Chiar dacă era favorită, Olanda a pierdut meciul cu Cehia din optimile Euro 2020, scor 0-2, și a ratat șansa de a se califica în sferturile de finală ale competiției. Jucătorii lui Frank De Boer nu au impresionat în meci și nu au reușit să trimită niciun șut pe poartă, lucru care nu li s-a mai întâmplat olandezilor de cel puțin 40 de ani, într-un meci de la Campionatul European sau cel Mondial.
La finalul partidei disputate la Budapesta, Georginio Wijnaldum s-a arătat bulversat de rezultat, neștiind ce s-a întâmplat cu echipa sa care a arătat mult mai bine în partidele din faza grupelor.

Doar 10 pase pentru Wijnaldum

Ligue 1
Un jucător adus în vară, aproape de despărțirea de PSG! Cu cine ar putea semna după doar 6 luni
17/01/2022 LA 07:28
"Îmi trec o mulțime de lucruri prin minte. Le-am oferit golurile prea ușor, iar noi n-am reușit să finalizăm șansele avute. Ne-am simțit din ce în ce mai neputincioși după eliminarea lui De Ligt, a devenit tot mai greu să punem presiune pe ei. Chiar dacă aveam mingea, nu reușeam să facem ceva", a spus Georginio Wijnaldum, potrivit De Telegraaf.
Căpitanul Olandei nu a strălucit în fața Cehiei. Fotbalistul a reușit, conform statisticii, doar 10 pase pe tot parcursul celor 90 de minute ale meciului, mai puțin decât oricare alt jucător din naționala batavă din 1980 și până în prezent.
Fotbal
Gini Wijnaldum dă cărțile pe față! Cum a reușit PSG să-l deturneze din drumul spre Barcelona
15/09/2021 LA 15:36
Campionatul European UEFA
Reacția dură a lui Wijnaldum după acuzațiile de rasism de la Euro 2020! "UEFA trebuie să facă asta"
24/06/2021 LA 15:41