Numele lui este Rivaldinho, are 24 de ani și joacă în atacul echipei FC Viitorul. Jurnaliștii de la The Athletic au început interviul cu Rivaldinho întrebându-l dacă este frustrant pentru el că toate interviurile lui încep cu întrebarea legată de tatăl lui, Rivaldo, care a părăsit elita fotbalului european în urmă cu mai bine de 15 ani.
Sunt mândru de istoria pe care o are tatăl meu în fotbal, așa că nu am nicio problemă cu întrebările legate de el – a fost unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului. El nu e atât de deschis, așa că lumea mă întreabă pe mine despre el, despre ce face și ce fel de lucruri îmi spune. Sunt fericit să vorbesc despre tatăl meu – e o legendă. Când eram în Brazilia și aveam cam 13 ani, eram golgheter în liga în care jucam. Lumea îmi spunea că e normal, doar sunt fiul lui Rivaldo. Mi-am sunat tatăl și i-am spus că nu mai vreau să joc fotbal. I-am spus că vreau să studiez și să fiu alături de prietenii mei. Mi-a spus că aș putea face orice îmi doresc, dar să nu uit că el era la celălalt capăt al lumii și eu jucam singur. Nu-mi plăcea deloc ce spuneau oamenii despre mine și în final mi-am spus că picioarele cu care dau goluri sunt ale mele, nu ale tatălui meu. Ei cred că pentru noi este ușor.

Rivaldinho și Ianis, legătură specială datorită taților lor

Romanian Liga I
Legendarul Rivaldo, convins că fiul său Rivaldinho va face performanță la Universitatea Craiova
26/07/2022 LA 20:18
Rivaldinho se referă, în mod evident, la el și la bunul lui prieten, Ianis Hagi, care evoluează acum la Glasgow Rangers și o face foarte bine. Acum, Gheorghe Hagi este antrenorul lui Rivaldinho la Viitorul. Jurnaliștii de la The Athletic susțin că nu este surprinzătoare conexiunea pe care au creat-o cei doi la Viitorul.
https://i.eurosport.com/2020/02/27/2785156.jpg
Vorbim tot timpul despre cât de dificil e să ai un tată care este o legendă, Ianis mă înțelege. Oamenii pur și simplu nu înțeleg și se așteaptă ca și tu să fii la fel sau chiar mai bun decât tatăl tău, însă ei nu apreciază cât de dificil a fost pentru ei să ajungă la acel nivel în primul rând. Au impresia asta despre tine și spun că nu ești fiul lor dacă nu te ridici la nivelul lor.
https://i.eurosport.com/2020/02/27/2785158.jpg

Cum a ajuns Rivaldinho la Viitorul

Rivaldinho a petrecut ultimii trei ani jucând în România și Bulgaria după ce a conștientizat că trebuie să plece din Brazilia pentru a se dezvolta. A jucat la Dinamo București și Levski Sofia înainte de a ajunge la clubul de la Ovidiu, însă mulți se gândesc că legătura tatălui lui cu Hagi a reprezentat motivul pentru care a semnat cu Viitorul în ianuarie 2019.
Tatăl meu nu a vorbit cu el. Nu l-aș lăsa să-mi facă el cariera. În martie a venit pentru prima data la Constanța și l-a întâlnit pe Hagi atunci, dar eu am venit aici pentru că Hagi mă știa de la Dinamo. L-au contactat pe agentul meu și îndată de cum am aflat că domnul Hagi vrea să lucreze cu mine, nu am stat să mă gândesc de două ori. Știam ce se întâmplă la Viitorul și am știut că voi crește ca fotbalist și ca persoană. El este un antrenor foarte bun, iubește mult fotbalul. Are mentalitate de câștigător, iar noi nu gândim ca o echipă mică. Nu jucăm ca o echipă din România, încerăm să jucăm ca Barcelona. Dacă învingi azi, mâine trebuie să faci și mai bine pentru a-l mulțumi.
https://i.eurosport.com/2020/02/27/2785155.jpg

Presiunea de a fi brazilian

Viitorul a ratat, anul acesta, în premieră, calificarea în play-off, după ce nu a reușit să se impună acasă în fața celor de la Academica Clinceni, scor 0-0. Chiar dacă Rivaldinho a înscris de șase ori în zece ocazii, tehnica pe care el o adoptă pe terenul de fotbal nu seamănă deloc cu cea a tatălui lui, cunoscut pentru faptul că producea driblinguri spectaculoase și fente exagerate, dar eficiente.
Toată lumea se așteaptă la asta. Dacă ești brazilian, atunci automat trebuie să fii capabil să driblezi zece jucători și să marchezi. Nu contează de unde vin sau cine e tatăl meu, eu trebuie doar să arăt ce pot face eu și să încerc să învăț. Faptul că sunt brazilian nu înseamnă că sunt cel mai bun jucător din echipă.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Rivaldinho pleacă de la Viitorul! Brazilianul va juca în Europa League alături de doi români
11/08/2020 LA 04:37
Cupa Mondială FIFA
Reacția selecționerului SUA, după eliminarea de la Cupa Mondială: "Sunt mândru de acest grup"
ACUM 11 MINUTE