Articol scris de Răzvan Circeag
Meciul de aseară a fost unul special pentru fotbalistul lui Real Madrid. Mijlocașul este primul croat care marchează în cadrul a trei Europene diferite și cel mai vârstnic jucător al "naționalei" sale care dă gol la CE, 35 de ani. Mai mult, tot el este și cel mai tânăr marcator croat la un Campionat European, în 2008, la 22 de ani.
Luka Modric, starul lui Real Madrid, este liderul Croației la acest Campionat European, iar acesta și-a pus puternic amprenta asupra calificării în "optimi". Modric a devenit primul croat care marchează la trei Campionate Europene diferite, depășind astfel fotbaliști precum Davor Suker, Mario Mandzukic, Ivica Olic, Ivan Perisic sau Ivan Rakitic.
Serie A
Inter le-a luat Cupa, Juventus vrea să-l ia pe Perisic! Ce club de top mai e interesat de croat
17/05/2022 LA 14:16
Conform statisticienilor de la OPTA, au trecut exact 13 ani și 13 zile de la golul pe care croatul l-a marcat la primul turneul final. Luka Modric se află la cel de-al 7-lea turneu final alături de naționala Croației, apogeul fiind finala de Campionat Mondial din 2018, pierdută în fața Franței.

Croaţia, în optimile Euro 2020

Atât Croația, cât și Scoția aveau doar varianta victoriei pentru a obține biletele pentru optimi.
Vicecampioana mondială a deschis scorul în minutul 17, prin Nikola Vlasic, după o eroare colectivă a scoțienilor și o recentrare ideală a lui Perisic.
Nemaivând nimic de pierdut, Scoția a ieșit la joc, iar John McGinn putea egala în minutul 24, dar Livakovic a avut o intervenție salvatoare și a scos în corner. La pauză s-a intrat totuși la egalitate, Callum McGregor reușind să marcheze pentru 1-1 în minutul 42, cu un șut sec de la marginea careului, după o respingere greșită a fundașilor croați.
Cum la egal ambele formații erau eliminate, repriza secundă a început foarte animat, cu ocazii la ambele porți. Echilibrul s-a rupt din nou în minutul 62, când Luka Modric i-a readus pe croați în avantaj, cu o execuție superbă de la marginea careului, cu exteriorul, fără speranțe pentru portarul scoțian.
Ivan Perisic a dat lovitura de grație în minutul 77, când a marcat cu capul după un corner executat excelent de același Modric.
Așadar, Croația a obținut în ultima etapă calificarea în optimi. Vicecampioana mondială a terminat chiar pe locul secund, având un golaveraj superior Cehiei, astfel că va întâlni în optimi, la Copenhaga, ocupanta locului secund din Grupa E (Spania, Suedia, Slovacia și Polonia).
Clasamentul final al Grupei D
1.Anglia - 7 puncte - golaveraj 2-0
2.Croația - 4 puncte - golaveraj 4-3
3.Cehia - 4 puncte - golaveraj 3-2
4. Scoția - 1 punct - golaveraj 1-5
Premier League
Chelsea, aproape de prima lovitură în noua eră! Tuchel ia gratis un câștigător de Champions League
14/05/2022 LA 06:01
Coppa Italia
Inter a cucerit Cupa Italiei după o finală nebună cu Juventus! Perisic a adus victoria în prelungiri
11/05/2022 LA 21:36