România a bifat o contraperformanță după 11 ani: din 2009 România nu mai pierduse trei meciuri la rând, indiferent de competiție sau de caracterul partidelor. Mai mult, de 24 de ani tricolorii nu pierduseră trei partide oficiale consecutiv.
Mirel Rădoi a analizat la cald partida, a fost mulțumit de determinarea jucătorilor, însă e extrem de supărat că fotbaliștii tricolori sunt extrem de neinpirați în ultima treime.
"A venit și a treia înfrângere, ceea ce nu ne doream. Am arătat mental mai bine decât în partidele cu Islanda și Norvegia. Din păcate, în prima repriză nu am fost suficient de inspirați, am avut câteva ocazii. În a doua repriză au schimbat sistemul, au trecut la 3-4-3 și până ne-am reglat au reușit să își creeze ocazii", a spus Mirel Rădoi, la ProTV, pentru ca apoi să facă referire la modul în care arată naționala în ofensivă: "Știm că aceasta e marea problemă, aducem mingea bine până în ultimii 30 de metri, dar de acolo nu suntem decisivi. Sau pasa lipsește, sau finalizarea, sau nu suntem deciși ce trebuie făcut. La acest nivel, orice mică întârziere te costă. Lucrăm la acest aspect și sperăm să putem în partidele următoare să arătăm altfel în faza de finalizare".
Fotbal
Rezumatul partidei Watford - Norwich, cu un gol de poveste al americanului Joshua Sargent
ACUM 25 MINUTE
În ciuda eșecurilor cu Islanda și Norvegia, Rădoi a reușit să îi capaciteze la maximum pe jucători. În evoluția lor s-a văzut multă dăruire, dar nici de această dată rezultatul nu a venit. Cu toate acestea, tehnicianul speră ca în partidele de luna viitoare, cu Irlanda de Nord și Norvegia, băieții să își ia revanșa pentru această săptămână de coșmar.
"După cum am simțit jucătorii, mă gândeam că o să apară și golul nostru. Din păcate, a venit golul lor. Am încercat să ne jucăm șansa în această grupă, dar a fost foarte greu. Ne uităm cu speranță înainte, pentru că avem de luat două revanșe, cu Irlanda de Nord și Norvegia. Va trebui să apelăm la orgoliul nostru", a mai spus Rădoi.

Rădoi dă de înțeles că ar putea renunța la națională

Deși în această săptămână Răzvan Burleanu l-a reconfirmat în postul de selecționer, punctând că, în ciuda rezultatelor, are încredere maximă în Rădoi și stafful său, tehnicianul pare tentat să renunțe. Extrem de dezamăgit de modul în care unii oameni de fotbal au vorbit despre el și munca pe care o depune, selecționerul ia în calcul să își dea demisia.
"Nu știu dacă în acest moment poate fi vorba de confirmare. În această lună vom vedea dacă a existat un progres. Apoi, după partidele din noiembrie, vom trage linie și vom vedea ce e de făcut. Poate peste o lună toată lumea va fi mai fericită". Întrebat de ce face referire la o posibilă demisie a sa, tehnicianul primei reprezentative a glumit: "Nu, lumea va fi mai fericită pentru că poate vom câștiga ambele partide".
Clasamentul grupei României
1. Austria - 9 puncte
2. Norvegia - 9 puncte
3. România - 4 puncte
4. Irlanda de Nord - 1 punct

Premier League, etapa a 5-a

Premier League
Ce golgeter își aduce Manchester City și ce sumă a plătit pentru el?
ACUM O ORĂ
Fotbal
Gol în stilul lui Zlatan Ibrahimovic la Watford - Norwich City
ACUM O ORĂ