Stagiunea anterioară a fost una istorică pentru Rangers, care a cucerit din nou titlul în Scoția, după o pauză de 10 ani. Mai mult, modul în care a făcut-o a fost impresionant, adjudecându-și matematic campionatul cu două luni înainte de finalul sezonului. A fost un an fabulos pentru băieții lui Gerrard, care au terminat neînvinși, la 25 de puncte de marea rivală, Celtic și cu un golaveraj impresionant: 92-13. În consecinţă, cota lui Stevie G a crescut, dar acesta a preferat până acum să rămână pe Ibrox, chiar dacă a avut oferte tentante.
După demiterea lui Dean Smith, conducerea lui Villa a făcut tot posibilul să îl convingă pe Gerrard cu proiectul avut. Tehnicianul şi-a dat acordul, dar trebuia ca şi Rangers să fie de acord cu despărţirea. Oficialii de pe Ibrox nici nu au vrut să audă de o despărţire amiabilă şi au cerut 4 milioane de lire (4,6 milioane de euro) compensaţii, anunţă The Telegraph. Deşi aseară clubul din Birmingham venise cu o ofertă de 3 milioane de lire drept despăgubiri, scoţienii s-au ţinut tari, astfel că englezii s-au văzut nevoiţi să scoată din buzunar suma solicitată de Rangers. Cele 4 milioane de lire plătite pentru Gerrard reprezintă un record pentru Aston Villa, care niciodată în istoria sa nu a plătit astfel de compensaţii pentru a aduce pe bancă un tehnician.
Scottish Premiership
Un fost secund al lui Gerrard, favorit să-l antreneze pe Ianis Hagi! Anunțul presei din Scoția
23/11/2022 LA 15:00
CITEŞTE ŞI:
Îi recunoşti? Cum arătau cei mai buni fotbalişti din lume în tinereţe, înainte să devină celebri

Cine vine la Rangers în locul lui Gerrard

Totul s-a desfăşurat pe repede înainte, în contextul în care Villa îl avea weekendul trecut pe Dean Smith la cârmă, astfel că oficialii lui Rangers nu au avut încă timp să negocieze serios cu niciun posibil înlocuitor.
Totuşi, presa scoţiană vorbeşte despre 3 alternative pentru a-i conduce mai departe pe Ianis Hagi&Co: Russell Martin, Alex Neil şi Derek Mcinnes.
Russell Martin pare cea mai plauzibilă variantă, tehnicianul de 35 de ani transformând-o pe Swansea de la începutul acestui sezon, de când a fost numit pe banca tehnică a "lebedelor". Deşi rezultatele nu au fost neapărat excepţionale, Swansea a practicat un fotbal foarte atrgător din punct de vedere estetic. Martin e extrem de preocupat de organizarea jocului şi imprimă un stil ofensiv formaţiei din Championship, fiind văzut un antrenor foarte asemănător cu Stevie G. Deşi are doar 35 de ani, Russel Martin şi-a luat prima licenţă de antrenor la 22, fiind mereu preocupat de latura tactică a meciurilor. Fost fundaş, Martin a evoluat pentru Rangers o scurtă perioadă, fiind împrumutat de Norwich în 2018.
Alex Neil (40 de ani) a impresionat în startul carierei, la Hamilton, ducându-şi echipa până în play-off-ul campionatului Scoţiei. Performanţele excelente la o vârstă fragedă l-au dus la Norwich, unde mai degrabă a dezamăgit, pentru ca apoi, la ultima echipă antrenată - Preston North End - să aibă o rată de victorii de doar 37%. Totuşi, la ultimele două formaţii nu a avut un lot competitiv, astfel că rezultatele nu sunt neapărat foarte relevante pentru valoarea lui Neil ca antrenor.
În sfârşit, Derek Mcinnes este antrenorul cu cea mai mare experienţă. Fost jucător al lui Rangers la mijlocul anilor '90, acesta este şi cel mai bătrân dintre tehnicienii luaţi în calcul de conducerea de pe Ibrox. Fostul mijlocaş vine după 8 ani la Aberdeen, pe care a dus-o spre câştigarea Cupei Ligii Scoţiei. Cu el la timonă, fosta echipă a lui Alex Ferguson a fost mereu între primele în Scoţia, dar nu s-a putut lupta cu Rangers şi Celtic.
Evident, în contextul în care până aseară oficialii lui Rangers au sperat că Gerrard nu va pleca, nu e exclus să apară şi alte variante pentru banca tehnică, poate unele cu rezonanţă mai mare.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Fotbal
EXCLUSIV | Interviu cu Adrian Avasâlcăi, singurul antrenor român de la Academia lui Chelsea
20/11/2022 LA 06:34
Premier League
Cristiano Ronaldo, dezlănțuit! Wayne Rooney nu a scăpat de furia portughezului
14/11/2022 LA 09:56