Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România a pierdut și în fața Austriei și încheie în genunchi o săptămână neagră

Vlad Dumitrescu

Actualizat 14/10/2020 la 23:43 GMT+3

România a pierdut, scor 0-1, pe teren propriu în fața Austriei, în etapa a 4-a a grupelor Ligii Națiunilor.

România - Austria

Credit imagine: Eurosport

România a început mult mai determinată meciul din această seară față de meciurile cu Islanda și Austria, dar scenariul era să se repete și să primim gol și numai imprecizia austriecilor a făcut ca tabela să rămână intactă. Mai întâi, X.Schlager a șutat pe lângă poartă la capătul unui contraatac care a curs perfect (min.13), iar apoi Gregoritsch a lovit transversala dintr-o poziție ideală din interiorul careului (min.21).
Mai apoi, "tricolorii" au preluat inițiativa, iar pe finalul primei părți a fost un adevărat iureș la poarta austriecilor, dar fie șuturile slabe ale lui Bancu și Maxim, fie intervenția portarului Pervan la șutul lui Alibec, au făcut ca la pauză să se intre la egalitate, 0-0.
Repriza secundă a început cu o mare ocazie a oaspeților, dar Baumgartlinger a șutat slab din interiorul careului. Alibec a marcat în minutul 48, dar arbitrul asistent ridicase fanionul pentru off-side, după care austriecii au preluat controlul jocului și au ratat câteva ocazii foarte bune.
Tătărușanu a avut o intervenție salvatoare în minutul 65, respingând în bară un șut al lui Baumgartner, pe care scria 1-0. Inevitabilul s-a produs în cele din urmă în minutul 76, când Tătărușanu a fost învins de șutul perfect al lui Schopf, la capătul unei acțiuni foarte bine lucrate de Alaba și Baumgartner.
După gol, austriecii s-au retras și au preferat să se apere cu exactitate, dar jucătorii români nu au reușit să pună presiune la poarta acestora, astfel că meciul a curs fără evenimente deosebite până la final.
Astfel, România încheie o săptămână de coșmar, cu 3 înfrângeri în 3 partide, un singur gol marcat și 7 primite, și orice obiectiv ratat în totalitate.
În celălalt meci al grupei, Norvegia a învins pe teren propriu Irlanda de Nord, scor 1-0, după autogolul lui Dallas din minutul 68. În urma acestor rezultate, Norvegia și Austria sunt pe primele 2 poziții ale grupei, cu câte 9 puncte fiecare. România este pe poziția a 3-a, cu 4 puncte, în timp ce Irlanda de Nord este codașa grupei, cu un singur punct. Ultimele meciuri ale acestei ediții din Liga Națiunilor vor avea loc la mijlocul lunii viitoare, România urmând să întâlnească Norvegia acasă și Irlanda de Nord în deplasare.

Livetext | România-Austria

Min.90+6: Fluier Final! Austria-România 0-1
Min.93: Tătărușanu a urcat în careul advers la un corner, dar nici din această fază nu a ieșit nimic.
Min.90: Arbitrul de rezervă arată 5 minute de prelungiri.
Min.88: România încearcă să preseze, dar arată doar lipsă de luciditate.
România - Austria
Min.83: Iancu și Pușcaș intră pe teren în locul lui Stanciu și Deac.
Min.76: Ianis Hagi i-a luat locul lui Alex Mitriță.
Min.76: Gol Austria! Schopf deschide scorul printr-un șut perfect la colțul lung din interiorul careului.
Min.71: Gregoritsch vede cartonașul galben.
Min.65: Bară Austria! Tătărușanu a respins în transversală șutul lui Baumgartner, la capătul unei noi acțiuni care a curs bine pentru austrieci. România are probleme serioase în aceste momente.
Min.62: Rădoi face 2 schimbări deodată: Keseru și Cicâldău au intrat în locul lui Maxim și Alibec.
Min.60: Baumgartner a primit cartonașul galben, după o intrare dură asupra lui Toșca.
România - Austria
Min.58: Mitriță s-a aflat în situație de unu la unu cu X.Schlager în careul austriecilor, dar atacantul român a căzut prea ușor cerând penalty.
Min.55: Burcă vede și el cartonașul galben, în urma unei intrări extrem de dure asupra lui Baumgartner.
Min.55: Deac are o șansă bună, dar șutul său de la marginea careului s-a dus mult peste poartă, jucătorul CFR-ului acuzând că mingea i-a sărit din gazon.
Min.53: Prima schimbare a partidei aparține oaspeților. Hinteregger este înlocuit de Posch.
Min.48: Alibec a înscris la capătul unei acțiuni foarte frumoase, dar asistentul ridicase fanionul pentru off-side.
România - Austria
Min.46: Austriecii au o șansă bună de a marca, dar șutul lui Baumgartlinger a fost prins de Tătărușanu.
Min.45: Alibec are și el șansa deschiderii scorului. Atacantul Astrei a întors un adversar în careu și a șutat la colțul scurt, însă Pervan a fost la post și a acordat corner.
Min.43: O nouă ocazie pentru România. Maxim a recuperat o minge în apropierea careului advers, dar șutul său a fost deviat în corner.
Min.40: Bancu a primit o pasă excelentă de la Alibec în flancul stâng, a intrat în careu, dar a șutat dezamăgitor cu piciorul drept, mingea trecând la mare distanță de poartă.
Min.34: Ciprian Deac vede cartonașul galben, după o intrare dură asupra unui adversar.
România - Austria
Min.31: Stanciu ajunge într-o poziție destul de bună, dar șutul său cu piciorul stâng trece mult peste poartă.
Min.26: Austriecii au preluat inițiativa și au mai mult posesia.
Min.21: Bară Austria! Lainer a centrat perfect pentru Gregoritsch, iar acesta a trimis fără speranță pentru Tătărușanu, dar bara s-a opus deschiderii scorului.
Min.20: România deține controlul jocului, dar nu reușește să pună în real pericol poarta adversă. Totuși, se vede o determinare mai mare a "tricolorilor"
Min.13: Ocazie mare pentru Austria! X.Schlager a ajuns într-o poziție excelentă la capătul unui contraatac, dar șutul său din careu a trecut pe lângă poarta lui Tătărușanu.
Min.9: Răzvan Marin trimite primul șut pe poartă al partidei, un voleu de la aproximativ 20 de metri, dar Pervan a prins cu siguranță.
Min.8: Hinteregger vede cartonașul galben după ce l-a faultat pe Denis Alibec la mijlocul terenului.
Min.4: Mitriță a primit o pasă excelentă de la Alibec la marginea careului, dar nu a reușit să șuteze.
Min.1: A început partida de la Ploiești.
România-Austria | Echipele de start
România: Tătărușanu - Bancu, Toșca, Burcă, Bălașa - Maxim, Marin, Stanciu, Mitriță, Alibec, Deac
Rezerve: Niță, Lazar - Camora, Cretu, Manea, Cicâldău, Puşcaş, Keșeru, Hagi, Iancu
Austria: Pervan - Lainer, Dragovic, Hinteregger, Alaba - Schopf, Ilsanker, Baumgartlinger, Baumgartner, X.Schlager, Gregoritsch
Rezerve: Lindner, Siebenhandl - Schaub, Posch, Grbic, Kalajdzic, Grillitsch, Ranftl, Trimmel, Holzhauser, Onisiwo, Monschein
Știrea inițială
România intră așadar în runda a patra din Liga Națiunilor după două eșecuri extrem de dureroase cu Islanda și Norvegia. Am ratat din nou ocazia de a participa la un turneu final după înfrângerea cu Islanda iar de această dată totul parcă doare mai tare având în vedere că Național Arena va găzdui la București patru meciuri ale unui turneu final de la care vom absenta.
În Liga Națiunilor, după un început bun cu patru puncte din două partide (1-1 cu Irlanda de Nord, 3-2 în deplasare la Austria), tricolorii au dat peste Norvegia. La Oslo, Martin Odegaard și mai ales Erling Haaland au făcut ce au vrut cu defensiva noastră iar nordicii s-au impus cu 4-0, tricolorii având parte de un adevărat duș rece.
Mirel Rădoi a fost aspru criticat după cele două partide iar selecționerul și-a turnat singur cenușă în cap recunoscând că nu a putut mobiliza jucătorii după meciul pierdut în Islanda și că înfrângerea cu Norvegia reprezintă ”o umilință” pentru care își cere scuze. Notabil este și că Rădoi a declarat înaintea meciului cu Austria că singura sa dorință este ca România să primească mai puține goluri.
Așadar în această atmosferă sumbră îi întâmpinăm pe austrieci la Ploiești pentru un meci care este important din punct de vedere moral - trebuie să încheiem această pauză internațională cu o victorie.

România - Austria. Conflictul Rădoi - Ianis Hagi

Întrebat fiind de ce nu merge atacul naționalei, Ianis Hagi a răspuns după meciul cu Norvegia: ”Asta trebuie să-l întrebați pe selecționer, din partea mea de pe teren.. când alergi după minge 3-4 minute. Când îți vine mingea la picior, ce să faci cu ea? Doar să scoți un fault, să mai întrerupi meciul, să-ți revii, pentru că tot alergând, îți pierzi energia, suflul”, a afirmat Ianis.
Acum, înainte de meciul cu Austria din Liga Națiunilor, a venit și reacția lui Mirel Rădoi.
”Jucătorii trebuie să probeze, dacă au astfel de declarații. Când avem undeva la 19, 20 de mingi pierdute, este normal să nu ai continuitate. Mingea este una singură pe teren, dacă noi pierdem, va ajunge la adversar. Dacă nu îți place când o ai, atunci va trebui să alergi după ea, dacă nu faci ceea ce ai învățat la antrenamente, poți să alergi și mai mult de 4-5 minute”, a afirmat Mirel Rădoi la conferința de presă de astăzi.

România - Austria. Programul tricolorilor din Liga Națiunilor

  • 14 octombrie, ora 21:45 România - Austria
  • 15 noiembrie, ora 21:45 România - Norvegia
  • 18 noiembrie, ora 21:45 Irlanda de Nord - România

România - Austria, echipe probabile

ROMÂNIA: Tătărușanu – Cr. Manea, Burcă, Toșca, Bancu – N.Stanciu, Al. Crețu, R.Marin – Deac. Alibec, Maxim
ANTRENOR: Mirel Rădoi
REZERVE: Fl. Niță, Lazar, M. Bălașa, Camora, Cicâldău, I. Hagi, Mitriță, Keșeru, G. Pușcaș, G. Iancu
AUSTRIA: Pervan – Lainer, Dragovic, Hinteregger, Alaba – Trimmel, Ilsanker, Baumgartlinger, Baumgartner – Gregoritsch, X. Schlager
ANTRENOR: Franco Foda
REZERVE: A. Schlager, Siebenhandl, Schaub, Schöpf, Ranftl, Grillitsch, Onisiwo, Kalajdzici, Holzhauser, Posch, Ullmann, Lindner
picture

Premier League, etapa a 5-a

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo