Formația lui Dan Petrescu s-a impus cu 2-1 contra Craiovei, în penultima etapă din play-off, iar acum are 4 puncte avans față de FCSB, înainte de ultima etapă, când e programat meciul direct. Confruntarea contra oltenilor a stabilit, așadar, campioana, clujenii impunându-se pentru al 5-lea an la rând.
Dacă până acum defila în campionatul intern, CFR a avut mari probleme în acest sezon cu FCSB, mai ales în play-off roș-albaștrii arătând că le sunt superiori jucătorilor din Gruia.
Doar că acest lucru nu se va perpetua, dacă este să îl ascultăm pe Cristi Balaj, președintele campioanei. Chiar dacă "Super-Dan" îl va pierde pe Bilel Omrani, clujenii au lucrat din timp la viitoarele transferuri, iar acestea se anunță stelare.
Romanian Liga I
LIVETEXT Superliga | Când joacă FCSB cu CFR Cluj și Craiova! Programul complet al etapelor din tur
ACUM 13 ORE
"Cei mai mulți dintre jucători vor rămâne. Am lucrat deja la transferuri, jucători titulari, unii dintre ei căpitani care au jucat la echipe de grupe europene. Vor veni şi jucători tineri, talentaţi, patru jucători din Coasta de Fildeş, după modelul Lacina Traore. Sunt jucători mai talentaţi decât a fost Traore când a venit la CFR Cluj. În paralel, avem şi jucători care au confirmat, care au jucat meci de meci, care sunt căpitani la echipe din campionate străine", a explicat Balaj, după ce CFR a devenit campioană.
CITEȘTE ȘI:
CFR CLUJ, TUN FINANCIAR DUPĂ CÂȘTIGAREA TITLULUI ÎN LIGA 1. CÂȚI BANI PRIMESC ARDELENII & CÂT ÎNCASEAZĂ FCSB

CFR, campioană și la buget

În ultima perioadă, înainte de stabilirea campioanei, au existat zvonuri în presă conform cărora CFR ar putea să intre din nou în insolvență, dacă nu va câștiga campionatul.
Nici vorbă să fie așa, garantează oficialul ardelenilor, care a explicat că trupa din Gruia constituie un club model pentru România: există o stabilitate financiară unică în țara noastră, astfel că hegemonia clujeană ar putea continua pe termen lung.
"CFR Cluj este un club solid, capitalul social este mai mare decât al primelor cinci echipe din Liga 1 adunat la un loc. Avem vreo 120 de milioane, nu se punea problema ca gruparea să intre în faliment sau în insolvenţă dacă nu ar fi ieşit campioană. Datoria este către finanţatorul clubului, care a sprijinit necondiţionat echipa", a mai spus Balaj.
CFR va intra în preliminariile Champions League din turul secund, urmând a fi cap de serie. La fel se va întâmpla și în turul 2 preliminar, dar campioana României își va pierde statutul de favorită din turul 3, când urmează să întâlnească formații din campionate mai puternice decât Liga 1.
Obiectivul clujenilor e reprezentant de gurpele Europa League, conducerea din Gruia știind cât de dificil va fi să ajungă în Champions League.
Romanian Liga I
CFR Cluj are o ofertă de nerefuzat pentru Andrei Burcă! Unde este dorit fundașul
29/06/2022 LA 18:04
Fotbal
Alibec, savuros când a fost pus să-i caracterizeze într-un cuvânt pe Șumudică, Petrescu și Hagi
29/06/2022 LA 11:58