Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a anunțat pe pagina sa de Facebook că Timișoara va beneficia de o nouă arenă, care va avea o capacitate de 30.000 de locuri. Stadionul, pentru care va fi nevoie de o investiție de 122 de milioane de euro, va putea fi folosit din 2025.
"Mergem înainte cu proiectul noului stadion al Timișoarei. Fără pistă de atletism. Acum supunem aprobării indicatorii tehnico-economici ai stadionului pe care îl vom construi pe locația actualei arene. Vorbim de un stadion de 30.000 de locuri, dintre variantele propuse de studiul de prefezabilitate am ales-o pe cea cu cel mai bun raport facilități - cost.
Investiția este estimată în această fază la aproape 122 milioane euro cu TVA, în sarcina Consiliului Județean intrând o cofinanțare de 11 milioane euro, atât cheltuieli eligible, cât și neeligibile. Restul sumei va fi asigurat prin bugetul național.
Euro 2020
Coșmarul Spaniei de la Euro continuă! Ibericii au reușit doar un egal cu Polonia
ACUM 4 ORE
Ca timp de realizare, studiul de prefezabilitate estimează că acesta ar putea fi construit în 4 ani, incluzând studiul de fezabilitate și proiectarea obiectivului. Investiția va fi realizată de către Compania Națională de Investiții, arena urmând a fi predată în patrimoniul județului", a fost mesajul postat de Alin Nica pe Facebook.
Noua arenă va fi construită pe locul actualului stadion 'Dan Păltinișanu', care se află într-o stare avansată de degradare, deși a fost renovat de trei ori de la inaugurarea din 1963, respectiv în 1985, 2002 și 2008.

Stadioane noi și în Oradea și Alexandria

În următorii ani vor mai apărea în România și alte arene moderne. Una dintre ele va fi construită la Oradea, unde se va realiza un întreg complex sportiv, a cărui valoare se ridică la peste 45 de milioane de euro.
Un alt oraș care va beneficia de un stadion ultramodern este Alexandria, unde au fost deja demarate lucrările pentru o nouă arenă de peste 5.000 de locuri.
Euro 2020
Christian Eriksen le-a făcut o surpriză colegilor de la naționala Danemarcei după ieșirea din spital
ACUM 5 ORE
Serie A
Radu Drăgușin, ”arma secretă” a lui Juventus pentru transferul verii! Care este planul torinezilor
ACUM 6 ORE