UPDATE / CFR Cluj a anunțat oficial venirea lui Șumudică!
"Bine ai venit, Marius Șumudică!
Ambițiile clubului CFR 1907 Cluj și dorința antrenorului Marius Șumudică de a pregăti o echipă de top, cu pretenții pe măsură, se intersectează într-un punct comun, sub forma semnării unui contract.
Liga Campionilor UEFA
5 concluzii după faza grupelor din Champions League
03/11/2022 LA 07:18
Cu o vastă experiență pe banca tehnică, atât în fotbalul românesc, cât și peste hotare, Șumi vine în Gruia să continue parcursul respectabil din ultimii ani al echipei noastre.
Bifând performanțe notabile în carieră, clubul are toată încrederea în profesionalismul lui Marius Șumudică în privința atingerii obiectivelor comune.
Mult succes și cât mai multe realizări la CFR Cluj, Marius Șumudică!", a anunțat CFR Cluj într-un comunicat oficial.
Totodată, clujenii i-au mulțumit și lui Edi Iordănescu pentru ce a realizat în Gruia.
"Mulțumim, Edi Iordănescu!
Antrenorul Edward Iordănescu și clubul CFR 1907 Cluj au ajuns la un acord privind încetarea colaborării, după ce contractul scadent al tehnicianului nu a mai fost prelungit.
În perioada petrecută la clubul nostru, Edi Iordănescu a condus echipa spre un nou titlu de campioană (2020-21), reușind de asemenea să cucerească Supercupa României aferentă sezonului trecut (2020). Performanțele obținute vor rămâne întipărite în istoria CFR-istă, îi suntem recunoscători pe această cale pentru parcursul lăudabil!
Mulțumim, Edi Iordănescu, mult succes mai departe în carieră!", au scris clujenii pentru Edi Iordănescu.

UPDATE - Marius Șumudică a confirmat că este noul antrenor al lui CFR Cluj

”Ieri (n.r. marți) am început negocierile serioase cu președintele Marian Copilu și astăzi (n.r. miercuri) am semnat. Îți dau cuvântul meu de onoare că am semnat aproape cu ochii închiși că am simțit permanent că totul este în regulă. Mă bucur foarte mult că am încheiat repede și nu am stat în negocieri lungi. Abia aștept să începem lucrul efectiv împreună. Am văzut că au fost fel și fel de discuții în spațiul public, n-am făcut niciun fel de licitație.
Am ales echipa care cred că mi se potrivește în momentul ăsta. Da, este adevărat, am negociat cu echipe din Arabia Saudită, chiar și astăzi am fost sunat de un club”, a declarat Șumudică pentru DigiSport.
știrea inițială
Aseară, Edi Iordănescu a confirmat oficial că pleacă de la CFR, formație pe care a dus-o spre un nou titlu de campioană. Deși în urmă cu două zile Marius Șumudică spunea că are o ofertă extrem de tentantă din Arabia Saudită și, cel mai probabil, îi va da curs, românul e acum foarte aproape de CFR.
După ce a refuzat FCSB, Șumi e foarte aproape să semneze cu formația care a instaurat o adevărată hegemonie în Liga 1. În ultimii ani, după ce a luat campionatul cu Astra și a eliminat pe West Ham în două rânduri din preliminariile Europa League, Șumudică a antrenat echipe obscure, dar care i-au oferit remunerații consistente. De această dată, tehnicianul pare să se gândească în primul rând la proiect și la perspectivele continuării carierei într-un campionat puternic din Europa, astfel că oferta CFR-ului îl poate ajuta mult mai mult în acest sens.

Oferta lui CFR pentru Marius Șumudică

CFR i-a pregătit, potrivit as.ro, un salariu de 20.000 de euro pe lună viitorului antrenor, de 4 ori mai mult față de cât primea fostul tehnician, Edi Iordănescu. În cazul foarte probabil al unui nou titlu, Șumi va avea o primă consistentă, în valoare de 200.000 de euro. Dar marea miză e calificarea în grupele Europa League, care ar genera un bonus de 500.000 de euro. Există o primă specială și pentru grupele Champions League, dar e greu de crezut că o formație din România va mai ajunge acolo în următorii ani.
Unul din motivele pentru care Șumi a refuzat FCSB, dincolo de lipsa existenței unui proiect serios, a fost reprezentat de faptul că roș-albaștrii i-ar fi impus anumiți oameni în staff. La CFR, tehnicianul va veni însoțit de echipa sa: Cristi Petre şi Gabi Mărgărit vor fi secunszi, iar preparatorul fizic Ciprian Moscu va face parte și el din stafful tehnic.
Șumudică a primit promisiune ferme că va avea pe mână un buget impresionant pentru a reconstrui echipa. Arlauskis, Sandomierski, Vinicius, Ben Youssef, Latovlevici, Luis Aurelio, Hoban, William şi Pereira sunt toți la final de contract și, cel mai probabil, noul staff tehnic nu se va mai baza pe ei. Ca atare, e nevoie de înlocuiri pe măsură pentru că ambițiile sunt mari, dar Șumudică are garanții clare că va avea oportunitatea să își aducă fotbaliștii pe care îi dorește.
Romanian Liga I
Craiova, Bai(a)ram la Arad, cu UTA. Gazdele au jucat o repriză în 10, după eliminarea lui Anton
23/10/2022 LA 17:09
La Liga
Real Madrid, succes entuziasmant cu Sevilla, în LaLiga. Madrilenii își consolidează prima poziție
22/10/2022 LA 20:59