Fostul fundaș al lui Sahtior Donețk, Răzvan Raț, a declarat că a fost de-a dreptul șocat în momentul în care a aflat că Mircea Lucescu a semnat cu rivala Dinamo Kiev. Raț a transmis că nu înțelege gestul lui Lucescu, în condițiile în care el o antrenase pe Sahtior și devenise o legendă a clubului ucrainean.
"Sunt prea loial Sahtiorului ca să înțeleg asta. Nu-i pot găsi nicio scuză! Nu mă așteptam la o asemenea mutare din partea lui și chiar nu înțeleg", a spus Răzvan Raț pentru Footboom.com. De asemenea, Raț a afirmat că Lucescu nu are șanse să treacă de Sahtior în acest sezon: "Va fi greu pentru Lucescu să o învingă pe Sahtior. Sunt prea puternici și nici măcar cu Mircea Lucescu nu îi vor putea opri. Dinamo are jucători cu potențial și talentați, dar e nevoie de timp. În schimb, Sahtior are jucători de Real Madrid și Baracelona", a adăugat Raț.

Mircea Lucescu, o legendă pentru Şahtior Doneţk

Romanian Liga I
Mircea Lucescu o ajută pe Dinamo! 12 jucători au fost puși la dispoziție lui Flavius Stoican
29/12/2021 LA 15:16
Lucescu este unul dintre cei mai importanţi antrenori din istoria fotbalului ucrainean, el rescriind istoria pentru marea rivală a lui Dinamo, Şahtior. Românul a fost pe banca echipei patronate de Ahmetov în perioada mai 2004 - ianuarie 2016, câștigând 22 de trofee cu echipa în 12 ani, inclusiv Cupa UEFA (2009).
"Il Luce" a devenit deţinătorul recordului absolut al clubului în ceea ce privește longevitatea unui antrenor pe banca tehnică, dar şi lider la capitolul meciuri jucate (555 partide). După Șahtior, Lucescu a antrenat în Rusia, pe Zenit, pentru ca apoi să dea curs ofertei Federaţiei din Turcia de a prelua naționala, pe care a părăsit-o în februarie 2019.
Fotbal
Mircea Lucescu, ales Antrenorul Anului 2021 în Ucraina! Ce punctaj a avut în analiza realizată
27/12/2021 LA 13:14
Romanian Liga I
Mirel Rădoi și-a ales favoriții din Liga 1! + Cine sunt stranierii preferați ai fostului selecționer
25/12/2021 LA 15:43