FIFA pregăteşte o adevărată revoluție în fotbalul mondial. Aceasta va veni odată cu schimbarea formatelor, calendarul actual fiind considerat depășit. Wenger şi-a prezentat punctul de vedere, unul mult mai realist decât cel al organizării Mondialului o dată la fiecare doi ani.
"În septembrie există deja o primă oprire a campionatelor, din cauza preliminariilor, în octombrie e a doua, în noiembrie o avem pe a treia. Apoi, în martie e a patra fereastră internaţională. În iunie e ultima fereastră, fie că vorbim de preliminarii sau turneele finale, iar în iulie începe deja noul sezon. Este prea mult pentru jucători, pentru cluburi. Gândim o regrupare a rundelor de calificare la Euro şi Mondiale pentru a evita atât de multe călătorii. August și septembrie ar urma să fie exclusiv pentru cluburi și octombrie pentru rundele de calificare, pentru preliminarii. Din noiembrie până la sfârșitul sezonului dorim ca meciurile inter-ţări să nu mai interfereze cu competiţiile destinate cluburilor. În mod logic, verile ar rămâne pentru turneele finale: Cupa Mondială, Euro, Copa America. Totul trebuie reorganizat. Beneficiile ar fi pentru toată lumea, începând cu cluburile", a punctat Wenger într-o conferinţă de presă, citat de Marca.
CITEŞTE ŞI
Romanian Liga I
Se reia Liga 1! FCSB - CFR Cluj, derby-ul etapei a 22-a! Cum arată clasamentul competiției
ACUM 44 MINUTE

Până la finalul anului vom şti dacă Mondialul se va desfăşura o dată la 2 ani

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a promis "decizii până la sfârşitul acestui an" cu privire la posibilitatea organizării Cupei Mondiale la fiecare doi ani, în locul actualului interval de patru ani, o idee care provoacă controverse în lumea fotbalului.
"Acest proces de consultare va fi foarte cuprinzător, foarte larg şi sperăm să îl finalizăm până la sfârşitul acestui an", a spus Infantino într-o înregistrate video difuzată de FIFA.
"Calendarul actual al meciurilor internaţionale se încheie în 2024. Deci, până în 2024 trebuie să avem un nou program de meciuri, Aşadar, trebuie să luăm decizii până la sfârşitul acestui an", a adăugat el.
Dezbaterea cu privire la desfăşurarea unei Cupe Mondiale la fiecare doi ani a fost reînviată în ultimele zile în cotidianul francez L'Equipe de fostul antrenor francez Arsene Wenger. Acesta recomandă o competiţie rezervată echipelor naţionale în fiecare an, alternând Cupa Mondială şi EURO, de exemplu, pentru Confederaţia europeană.
UEFA se opune acestei idei, asigurând ca aceasta va "dilua "bijuteria" fotbalului mondial, conform preşedintelui său, Aleksander Ceferin. Nici Ligile puternice din Europa nu vor o astfel de schimbare, cluburile urmând a avea fotbaliştii prea obosiţi.
https://i.eurosport.com/2021/09/09/3215819.png
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
ACUM 2 ORE
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
ACUM 3 ORE