Roman Abramovich a preluat în urmă cu aproape 19 ani pe Chelsea și a transformat-o într-una dintre cele puternice echipe din fotbalul european. Miliardarul rus a cucerit 18 trofee majore cu echipa londoneză și a îndeplinit un vis pentru fanii lui Chelsea. Trofeul Champions League a ajuns de 2 ori pe Stamford Bridge!
Deși i-a avut ca antrenori pe Mourinho, Ancelotti, Scolari, Hiddink sau Conte, trofeele Champions League au fost aduse în vitrina lui Chelsea de către Di Matteo și Tuchel, ultimul chiar anul trecut.
Jurnalistul brazilian Jorge Nicola spune că există 20 de oferte din partea investitorilor din toată lumea pentru cumpărarea lui Vasco da Gama, iar unul dintre aceștia este Roman Abramovich. Mai mult, președintele clubului Joge Salgado are programată, săptămâna viitoare, o întâlnire cu grupul de investiții rus controlat de Roman Abramovich.
Liga Campionilor UEFA
Real Madrid o învinge pe Liverpool și cucerește pentru a 14-a oară trofeul UEFA Champions League
ACUM 21 ORE
Patronul lui Chelsea este la concurență cu Fenway Sports Group, care are în proprietate și pe FC Liverpool. Grupul condus de americanul John Henry a fost foarte aproape și de preluarea clubului brazilian Cruzeiro, dar nu a putut ajunge la un acord în 2021. Până la urmă, Cruzeiro a fost cumpărat de către fostul campion mondial brazilian Ronaldo.

Cine este Vasco da Gama?

Vasco da Gama este una dintre cele mai respectate echipe din America de Sud. Clubul din Rio de Janeiro a fost înființată în 1898, dar mai întâi a avut doar o secție de ...cantotaj. Din 1915, echipa de fotbal a adunat milioane de fani și multă glorie. Cu 24 de titluri de campioană Carioca (a statului Rio de Janeiro), ultimul în 2016, Vasco este depășită doar de către Flamengo (37) și Fluminense (31). În privința titlurilor din campionatul Braziliei, Vasco are doar 4 și este depășită de mai multe echipe ca Palmeiras, Santos sau Corinthians, care sunt din regiunea Sao Paolo.
Citește și:
Vasco da Gama a câștigat o singurpă dată Copa Libertadores. În 1998, brazilienii s-au impus, cu 4-1, în finala cu Barcelona din Ecuador, chiar în anul centenarului. Vedeta acelei echipe era Juninho Pernambucano.
Peste 20 de jucători din istoria clubului au fost campioni mondiali. Romario, Bebeto, Vava, Ademir și Mazinho au fost crescuți de către Vasco da Gama.
Liga Campionilor UEFA
Courtois, pregătit să înscrie din penalty în finala Champions League! "Ei știu ce se poate întâmpla"
IERI LA 11:40
Liga Campionilor UEFA
Carlo Ancelotti a dezvăluit motivele de răzbunare în fața lui Liverpool: "Au fost două tragedii"
24/05/2022 LA 09:39