Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arlauskis a rememorat iadul trăit la CFR: "M-a terorizat". Cum a ajuns să "îl caute Interpolul"

Cristian Mihală

Publicat 22/04/2022 la 08:15 GMT+3

Giedrius Arlauskis susține că a fost păcălit de CFR și a venit cu dezvăluiri despre modul în care Neluțu Varga și Cristi Balaj s-au comportat cu el. Goalkeeperul are de recuperat o sumă enormă, iar în cazul în care nu primește banii clujenii riscă sancțiuni teribile.

Giedrius Arlauskis a plecat de la CFR Cluj

Credit imagine: Getty Images

Problemele financiare de la CFR Cluj sunt o certitudine, în presă apărând mai multe informații despre datoriile acumulate la campioana României. Situația ardelenilor este foarte complicată din acest punct de vedere și există riscul de a nu primi licența pentru Liga 1 sau cupele europene din cauza unei datorii către Giedrius Arlauskis, goalkeeperul de care s-au despărțit în septembrie 2021.
Lituanianul are de încasat peste 500.000 de € de la fosta sa echipă. Arlauskis a confirmat că a depus un memoriu la FIFA pe care l-a câștigat, astfel că așteaptă să fie plătit. Portarul s-a lansat într-un atac extrem de dur la adresa oficialilor de la CFR, Neluțu Varga și Cristian Balaj.
"Să începem show-ul, cum vă place vouă, în România! De când am plecat cu scandal, nu am vorbit cu nimeni din presă, nu am dat nicio declarație. Am reziliat contractul în liniște, dar domnul Cristi Balaj, omul cu optimizarea de la CFR, care a adus 17 jucători, dintre care doar unul joacă, a spus niște lucruri.
După ce a apărut știrea cu datoria clubului către mine, el a spus că nu știe, că nu intră în amănunte. Dar peste două zile a aflat toate amănuntele. I s-a impus din partea cuiva, că așa se întâmplă la Cluj", și-a început Arla discursul, la DigiSport, pentru ca apoi să îl ia în colimator pe patronul echipei, Neluțu Varga: "Neluțu, marele patron, a spus: "Nicio problemă, rezolvăm!" Am semnat pe 3 luni, pe 3.000 de euro. Am câștigat campionatul și m-am dus pe drumul meu. Apoi, am fost terorizat de club. Eram terorizat de Neluțu Varga: "Hai înapoi, ajută-ne să mergem în Europa, în Champions League, hai să fim din nou o familie". I-am spus: "Băi Neluțu, am ofertă din Turcia". El mă tot bătea la cap. După mai multe discuții, prietenul meu Marian Copilu m-a convins să vin până în cantonamentul din Austria. M-am dus și m-au convins, am acceptat oferta.
Contractul era în felul următor: 300.000 de euro la semnătură și 20.000 de euro pe lună. Atât valora contractul meu! Era mai puțin decât primeam în Turcia, dar am zis: "Bine, fie, hai s-o fac pentru această familie".
M-a chemat Marian Copilu să-mi spună că are o rugăminte: "Arla, putem semna contractul până în 31 decembrie pe 5.000 de euro, iar din 2022, de la 1 ianuarie, semnăm pe 20.000 de euro + banii la semnătură? Așa e mai bine pentru club, ajuți echipa din punct de vedere financiar".
Am semnat pe doi ani și jumătate, ce să fac? OK! Dar peste ceva timp, vine o scrisoare de la secretară, că am eu datorie la ANAF. "Ce datorie, doamnă? Eu am datoria plătită de Neluțu Varga". Mi s-a spus că au fost doar vorbe, că nu s-a plătit nimic. Eu am venit să-i ajut să ia campionatul, iar ei nu s-au ținut de cuvânt. Am aflat apoi că am de plătit 130.000 de euro, de asta aproape că spunea Balaj că mă caută Interpolul".
CITEȘTE ȘI:

Arlauskis și rezilierea contractului cu CFR

Odată cu revenirea lui Dan Petrescu la CFR, Arlauskis a fost tras pe linie moartă ca urmare a relației pe care o avea cu Marian Copilu, cel care a fost debarcat de la club. Oficialii CFR-ului i-au propus rezilierea dar, după ce s-au pus de acord asupra sumei pentru care se va produce despărțirea, au "uitat" să îi achite banii.
"După două zile, mă sună Neluțu Varga: "Tati, fratele meu, familia mea, ce faci? Toate bune? Știi care e treaba? Antrenorul nu te mai vrea, dar tu mai ai contract. Hai să ne înțelegem cumva. Contractul tău e destul de mare".
Dar el știa ce contract am eu. Tot contractul era în valoare de 1,6 milioane de euro. I-am zis: "Neluțu, hai să facem ceva, să nu ne certăm, să rămânem o familie". A spus că-mi dă 200.000 de euro. "Neluțule, de la 1,6 milioane de euro la 200.000 de euro? Cam dureros!". Am ajuns la consensul că trebuie să-mi plătească 500.000 de euro, sumă separată de problema cu ANAF-ul.
M-a rugat apoi să-mi dea banii în trei tranșe. Nu prea voiam. A spus că-mi dă prima tranșă în octombrie, a doua în februarie, iar a treia în iulie. În contract scria că dacă nu se respectă prima tranșă, toată suma devine scandentă. Pe 2 octombrie, ei s-au trezit că toată suma a devenit scandentă. Am fost surprins să văd că nu m-a sunat nimeni. Eu trebuia să-mi recuperez banii, așa că avocatul meu a dat clubul în judecată la FIFA.
Trebuie să încasez 560.000 de euro. În contractul meu scria că CFR Cluj trebuie să-mi plătească și datoria la ANAF. Ce fac de acum încolo? Sunt prins cu litigii, n-am timp de altceva. Am tăcut până acum, chiar dacă aveam multe de spus. În afară de problema cu litigiilor, ar mai fi multe de spus. Dacă nu achită datoria în 45 de zile, vor avea blocate transferurile!", a mai spus lituanianul.
Arlauskis este o legendă a celor de la CFR Cluj, câștigând 4 titluri în Liga 1 și două Supercupe ale României în tricoul acestei echipe. Goalkeeperul lituanian a jucat la gruparea din Gruia între 2017 și 2020, după care a plecat în Arabia Saudită la Al Shabab, revenind în Ardeal în martie 2021. În septembrie anul trecut, contractul său a fost reziliat de conducerea clubului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo