Ieri, conducerea FCSB a anunțat că transferul lui Moruțan la Galatasaray este făcut, în schimbul sumei de 5,5 milioane de euro. Nu toți banii vor ajunge la formația din Berceni, Botoșani, fostul club al mijlocașului, păstrând încă 9% din drepturile federative ale jucătorului.
Mutarea nu este încă oficială, lucru subliniat de Fatih Terim, însă e de așteptat ca micile detalii rămase de pus la punct să se rezolve repede, mai ales că roș-albaștrii sunt atât de siguri de mutare încât nici nu l-au inclus pe fotbalist în lotul pentru meciul cu Sepsi.
Tehnicianul grupării din Istanbul a vorbit și el despre mutare și e bucuros că s-a ajuns la un numitor comun pentru o sumă decentă, în contextul în care inițial românii aveau prestații aberante. Moruțan e un fotbalist de viitor, dar fanii Galatei pot fi liniștiți; după ce mult timp formația de pe Bosfor a preferat să aducă fotbaliști cu nume, aflați la final de carieră, acum strategia s-a schimbat: țintește jucători tineri și de calitate, care pot crește și ajuta clubul pe termen lung.
Fotbal
EXCLUSIV | Interviu cu Adrian Avasâlcăi, singurul antrenor român de la Academia lui Chelsea
20/11/2022 LA 06:34
"Fanii lui Galatasaray nu trebuie să se teamă. Pe lângă Moruțan, avem jucătorii talentați pentru viitor. Am mai spus că îmi place Moruțan și iată unde am ajuns, de la 10-15 milioane de euro, cât se cerea. Mai sunt doar câteva mici lucruri de pus la punct. Ne dorim să adăugăm și alți jucători talentați în echipa noastră. Mai sunt puține lucruri rămase, iar fanii lui Galatasaray trebuie să mai aștepte puțin", a declarat Fatih Terim.

Moruțan, al doilea cel mai scump jucător luat de Galatasaray din România

La începutul lunii august, Galatasaray a încercat să-l transfere pe Olimpiu Moruțan, dar conducerea roș-albaștrilor a cerut la acel moment 10 milioane de euro în schimbul fotbalistului. Mai apoi, clubul din Berceni a refuzat 7 milioane de euro pentru Moruțan.
Dacă FCSB nu refuza acea ofertă, Olimpiu Moruțan ar fi devenit cel mai scump fotbalist român transferat de Galata. Pe primul loc în acest top este Alexandru Cicâldău, care a fost transferat în această vară de la Universitatea Craiova în schimbul a 6,50 milioane de euro.
Podiumul este completat de Bogdan Stancu, transferat de la FCSB, pentru 5 milioane de euro. De abia pe locul 4 se regăsește Gică Popescu. El a fost transferat de la Barcelona, pentru 4,5 milioane de euro. Hagi, o legendă incontestabilă a clubului, se clasează de abia pe locul 5. Gică Hagi a fost transferat de la Barcelona, pentru 3,75 milioane de euro. Alți români care au jucat pentru Galatasaray: Iosif Rotariu, Iulian Filipescu, Adrian Ilie, Ionuț Luțu, Radu Niculescu, Florin Bratu, Gabriel Tamaș, Ovidiu Petre, Iasmin Latovlevici și Florin Andone
Romanian Liga I
FCSB a strălucit și a deraiat Rapidul pe Arena Națională. Pintilii, succes în fața lui Mutu
06/11/2022 LA 20:58
Serie A
Roma, înfrângere cu 0-1 în Derby della Capitale! Lazio s-a impus și a urcat pe podium în Serie A
06/11/2022 LA 19:01