Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Radu Drăgușin ar putea deveni cel mai scump român din istorie! Anunțul făcut de agentul fundașului

Nicu Savin

Publicat 13/09/2023 la 21:32 GMT+3

Radu Drăgușin traversează o perioadă excelentă în cariera sa, iar Florin Manea, agentul său, a dezvăluit că fundașul este tot mai aproape de un transfer în Premier League. Impresarul susține că mutarea s-ar putea face chiar în iarnă, iar Genoa cere o sumă cuprinsă între 35 și 40 de milioane de € pentru internaționalul român.

Radu Drăgușin, în Andorra - România

Credit imagine: Getty Images

Radu Drăgușin este printre puținii fotbaliști români care în ultimul an și jumătate a jucat constant în străinătate, la un nivel ridicat. Împrumutat de Genoa de la Juventus în vara lui 2022, fundașul a devenit definitiv jucătorul "grifonilor" în iulie, când clubul genovez a activa clauza de cumpărare, în valoare de 5,5 milioane de €.
Drăgușin a pus umărul la promovarea în Serie A a celor de la Genoa și a rămas o piesă de bază și în startul actualei stagiuni, fiind integralist în toate meciurile oficiale jucate de echipa lui Alberto Gilardino. Înaintea acestui sezon, presa din Italia a scris că românul a fost pe lista lui Napoli, dar în cele din urmă a rămas la Genoa.

Genoa vrea între 35 și 40 de milioane de € pentru Drăgușin, susține impresarul fotbalistului

Totuși, transferul lui Drăgușin la o echipă mai puternică este doar o chestiune de timp, așa cum susțien impresarul său, Florin Manea. Acesta a dezvăluit că are discuții avansate cu echipe din Premier League și mutarea românului în cel mai tare campionat al lumii s-ar putea produce chiar în iarnă, chiar dacă jucătorul ar urma să stea la actuala echipă până la finalul sezonului.
"Sunt deja discuții avansate cu cluburi din Anglia! Vorbim des, am făcut-o și după meciul cu Kosovo. Din Premier League, evident (n.n. discuțiile)! Primesc mereu mesaje, Radu a fost lăudat și după acest meci. Important pentru Radu este însă să joace acum meci de meci la Genoa în Serie A, după cele 45 de partide în care a fost titular anul trecut.
Vedem în iarnă ce se va întâmpla cu Radu! Putem să facem atunci transferul și să continue până în vară la Genoa. Noi așa ne dorim. Acum, Genoa vrea pe el o sumă între 35 și 40 de milioane de euro", a spus Florin Manea pentru prosport.ro.
Dacă Drăgușin va fi vândut pe o sumă apropiată de cea avansată de agentul său, fundașul va deveni de departe cel mai scump român din istorie. Recordul este deținut de Adrian Mutu, pentru care Chelsea a plătit 19 milioane de € către Parma, în 2003. Pe locul secund se află Cristi Chivu, care în același an a ajuns de la Ajax la AS Roma în schimbul sumei de 18 milioane de €. Ulterior, în 2007, capitolinii l-au vândut pe fostul căpitan al naționalei la Inter pentru 16 milioane de €, ceea ce reprezintă a 3-a cea mai mare sumă plătită pe un fotbalist român.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo