„Cuvintele pe care le-am auzit toți nu au ce să caute în fotbal, cu atât mai mult cu cât arbitrii setează standardul pentru respectarea regulilor și a echilibrului pe teren.
Noi, ca Federație, nu numai că respectăm valorile UEFA în ceea ce privește incluziunea socială, antirasismul și stoparea instigării la ură, dar le și promovăm. Avem un amplu program educațional în acest sens.În ultimii patru ani, după ce am adoptat Strategia Antidiscriminare a FRF, am dezvoltat peste 10 proiecte de responsabilitate socială pentru jucători, antrenori, oficiali.
Așadar, dacă se va dovedi ca a fost vorba de rasism, nu va exista nicio înțelegere din partea mea. Trebuie să așteptăm însă toate detaliile concrete ale acestui incident pentru a trage concluzii.Intenția nu pare să fi fost nicidecum una de a jigni, cred că e evident. Raportul UEFA ne va clarifica desfășurarea incidentului și măsura vinovăției pentru cei implicați”, a declarat Burleanu pentru ProSport.
Fotbal
Dan Petrescu, explicații pentru eșecul din Cupa României: "Cei care fac tragerea să se gândească"
ACUM 4 ORE

Sebastian Colțescu, în mijlocul scandalului lunii în fotbal

Meciul dintre PSG și Istanbul Başakşehir, contând pentru etapa a 6-a a Grupei H din Liga Campionilor, s-a întrerupt, marți seara, după 14 minute de joc, iar ambele echipe au părăsit terenul, în semn de protest față de arbitrul român Sebastian Colțescu. Acesta ar fi folosit cuvântul "negru" față de un membru al staff-ului tehnic al echipei turce, Pierre Webo.
Campioana Turciei a refuzat să mai revină pe teren și partida va fi reluată azi. Colțescu a folosit un termen nefericit, chiar dacă probabil nu a avut un caracter rasist apelativul folosit. Cristian Jura, judecător la TAS, a explicat că UEFA a deschis o anchetă în acest caz și, independent de rezultatul ei, imaginea României a fost șifonată grav. Toată presa din Europa a tratat subiectul pe prima pagină, iar conotațiile legate de țara noastră sunt negative.
Fotbal
CFR Cluj, OUT în "16-imile" Cupei României! CSU Craiova merge în optimi! Rezultatele zilei
ACUM 4 ORE
Premier League
"E în ADN-ul echipei mele!" Tuchel, avertisment pentru Guardiola înainte de Chelsea – Man City
ACUM 6 ORE