Președintele UEFA, Aleksander Ceferin a declarat că ideea ca toate meciurile de la Campionatul European din această vară să se dispute cu fani în tribune rămâne intactă. Slovenul de la conducerea forului european a insistat că toate cele 12 orașe care vor găzdui conpetiția trebuie să dea asigurări că accesul fanilor pe arene va fi permis.
"Avemîn plan mai multe scenarii, dar singura garanție pe care o putem face este că opțiunea de a juca vreun meci de la Euro 2020 într-un stadion gol este scoasă din ecuație. Fiecare oraș gazdă trebuie să garanteze că vor fi fani la jocurile pe care le organizează.", a declarat Ceferin, citat de Sky Sports.

Cine nu garantează prezența fanilor în tribune poate pierde organizarea meciurilor de la EURO 2020

Cupa Mondială FIFA
Completarea genială a lui Lineker la citatul celebru despre ce înseamnă Germania în fotbal
ACUM 2 MINUTE
Șeful UEFA a mers și mai departe și a anunțat că data limită pentru oferirea acestor garanții este 7 aprilie. Până atunci, fiecare oraș gazdă trebuie să prezinte planuri concrete privind numărul de fani cărora le va fi permis accesul pe stadioane la EURO, iar cine nu va putea face acest lucru ar putea pierde organizarea.
"Scenariul ideal este ca turneul să se desfășoare în cele 12 locații inițiale, dar dacă acest lucru nu este posibil, atunci va continua fie în 10, fie în 11 țări, dacă una sau mai multe dintre locații nu pot îndeplini condițiile cerute.", a adăugat Ceferin.
O decizie finală se va lua pe data de 20 aprilie, când Comitetul Executiv al UEFA se va întruni în cadrul unui congres extraordinar.
În ultima vreme au apărut informații conform cărora orașele Dublin și Glasgow nu vor mai organiza meciuri de la EURO, deoarece autoritățile din Scoția și Irlanda nu sunt dispuse să permită nici măcar un număr limitat de fani în tribune.
Premierul Marii Britanii, Boris Johnson a spus ulterior că Anglia este gata să găzduiască meciuri suplimentare, în cazul în care orice alt oraș gazdă va fi obligat să renunțe.
https://i.eurosport.com/2021/02/23/3000856.jpg

Orașele și stadioanele care vor găzdui meciuri la EURO 2020

Cel de-al 16-lea Campionat European se desfășoară în perioada 11 iunie - 11 iulie 2021 și, pentru a sărbători cea de-a 60-a aniversare a turneului, 12 orașe de pe continent au fost selectate ca gazde.
 • Amsterdam (Olanda) - Johan Cruyff Arena
 • Baku (Azerbaidjan) - Stadionul Olimpic
 • Bilbao (Spania) - San Mames
 • București (România) - Arena Națională
 • Budapesta (Ungaria) - Puskas Arena
 • Copenhaga (Danemarca) - Parken Stadium
 • Dublin (Republica Irlanda) - Aviva Stadium
 • Glasgow (Scoția) - Hampden Park
 • Londra (Anglia) - Wembley
 • Munchen (Germania) - Allianz Arena
 • Roma (Italia) - Stadio Olimpico
 • Sankt Petersburg (Rusia) - Krestovsky Stadium
Stadio Olimpico din Roma va găzdui meciul de deschidere, pe 11 iunie, în timp ce stadionul Wembley, va organiza atât semifinalele, cât și finala.
Fotbal
Hansi Flick anunță revoluția în fotbalul german! Măsurile urgente pe care le-a cerut
ACUM 29 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Cotele pentru câștigarea CM 2022 cu tabloul optimilor aproape finalizat. Japonia, salt spectaculos
ACUM 31 MINUTE