UPDATE: Dan Petrescu a susținut o conferință de presă în care a confirmat oficial despărțirea de CFR Cluj. Tehnicianul a ținut să mulțumească clubului pentru perioada în care au colaborat și a declarat că speră să se întoarcă într-o zi la conducerea echipei alături de care a obținut atâtea performanțe.
"Din păcate, am de făcut un anunț. Aș vrea să spun că, împreună cu clubul, am decis, astăzi, rezilierea contractului pe cale amiabilă, ca să oprim orice speculație. Nici nu am fost demis, nici nu mi-am dat demisia. Cred că este mai bine pentru club, pentru jucători, pentru mine, ca în acest moment fiecare să meargă pe drumul lui.
Aș vrea să mulțumesc clubului CFR Cluj pentru acești 3 ani minunați petrecuți împreună. Vreau să mulțumesc patronului echipei, care a aviut încredere în mine și m-a ajutat în toate momentele, bune și rele. De asemenea, aș vrea să mulțumesc tuturor jucătorilor, care au fost minunați în acești 3 ani, pentru că, așa cum se știe, eu sunt un antrenor mai dificil, iar ei au reușit să mă superte așa de mult. Și nu în ultimul rând aș vrea să le mulțumesc fanilor lui CFR, care m-au ajutat și au crezut în acești 3 ani, zic eu, fantastici.
Romanian Liga I
Dan Petrescu, nemulțumit după victoria cu Hermannstadt! "CFR Cluj nu are cum să câștige așa"
30/11/2022 LA 21:29
Viața merge înainte. Eu plec cu capul sus de la Cluj. Sunt fericit de ceea ce am realizat și într-o zi sper să mă întorc să antrenez, de ce nu! În acest moment îmi doresc o vacanță, dar în același timp sunt un antrenor lliber și e clar că, dacă apare mâien o ofertă de nerefuzat, la cum mă cunosc eu pe mine, e posibil să o accept. Dar cel mai important e să mă liniștesc și să mă gândesc și la mine în această perioadă, pentru că în această perioadă cred că am dat mai mult clubului decât mie și familiei.
Urez succes echipei în campionat și în Europa League îi doresc să se califice mai departe. Vă mulțumesc!", a declarat Dan Petrescu.
Dan Petrescu nu mai este antrenorul CFR-ului. Într-o ședință care a avut loc azi la sediul clubului, de la ora 12:00, părțile au ajuns la un numitor comun privind despărțirea amiabilă, anunță Digi Sport.
În cazul în care nu s-ar fi ajuns la un consens, exista o clauză în contract potrivit căreia partea care rupea unilateral contractul ar fi trebuit să plătească o clauză de două milioane de euro. Nu a fost cazul, iar tehnicianul a acceptat să se despartă de clubul la cârma căruia a scris istorie fără probleme. Singurul lucru pe care "Super Dan" l-a cerut a fost să îi fie plătite salariile restante, astfel încât să se ajungă la zi cu remunerația primită.
Știrea inițială
După ce timp de câteva săptămâni s-a "jucat de-a demisia", "Super Dan" va părăsi în cele din urmă gruparea pe care a transformat-o în polul de putere al fotbalului românesc. Potrivit ProSport, oficialii din Gruia au decis să îl demită pe antrenor, după eliminarea din Cupa României.
"Tot timpul mă gândesc la o despărțire, bagajul e făcut, presiune există, eu vreau să câștig, clubul vrea să câștige, să vedem ce va urma. Momentan sunt foarte supărat. Pe mine, în primul rând, şi pe toată lumea de pe planetă.
E o perioadă rea, nu prea dorm nopțile, la noapte va fi iar o noapte albă. Nici când câștigăm nu prea dorm eu. E un ghinion pe care nu l-am mai avut în carieră. Chiar primul şut să fie gol şi să nu ni se dea penalty-uri", a declarat Petrescu, după ce CFR Cluj a pierdut cu 1-0 duelul cu Poli Iași.

Conducerea CFR-ului a ajuns la limita răbdării cu Dan Petrescu

Petrescu a avut în ultima lună şi jumătate o serie de declaraţii care au deranjat. Conducerea a fost pusă la zid pentru subţirimea lotului, iar tehnicianul a ameninţat cu plecarea. Conform sursei citate, oficialii au ajuns la capătul răbdării, iar faptul că mai mulţi jucători s-au plâns de atitudinea lui Petrescu a umplut paharul. Presiunea e una enormă, iar antrenorul a devenit extrem de toxic pentru tot ce se vrea la CFR, astfel că nu mai există cale de împăcare.
Decizia de a-l demite pe fostul internaţional e deja luată, azi urmând a fi convocată o şedinţă, în care să se discute termenii unei despărţiri amiabile. Există clauze în contract, însă e de aşteptat să nu existe probleme, în contextul în care şi tehnicianul şi-a exprimat, în numeroase rânduri, dorinţa de a pleca.

Mutu, principala ţintă a CFR-ului pentru înlocuirea lui Dan Petrescu

Conducerea campioanei l-a contactat pe Adrian Mutu încă de acum o lună, pentru a afla dacă acesta e dispus să renunțe la banca naționalei U21 pentru a veni în Gruia. Gazeta Sporturilor anunţă că oficialii CFR-ului îl au pe fostul mare internaţional în capul listei cu posibilii înlocuitori ai lui Dan Petrescu.
După partida cu Gaz Metan, din luna octombrie, "Super Dan" a avut un discurs foarte dur, prin care îşi anunţa plecarea. Tehnicianul avea oferte foarte tentante, motiv pentru care ar fi ales să își pregătească ieșirea din scenă astfel. Între timp, fostul fundaş dreapta a rămas la club, însă discursul său nu s-a schimbat semnificativ, iar conducerea a înţeles că o despărţire e singura variantă prin care clubul ar avea de câştigat.
Oficialii campioanei l-au contactat de atunci pe Adrian Mutu pentru a vedea dacă acesta e dispus să preia gruparea clujeană. "Briliantul" a evitat să dea un răspuns ferm, atâta vreme cât discuția e la nivel de ipoteză, dar prietenia cu oficialii campioanei ar fi un atu pentru plecarea de la naționala de tineret.
Nu este pentru prima oară când clujenii se gândesc la Mutu pentru banca tehnică. Spre finalul campionatului trecut, au existat contacte, în contextul în care Dan Petrescu părea decis să plece dacă nu câștigă titlul. CFR a luat campionatul și "Super Dan" a continuat, în speranța că va duce echipa în grupele Europa League.
Romanian Liga I
Dan Petrescu a pus punct speculațiilor despre transferul lui Stanciu la CFR Cluj! "Nu ni-l permitem"
23/11/2022 LA 17:50
Romanian Liga I
Fanii Rapidului boicotează super meciurile cu Fiorentina și Borussia Dortmund.Motivul nemulțumirilor
23/11/2022 LA 16:44