să calculeze mai strict durata întreruperilor și să acorde mai multe minute de prelingire în cele două reprize.
Această strategie a fost aplicată inițial de FIFA, la Cupa Mondială din Qatar, unde am avut parte de partide foarte lungi, acordându-se deseori chiar 10 minute de prelungire. Recordul a fost stabilit la duelul dintre Anglia și Iran din faza grupelor, care s-a întins pe durata a 117 minute.

Premier League a adoptat reguli noi înaintea sezonului 2023-2024

O statistică efectuată la finalul sezonului trecut a scos la iveală faptul că în Premier League se joacă în medie sub 55 de minute pe meci, ceea ce anihilează mult din spectacol și îndepărtează fanii de fenomen. Astfel, toate întreruperile cauzate de accidentări, celebrarea golurilor, trageri de timp sau alte motive vor fi cuatificate la sânge de cavalerii fluierului și vom avea parte de partide mult mai lungi decât până acum.
Pe lângă această decizie, arbitrii au mai primit și alte indicații importate înaintea noului sezon. Aceștia au fost sfătuiți să lase jocul mai liber, dar și să acorde cartonaș galben pentru orice încercare de a trage de timp.
În același timp, fotbaliștii vor fi avertizați mai ușor pentru proteste, chiar dacă acestea nu sunt extrem de vehemente. Sursa citată notează că simpla îndreptare a unui fotbalist către arbitru pentru a-i cere explicații va fi sancționată imediat cu cartonaș galben. De asemenea, antrenorii vor primi avertismente dacă vor depăși spațiul tehnic în timpul meciurilor.
Programul primei etape din Premier League
11 august
  • Burnley - Manchester City, 20:00
12 august
  • Arsenal - Nottingham Forest, 12:30
  • Bournemouth - West Ham 15:00
  • Brighton - Luton 15:00
  • Everton - Fulham 15:00
  • Sheffield United - Crystal Palace 15:00
  • Newcastle - Aston Villa 17:30
13 august
  • Brenford - Spurs 14:00
  • Chelsea - Liverpool 16:30
14 august
  • Manchester United - Wolves 20:00
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo