Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ten Hag are viitorul asigurat dacă va fi demis de la United! E pe lista scurtă a unui club de renume

Nicu Savin

Publicat 26/04/2024 la 12:40 GMT+3

Erik Ten Hag nu e deloc sigur de postul său de antrenor al lui Manchester United, existând posibilitatea de a fi demis la finalul sezonului. Chiar dacă mandatul său pe Old Trafford a fost mai degrabă un eșec până acum, olandezul nu va duce lipsă de oferte, iar presa din țara sa scrie că e dorit înapoi la Ajax, echipă la care a avut rezultate de excepție înainte de aventura în Premier League.

Erik ten Hag, Manager of Manchester United, applauds the fans after the team's victory in the Premier League match between Manchester United and Sheffield United at Old Trafford.

Credit imagine: Getty Images

Erik Ten Hag a avut un prim sezon decent la Manchester United, dar ulterior nu a reușit să ajute echipa să treacă la următorul nivel. Mai mult, "diavolii" au regresat în actuala stagiune, iar olandezul este în pericol de a fi demis. Faptul că United a ajuns în finala Cupei Angliei, unde se va duela cu Manchester City, nu e suficient pentru un club atât de mare și sunt șanse reale ca oficialii de pe Old Trafford să-l dea afară pe managerul olandez la vară.
Dacă acest lucru se va întâmpla, Erik Ten Hag va avea de unde alege pentru a-și continua cariera. Conform olandezilor de la De Telegraaf, Ajax este foarte atentă la situația lui Ten Hag și va face totul să-l readucă la cârma "lăncierilor" dacă va fi îndepărtat de la Man United.
Ajax a avut o primă parte de sezon de coșmar, stând câteva etape pe loc retrogradabil. Cel mai mare club al Olandei și-a revenit între timp și este pe locul 5 în Eredivisie, dar sunt șanse minime să termine mai sus și aproape sigur va urma o nouă schimbare de manager în vară.

Erik Ten Hag, dorit înapoi la Ajax Amsterdam

De la începutul stagiunii, Ajax a schimbat deja doi antrenori. Maurice Steijn a condus echipa până la final de octombrie, când a fost înlocuit cu John van 't Schip, după ce Hedwiges Maduro a asigurat interminatul pentru o scurtă perioadă. Chiar dacă John van 't Schip a reușit să redreseze corabia, boardul de pe Amsterdam Arena își dorește un antrenor cu nume pentru sezonul viitor, iar Ten Hag e principalul vizat.
În caz că olandezul va continua la Man United sau va refuza să revină la Ajax, șefii "lăncierilor" au și două variante de rezervă. Prima ar fi Graham Potter, omul care a făcut "minuni" cu Brighton, dar nu a reușit la Chelsea și de atunci nu a mai antrenat niciunde. Cea de-a 2-a ar fi Francesco Farioli, italianul de doar 35 de ani care o pregătește pe Nice.
Încercarea celor de la Ajax de a-l readuce pe Ten Hag la echipă e una normală, având în vedere realizările acestuia în primul său mandat. Ten Hag a stat 5 ani pe banca lui Ajax (2017-2022) și a cucerit 6 trofee: 3 titluri, duăă cupe și o supercupă. Mai important, cu el la timonă Ajax a fost la câteva minute distanță de finala Champions League în 2019, dar a pierdut dramatic returul cu Spurs din semifinale, după ce a condus cu 3-0 la general. Acel parcurs european fantastic a generat venituri colosale pentru clubul olandez, care a vândut pe bani grei jucători precum De Ligt, De Jong, Van de Beek sau Ziyech.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo