Selecţionerul Mirel Rădoi a alcătuit echipa ideală a naţionalei României. Pe listă a fost trecut şi Ştefan Radu, pe care speră să-l convingă să revină la naţională. Fundașul lui Lazio nu a mai vrut să îmbrace tricoul primei reprezentative din 2013, dar rămâne unul dintre cei mai buni jucători români.
"Tătăruşanu, în poartă. Fundaşi centrali Chiricheş şi Radu Ştefan. Fundaş dreapta ar fi Cosmin Contra, dacă ar mai fi jucat. Acum, Benzar. Fundaş stânga pot fi Toşca sau Bancu. Mijlocaşi centrali, Cicâldău şi Răzvan Marin. La mijlocaşi laterali, Mitriţă sau Florinel Coman. Mijlocaşi laterali mai pot fi Dennis Man sau Dorin Rotariu. Număr 10 pot fi Stanciu, Nistor, Budescu şi Ianis Hagi. Atacanţi, Alibec, Puşcaş, Keşeru sau Florin Andone. Aici e un sistem 4-2-3-1. E sistemul care ne gândim că poate aduce mari dificultăţi Islandei. E un sistem care poate destabiliza Islanda”, a spus Rădoi într-o emisiune găzduită de Mediafax.
Mirel Rădoi debutează la naţională pe 26 martie, contra Islandei, în barajul pentru EURO 2020. În cazul în care "tricolorii" trec de nordici, vor juca în finala barajului împotriva câștigătoarei din duelul Bulgaria și Ungaria, pe 31 martie, în deplasare.
Fotbal
Mirel Rădoi, ținut la naționala României de "tricolori"! Răzvan Marin: "O să vorbim cu el!"
ACUM 4 ORE

Un sondaj, decisiv în decizia lui Rădoi de a veni la națională

Fostul fotbalist a precizat că, în decizia sa, a luat în considerare un sondaj de opinie în care 70% din persoane votaseră să fie antrenor la națională. Și anumite critici la adresa jucătorilor de la naţionala U 21 care făcuseră pasul la prima reprezentativă l-au făcut să își dorească să preia România.
"Nu am stat foarte mult să mă gândesc. Am pus foarte bine în balanţă pentru că nu am vrut să fie o decizie pripită. M-am gândit să nu piardă ambele echipe naţionale. Chiar i-am spus domnului preşedinte şi domnului Stoichiţă de ce văd lucrurile aşa şi de ce am nevoie de două zile pentru a da un răspuns. Le-am explicat foarte bine lucrurile şi apoi au spus cum văd ei lucrurile. S-a întâmplat ca în aceste două zile să apară două lucruri care m-au făcut să mă decid. Primul este că a fost un sondaj în care 70% din cei care votaseră voiau să fiu eu antrenor la naţională. După aceea au apărut câteva articole negative despre jucătorii de la U21. După ce erau eroi, şase luni mai târziu uitaseră fotbalul. Atunci am zis că e momentul să vin pentru că sunt jucătorii care m-au făcut faimos pe mine ca antrenor. Nu pot să-i las în momentu ăsta, la greu. În acelaşi timp, mă gândeam că îi las pe ceilalţi în urmă", a conchis antrenorul.
Fotbal
Dorit în locul lui Rădoi, Olăroiu negociază preluarea unei alte naționale! Unde este dorit
16/10/2021 LA 13:49
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Dan Petrescu, reacție virulentă când a fost întrebat dacă vine în locul lui Rădoi la națională
14/10/2021 LA 14:28