Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dinamo, în pericol! Planul de reorganizare propus de Zăvăleanu a fost respins. Ce urmează

Eurosport
DeEurosport

Publicat 13/12/2022 la 16:50 GMT+2

Problemele par că se țin scai de Dinamo București, pentru că astăzi instanța a decis, după mai multe amânări, să respingă proiectul de reorganizare. Toate astea după ce clubul anunțase că nu se poate respecta planul inițial.

Iulian Roșu deplânge situația de la Dinamo. Sursă: gsp.ro

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
Apar noi probleme organizatorice la Dinamo, după ce că oricum echipa se află în colaps de mai multă vreme, pentru că astăzi judecătorul sindic a hotărât să respingă planul de reorganizare propus de societatea lui Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului.
Clubul are la dispoziție o nouă cale de atac, însă situația pare doar că se tărăgănează, iar dacă după motivarea hotărârii și finalizarea unui eventual apel care ar da același verdict, un alt plan de reorganizare ar trebui creat. Dacă se va întâmpla asta, întreaga procedură ar trebui reluată, adică noul plan ar urma din nou să fie votat de Adunarea Creditorilor și apoi, trimis către judecătorul sindic pentru aprobare.

Planul de reorganizare la Dinamo, respins

După ce clubul a anunțat că planul inițial de reorganizare nu poate fi respectat, administratorul judiciar a refăcut un nou plan, însă după mai multe termene amânate, astăzi a venit decizia care poate arunca Dinamo într-o prăpastie și mai mare.
"Respinge cererea creditorilor Cornel Ţălnar, Şerdean Pavel Dorin și Asociația Club Sportiv Fotbal Club Dinamo București privind desemnarea unui specialist care să-şi exprime o opinie cu privire la posibilitatea de realizare a planului in condiţiile art. 139 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, ca neîntemeiată.
Respinge, ca inadmisibile, obiecţiunile formulate de creditorii Cornel Ţălnar, Şerdean Pavel Dorin și Asociația Club Sportiv Fotbal Club Dinamo București.
În temeiul art. 139 alin. 5 din Legea nr.85/2014, respinge cererea privind confirmarea Planului de reorganizare modificat al debitoarei DINAMO 1948 SA propus de administratorul judiciar RTZ& PARTNERS SPRL - Filiala Bucureşti.
Stabileşte termen pentru continuarea procedurii la 06.02.2023. Cu apel, în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, ce va fi depus la Tribunalul Bucureşti Secţia a VII-a Civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi 13.12.2022", se arată în decizia Tribunalului București.
Concret, decizia venită astăzi are două posibile urmări, pentru moment, fie se va respecta planul de reorganizare inițial, chiar dacă clubul a respins această variantă, fie nu va putea să-și reeșaloneze datoriile și va intra în faliment. Conform planului inițial, aprobat în noiembrie 2021, în prima parte a anului 2023 ar trebui să se efectueze plăți către prima categorie a creditorilor, adică cea a salariaților.
Citeșteși:

Dinamo speră totuși la lupta la promovare

Chiar dacă problemele de ordin financiar și organizatoric par să nu aibă sfârșit, dinamoviștii speră în continuare că pot face o figură frumoasă la primul lor sezon din istorie în liga a 2-a și să termine sezonul regular pe unul din primele 6 poziții, pentru a putea forța o eventuală revenire pe prima scenă a fotbalului românesc încă de pe acum, având în vedere că ar avea nevoie să termine sezonul pe cel puțin locul 5, pentru a juca baraj de promovare.
În momentul de față, Dinamo este pe locul 8 în clasamentul ligii secunde, cu 24 de puncte obținute în 16 etape, cu 3 meciuri rămase de disputat. Distanța față de play-off nu e deloc mare, pentru că locurile 5 și 6 sunt la doar o victorie distanță, fiind ocupate de Unirea Dej și Gloria Buzău, cu 27, respectiv 26 de puncte.
Programul pare să fie de partea "câinilor", pentru că mai au de disputat două meciuri din 3 în fața propriilor suporteri, iar adversarii vin din a 2-a jumătate a clasamentului. Iată programul ultimelor 3 etape din sezonul regular:
  • Dinamo București - Unirea Constanța (locul 20)
  • CSC Șelimbăr (locul 12) - Dinamo București
  • Dinamo București - Poli Timișoara (locul 19)
Așadar, șansele dinamoviștilor de a prinde cel puțin locul 6 sunt destul de mari, însă totuși bucureștenii au nevoie, pe lângă rezultate favorabile, de liniște la club, ceea ce pare extrem de dificil mai ales în condițiile date, având în vedere că inclusiv ideea de faliment se află pe buzele suporterilor alb-roșii.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo