Conducerea din Gruia voia să scape de Şumudică de mai mult timp, eliminarea din preliminariile Champions League fiind decisivă în acest sens. Ca atare, oficialii au demarat în paralel discuţii cu doi antrenori, anunţă ProSport. Unul e Dan Petrescu, cel care va sosi la Cluj în locul lui Şumudică, dar s-a sperat la "repatrierea" unuia dintre cel mai bine cotaţi tehnicieni români, Cosmin Olăroiu.
Liber de contract în prezent, Oli nu a spus un "nu" hotărât, anunţă sursa citată, dar nu a vrut să intre în discuţii foarte avansate, în contextul în care CFR avea atunci antrenor. Un profesionist desăvârşit, Olăroiu a transmis că nu e o prioritate pentru el să se întoarcă în Liga 1, dar că, în cazul unui proiect serios, ar putea să se răzgândească. Totuşi, nu a vrut să vorbească despre ce înseamnă planul clujenilor pe termen mediu şi lung, transmiţându-le acestora că e deschis la discuţii doar în condiţiile în care echipa nu are antrenor. Cum Şumudică era în acel moment încă pe bancă, legăturile s-au rupt, mai ales că Dan Petrescu era extrem de deschis spre o revenire în Gruia.

Dan Petrescu nu va fi pe bancă la meciul cu FCSB

Romanian Liga I
Denis Alibec, dorit în Turcia și Rusia! Ce le-a transmis șefilor de la CFR Cluj
17/01/2022 LA 11:01
Dan Petrescu nu a semnat încă, dar va fi în proporţie de 99,9% noul antrenor al campioanei. Indiferent de cât de repede va semna contractul, nu va putea să se află pe banca tehnică la meciul cu FCSB, de duminică. În lipsa "Bursucului", cel care va pregăti duelul cu roș-albaștrii și se va afla pe bancă este Vergil Andronache. El este antrenorul echipei secunde a CFR-ului. În urmă cu câțiva ani s-a aflat inclusiv la cârma FCSB-ului, pentru scurt timp însă.
Alături de "Super Dan" va reveni în Gruia şi Bogdan Mara, un apropiat al antrenorului, în care acesta are încredere deplină. În schimb, Dani Coman, despre care s-a spus că va fi noul preşedinte, cel mai probabil nu va descinde în Ardeal. Deşi conducerea îl vedea o variantă viabilă, Dan Petrescu se pare că nu a agreat o astfel de variantă.
Încă de joi, Eurosport a anunţat că Mihai Bordeianu e aproape de revenirea la CFR, dar abia astăzi apar informaţii noi în acest caz. Concret, mijlocaşul central român a fost dorit intens de Edi Iordănescu, la FCSB, dar Dan Petrescu a jucat un rol decisiv în această afacere. Astfel, tehnicianul i-a explicat fotbalistului că se va întoarce la cârma echipei şi că îl vede un pilon important în actuala campanie, astfel că acesta a respins orice discuţie cu roş-albaştrii şi a ales Gruia. El va semna pe trei ani, dar nu va fi singurul jucător pe care Dan Petrescu îl aduce. Conducerea i-a promis, în cadrul negocierilor, alţi doi fotbalişti, dar pentru moment nu se ştiu mai multe detalii în ceea ce îi priveşte pe aceştia.
Bordeianu a fost cumpărat de Al Qadisiyah de la CFR Cluj în luna octombrie a anului trecut, pentru 1,4 milioane de euro. Nu a dat randament acolo, nereuşind să se adapteze, astfel că sezonul trecut a revenit la CFR sub formă de împrumut. Mijlocaşul a mai pus un trofeu de campion în vitrina de trofee, după ce anterior pusese umărul la cucerirea a 3 titluri de campion al României, înainte de transferul la Al Qadisiyah.
Bundesliga
Un star al lui Bayern a oprit antrenamentele din cauza unor probleme cardiace. Cât va lipsi
15/01/2022 LA 16:32
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09