Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Abramovich, ce nebunie! Ofertă de 150 de milioane de euro pentru De Ligt! Transferul anului în fotbal

Cristian Mihală

Publicat 20/12/2021 la 09:44 GMT+2

Chelsea e gata să plătească o sumă incredibilă pe Mathijs De Ligt, fundașul central de 22 de ani al lui Juventsu. Abramovich pare dispus să achite 150 de milioane de euro pentru fundașul olandez, sumă aferentă clauzei de reziliere.

Thomas Tuchel & Roman Abramovich

Credit imagine: Eurosport

După ce în trecut l-a dorit pe Chiesa, de la Juventus, dar negocierile s-au blocat din cauza prețului uriaș cerut de "Bătrâna Doamnă", Chelsea e gata să facă cel mai scump transfer din istoria sa.
Situația în defensiva lui Tuchel e una teribil de complicată. Antonio Rudiger, Cesar Azpilicueta, Thiago Silva și Andreas Christensen intră cu toții în ultimele 6 luni de contract și formația de pe Stamford Bridge nu știe dacă vreunul dintre fundașii centrali va fi convins să semneze un nou angajament. Marea pierdere ar fi Rudiger, care s-a transformat, de la venirea lui Tuchel, într-unul dintre cei mai buni fundași centrali din lume.
Ca atare, Chelsea trebuie să găsească soluții în centrul apărării, iar Daily Mail anunță că Ambramovich e gata de cea mai mare ofertă din istoria grupării de pe Stamford Bridge. După ce în vară l-a luat pe Lukaku, de la Inter, pentru aproximativ 100 de milioane de euro, patronul rus al "albaștrilor" e dispus să pună la bătaie 150 de milioane de euro pentru jucătorul olandez al lui Juve.
Mino Raiola, agentul batavului, a declarat deja că fotbalistul vrea o nouă provocare, în contextul în care Juventus e pe o pantă descendentă și anul acesta va rata din nou, foarte probabil, Scudetto.
"De Ligt e gata de un nou pas în carieră. Își dorește asta", a spus Mino Raiola pentru NRC.
CITEȘTE ȘI:

De Ligt poate deveni cel mai scump fundaș din istorie

Adus pentru 75 milioane de euro, de la Ajax, în 2019, De Ligt a fost considerat unul dintre cei mai de perspectivă fundași centrali din lume. Dovadă și trofeul Golden Boy, câștigat pe vremea când încă era la Ajax și ajungea cu "lăncinerii" până în semifinalele UCL.
"Bătrâna Doamnă" îl consideră netransferabil pe fundașul de 22 de ani, de aici și suma enormă pe care Abramovich e dispus să o plătească. 150 de milioane de euro este suma aferentă clauzei de reziliere a lui De Ligt cu gruparea piemonteză.
Tuchel e convins că poate face din olandez cel mai bun fundaș central din lume, iar faptul că e atât de tânăr i-ar oferi lui Chelsea garanții pentru următorul deceniu.
Dacă va ajunge pe Stamford Bridge pentru suma mai sus menționată, De Ligt nu doar că va deveni cel mai scump jucător din istoria lui Chelsea, dar ar fi de departe și cel mai scump fundaș din toate timpurile. Recordul în prezent este deținut de Harry Maguire, pentru care United a plătit în 2019 nu mai puțin de 87 de milioane de euro pentru a-l transfera de la Leicester.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo