Articol scris de Bianca Dumitru
CFR Cluj s-a impus în Liga 1 în ultimele patru sezoane, iar datorită calificărilor în cupele europene, clubul a adunat sume importante de bani, situându-se acum pe primul loc în topul echipelor cu cele mai mari salarii pentru jucători.
În acest moment, cel mai bine plătit fotbalist de la CFR este Alexandru Chipciu, care încasează lunar 25.000 de euro, fiind jucătorul cu cel mai mare salariu din campionatul României.
Fotbal
Dan Petrescu a dat afară un jucător de la CFR Cluj! Fotbalistul, aproape de FCSB
07/09/2021 LA 11:34
Mijlocașul de 32 de ani ar putea fi, însă, detronat în această vară. Potrivit Telekom Sport, oficialii clujeni negociază prelungirea contractului cu portarul Giedrius Arlauskis, care ar fi cerut un salariu uriaș pentru a rămâne la echipă. Portarul e dorit şi de viitorul antrenor, Marius Şumudică, astfel că există premise pentru ca părţile să continue.
Goalkeeper-ul de 33 de ani vrea să primească 30.000 de euro pe lună, sumă care l-ar propulsa în fruntea topului celor mai bine plătiți fotbaliști din Liga 1. În plus, dacă ar accepta să continue în Gruia, Arlauskis ar urma să fie titular, lăsându-l pe banca de rezerve pe Bălgrădean, cel care a fost folosit în toate partidele până la revenirea lituanianului de la Al-Shabab, unde a evoluat o jumătate de sezon.

Schimbări mari în topul cluburilor cu cele mai mari salarii

De-a lungul sezonului 2020/21, topul echipelor din Liga 1 care oferă cele mai mari salarii s-a schimbat de mai multe ori. La începutul sezonului, după preluarea clubului de către Pablo Cortacero, Dinamo oferea cele mai mari contracte, cuprinse între 25.000 și 30.000 de euro. Lucrurile s-au schimbat rapid, după ce investitorii spanioli au dispărut din România, iar clubul a ajuns în grija suporterilor-acționari din programul DDB, care s-au văzut nevoiți să reducă din bugetul pentru salarii.
Acum CFR Cluj plătește cele mai mari salarii, fiind urmată în top de Sepsi Sf. Gheorghe, cu contracte de până la 15.000 de euro, și de FCSB, care a ajuns abia pe locul 3 din cauza faptului că are în lot foarte mulți jucători tineri, ale căror salarii sunt cuprinse între 8.000 și 12.000 de euro, potrivit DigiSport.
Romanian Liga I
Arlauskis, out de la CFR, dar are șanse să continue în Liga 1! Alți 4 jucători, pe picior de plecare
02/09/2021 LA 12:18
Romanian Liga I
3 fotbaliști importanți de la CFR, deciși să plece de la echipă! Chipciu vrea să-și depună memoriu
31/08/2021 LA 07:29