Retras în 2019 din fotbal, Robben nu a putut sta departe de sportul pe care îl iubeşte mai mult de un an şi a decis să revină la Groningen, formaţia de suflet, care l-a lansat în fotbalul mare.
În septembrie anul trecut, după doar două meciuri jucate, veteranul de 37 de ani s-a accidentat grav şi abia săptămâna trecută a revenit pe teren, bifând ultima jumătate de oră a meciului jucat de Groningen.
Azi, în duelul de la Emmen, tehnicianul lui Groningen a decis că Robben e suficient de apt fizic încât să înceapă ca titular, iar prestaţia fostului mare jucător de la Chelsea, Real Madrid sau Bayern a fost una de clasă.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Selecționerul Olandei visează la titlul mondial în 2022! "Uitați-vă la CV-ul meu!"
25/12/2021 LA 17:38
Robben a dat două pase de gol pentru reuşitele lui Da Cruz (minutele 52 și 62), iar la final a fost desemnat jucătorul meciului. A fost momentul descătuşării pentru olandez, care a fost atât de emoţionat încât nu şi-a putut stăpâni lacrimile.

Robben, dispus să revină la naţionala Olandei

Retras de la naţională în 2017, Robben a fost întrebat dacă visează la participarea la Euro. Surprinzător, atacantul de bandă a declarat că aşteaptă telegrama de convocare a selecţionerului.
"Dacă De Boer va avea nevoie de mine la națională, voi spune <Da>", a anunțat Robben după partidă.
De 3 ani și 3 luni, Robben nu mai reușise o pasă decisivă într-un meci de campionat. În februarie 2018, olandezul reușsea un assist pentru Bayern, în duelul cu Wolfsburg. El a reușit azi prima pasă decisivă pentru Groningen, după 19 ani. În aprilie 2002, atacantul de bandă pasa decisiv pentru echipa sa, în duelul cu Ajax.
Grație acestui succes, venit după trei înfrângeri la rând, Groningen a venit la doar două puncte de Utrecht, ocupanta locului 6. De partea cealaltă, Emmen rămâne pe loc retrogradant, deși diferența față de locul 14, Willem II, e de doar un punct.
Bundesliga
Nagelsmann dă marea lovitură pe piața transferurilor! Bayern și agenții jucătorului, criticați
18/10/2021 LA 06:25
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
FRF a făcut demersurile pentru a-l naturaliza pe puștiul minune al fotbalului european
08/10/2021 LA 05:51