Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

O altă echipă de tradiție din România, în pericol de desființare. Avea șanse de promovare în Superligă

Andrei Nicolae

Publicat 22/09/2023 la 11:50 GMT+3

Fotbalul românesc pierde anual multe echipe de tradiție, care sunt înființate de mai bine de jumătate de secol, sau chiar și de un secol întreg. Este cazul unui nou club care este în pericol de a dispărea, și anume Ceahlăul Piatra Neamț, fondat în 1919 și reînființat în 2016.

Ceahlăul Piatra Neamț, Foto: Facebook CSM Ceahlăul Piatra Neamț

Credit imagine: facebook

Ceahlăul Piatra Neamț este încă o echipă din fotbalul românesc aflată într-un pericol iminent de a fi ștearsă de pe harta acestui sport. Echipa de sub Pietricica evoluează în acest moment în eșalonul secund și se află într-o formă bună, ocupând în prezent locul 6, ce i-ar asigura intrarea în play-off.
Nemțenii au primit o veste extrem de dureroasă din partea finanțatorului echipei, Anton Măzărianu, care a dezvăluit recent că membrii Consiliul Județean au respins proiectul de finanțare depus de Ceahlăul, în valoare de un milion de lei. Fără banii respectivi, formația antrenată de Cristi Pustai nu ar avea nicio șansă să supraviețuiască din punct de vedere financiar, iar Măzărianu nu s-a ferit să anunțe o veste neagră, și anume retragerea din Liga a 2-a cât mai rapidă.
Ceahlăul a fost înființată în 1919 și este una dintre cele mai vechi echipe din fotbalul românesc. Echipa de sub Pietricica a mai trecut o dată printr-o dizolvare și în 2016, însă a reușit să se reînființeze și să revină aproape de primul eșalon românesc.
Citește și:

Finanțatorul Ceahlăului, dezamăgit de decizia Consiliului Județean

"Din păcate, cam acesta este nivelul la Piatra Neamț. Cam asta se dorește să se întâmple. S-au găsit niște motive puerile. Nu pot să concep că se întâmplă așa ceva, pentru o sumă de un milion de lei, în condițiile în care alte echipe au primit și câte 2-3 milioane de euro.
Sunt foarte dezamăgit de modul cum CJ a tratat acest proiect. Nu poți să îmi ceri tu, Consiliul Județean, să am datoriile achitate la zi dintr-un plan la firmele private în condițiile în care la stat și la autoritățile locale erau achitate la zi în momentul depunerii proiectului.
Sunt profund dezamăgit. În acest context, mai mult ca sigur într-o lună de zile vom retrage echipa. Pentru că eu singur nu pot să susțin echipa în Liga 2. Dacă nu sunt surse de finanțare ce vreți să facem? Cât să mai aduc?
Fiecare vine și se pozează la stadion și nu contribuie cu nimic, eu de ce aș contribui? Pentru ce? Este inacceptabil! Pe alte linii se cheltuie banul public la greu, iar pentru un sport care reprezintă orașul, județul și Moldova, să nu poți să dai niciun milion de lei, cât era proiectul, adică 200.000 de euro...", a dezvăluit finanțatorul, citat de liga2.prosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo