Judeţul Bihor a rămas fără cluburi de fotbal în primele 2 eșaloane ale fotbalului românesc, dar municipalitatea vrea să ajute sportul și a pus bazele unui complex modern, care va include inclusiv o nouă arenă.
https://i.eurosport.com/2020/10/13/2912910.jpg

CAO Oradea va evolua pe noul stadion

Fotbal
Bruno Guimaraes, gol de 2-0 pentru Newcastle în meciul cu Arsenal
ACUM 4 ORE
CAO Oradea, club care momentan joacă în Liga a 3-a, este principala candidată să joace acolo. Investiția în noul complex ar putea ajunge la 45 de milioane de euro, iar stadionul ar urma să aibă o capacitate de puțin peste 16.000 de locuri. Doar costurile investiţiei la arenă sunt estimate la peste 20 de milioane de euro, în funcţie de dotările pe care le va avea.
"În ultima ședință a Consiliului Local din acest mandat, azi, 12 Octombrie – Ziua Oradiei, a fost aprobat studiul de fezabilitate a viitorului Complex Sportiv.
Proiectat a fi construit pe strada Făgăraşului, între actualul amplasament al grădinii zoologice şi noua sală de sport aflată în construcție, complexul va cuprinde 3 obiective:
1. Stadionul cu 16.291 de locuri.
2. Piața de acces pietonal şi parcarea subterană de 150 de locuri.
3. Hotelul, zona de conferințe şi spa.
Valoarea estimată a complexului sportiv este de peste 45 milioane euro, plus TVA.
În perioada următoare vom susține proiectul în comisiile de specialitate tehnico-economice ale Companiei Naționale de Investiții și Ministerului Dezvoltării, în așa fel încât să se poată adopta hotărârea de guvern privind aprobarea indicatorilor acestei investiții.
Dacă totul merge bine, ne propunem ca la finalul anului viitor să avem un contract de execuție semnat pentru începerea lucrărilor", se arată în mesajul postat pe Facebook de Ilie Bolojan, primarul din Oradea, care a ales să nu mai candideze la alegerile care au avut loc luna trecută.
sursă foto: Facebook Ilie Bolojan

Premier League, etapa a 5-a

Fotbal
Newcastle deschide scorul cu Arsenal, grație autogolului lui Ben White
ACUM 4 ORE
Fotbal
Callum Wilson aproape că a rămas fără un dinte, în Newcastle-Arsenal
ACUM 4 ORE