Luna trecută, după victoria cu Armenia, România urca pe locul secund în grupă, grație succesului Germaniei în Macedonia de Nord. Tricolorii depind doar de ei să termine pe 2 și să meargă la baraj, situația actuală fiind una ideală. Chiar și așa, selecționerul României a anunțat după partida din octombrie că dubla "Islanda-Liechtenstein" va fi sinonimă cu ultimele meciuri cu el pe banca tehnică a naționalei.
Tehnicianul primei reprezentative a lăsat de înțeles că e sătul de critici și că odată contractul încheiat, în această toamnă, nu va mai discuta prelungirea cu Burleanu. Anunțul a fost unul total nefiresc, în contextul în care mulți specialiști au fost de acord că Rădoi trebuia să aștepte cele două partide din noiembrie, apoi să facă acest anunț. Chestionat pe seama declarațiilor de acum o lună, Rădoi e de părere că decizia lui nu ar trebui să îi influențeze negativ pe jucătorii de la lot.
"Am avut astfel de situații (n.r. antrenori care și-au anunțat plecarea înaintea unor meciuri importante) și cred că în primul rând fotbaliștii ar trebui să își respecte meseria. Dar am spus că nu vreau să discutăm despre această situație. Am discutat cu președintele și cu directorul tehnic al naționalei să vorbim despre situația mea după aceste meciuri", a spus Rădoi în conferința de presă premergătoare partidei România - Islanda.
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial 2022 | Cine se califică mai departe din Grupa H? Portugalia are prima șansă
16/11/2022 LA 20:27
CITEȘTE ȘI:
AȘA VA ARĂTA ROMÂNIA ÎN MECIUL DECISIV CU ISLANDA. O SINGURĂ MARE DILEMĂ PENTRU RĂDOI
Selecționerul a fost întrebat și despre ce se întâmplă cu Drăgușin, care părea să fie marea speranță a fotbalului românesc. Sub comanda lui Pirlo, la Juventus, tânărul apărător român a bifat numeroase partide în sezonul trecut. Venirea lui Allegri l-a scos din circuitul primei echipe și el a ales să meargă la Sampdoria, pentru a avea o șansă în plus să evoluze. Dar și la noua echipă a jucat foarte puțin, cariera sa în momentul de față părând că stagnează.
"S-a discutat mult despre Drăgușin, că a fost convocat și nu a jucat. Eu cred că totuși e un jucător de perspectivă. E un fotbalist foarte norocos, pentru că are vârsta pe care o are, fizicul pe care îl are și a avut și are șansa să se antreneze zi de zi cu fotbaliști mari. Chiar dacă a jucat doar 246 de minute sezonul ăsta, cred că nu a făcut-o deloc rău. Nu a jucat nici pe poziția lui, dar sunt convins că va face tot ce depinde de el pentru a juca unde îl pune antrenorul. Și noi, și echipa U21 îl monitorizăm în continuare", a mai spus selecționerul.

Rădoi, înainte de România - Islanda: "Nordicii nu au nimic de pierdut"

Rădoi a explicat deja că România e pregătită pentru duelul contra nordicilor, dar atrage atenția la un lucru. Islanda nu are vreun obiectiv clar în meciul de joi seară, astfel că fotbaliștii vor evolua fără să se gândească la rezultat. Această lipsă de presiune e o armă cu două tăișuri, de multe ori echipele care nu au nimic de pierdut fiind extrem de periculoase.
"Cred că în momentul de față avem mult mai multe lucruri de pierdut decât Islanda. Cred că acesta este un lucru important pentru noi, care să conteze, pentru a termina această campanie pe locul doi. Din punctul acesta de vedere avem un avantaj. Islanda, chiar dacă la nivel teoretic ar mai avea șanse la locul doi, în momentul de față poate fi o echipă periculoasă pentru că nu mai are nimic de pierdut, încearcă integrarea unor jucători U21 și atunci este o echipă care vine să joace fără presiune, poate fi periculoasă. Dar asta nu înseamnă că nu suntem pregătiți pentru mâine seară", a mai spus Rădoi.
Programul ultimelor meciuri din Grupa J
  • 11 noiembrie: România - Islanda, Germania – Liechtenstein, Armenia - Macedonia de Nord
  • 14 noiembrie: Liechtenstein - România, Armenia - Germania, Macedonia de Nord - Islanda
Clasamentul Grupei J
1. Germania - 21 de puncte (golaveraj 23-3)
2. România - 13 puncte (11-8)
3. Macedonia de Nord - 12 puncte (15-10)
4. Armenia - 12 puncte (8-11)
5. Islanda - 8 puncte (11-15)
6. Liechtenstein - 1 punct (2-23)
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Championship
#VOCE Millwall, bucuria de a fi urât
09/11/2022 LA 10:50
Liga Campionilor UEFA
5 concluzii după faza grupelor din Champions League
03/11/2022 LA 07:18