Venit în 2017 la CFR, Djokovic s-a dovedit unul dintre cei mai constanți jucători și, începând de acum doi ani, s-a tot zvonit că ar fi urmărit de formații din vestul Europei.
Între timp, mijlocașul croat a ajuns la 30 de ani și e puțin probabil să mai prindă un transfer la o echipă de top. Dar poate avea un salariu excelent în Turcia, acolo unde Dan Petrescu, proaspăt instalat la Kayserispor, îl dorește.
Aspectul financiar e extrem de important pentru Djokovic, acesta fiind primul jucător care a făcut public că la CFR sunt datorii, după cucerirea titlului din sezonul trecut.
Romanian Liga I
Dan Petrescu a pus punct speculațiilor despre transferul lui Stanciu la CFR Cluj! "Nu ni-l permitem"
23/11/2022 LA 17:50
"Nu vreau explicaţii, vreau să văd banii în cont, la fiecare om din echipa asta", a spus Djokovic imediat după cucerirea noului titlu în Liga 1.
Chiar dacă oficialii lui Kayserispor s-au înțeles cu jucătorul pentru un sezon și jumătate, Petrescu garantând pentru el, e nevoie ca și CFR să își dea acordul și e greu de crezut că formația campioană nu va dori măcar un milion de euro pentru mijlocașul croat.
Totuși, faptul că acestuia îi expiră contractul anul viitor poate să îi determine pe oficialii din Gruia să fie mai relaxați la negocieri, fiind greu de crezut că Djokovic va semna prelungirea contractului cu CFR.

Dan Petrescu are obiectiv salvarea de la retrogradare

Djokovic ar fi al 4-lea jucător cu background în Liga 1 care ajunge la Kayserispor. La formația lui "Super Dan" evoluează și românii Cristi Săpunaru, Silviu Lung Jr și Denis Alibec. Clubul se află la 3 puncte sub "linia roșie", iar misiunea lui Dan Petrescu va fi salvarea de la retrogradare. Tehnicianul a vorbit despre obiectiv după ce a semnat cu Kayserispor, la o conferință de presă organizată de club.
"Sunt foarte fericit să fiu aici. Nu am mai fost felicitat atât de mult ca azi, la toate echipele la care am mai fost. Abia aştept să încep munca, îmi place riscul. Cui nu îi place riscul nu va avea succes. Am jucat fotbal 20 de ani şi am antrenat în mai multe ţări de când am devenit antrenor. Super Lig e un campionat greu, dar spectaculos. Vom munci foarte mult pentru a avea succes. Cel mai important lucru este să ne câştigăm punctele.
Principalul obiectiv este să aducem echipa în top. Cel mai important este moralul echipei. Vom vedea cum arătăm în meciul cu Gaziantep. Vom ţine echipa în prima ligă fără să aducem mulţi jucători şi vom avea obiective mai mari în sezonul viitor", a spus Dan Petrescu, într-o conferinţă de presă.
Până la finalul sezonului actual, "Bursucul" va încasa 400.000 de euro din salarii (50.000/lună), plus 100.000 de euro ca primă de instalare. În stagiunea următoare, dacă tehnicianul român va salva echipa de la retrogradare, oficialii turci îi vor oferi remunerații în valoare de 850.000 de euro/an.
Aceeași sumă ar urma să ajungă în conturile lui Dan Petrescu și în sezonul 2022/2023, dacă Kayserispor va decide să-i activeze opțiunea de prelungire a contractului.
Fotbal
EXCLUSIV | Interviu cu Adrian Avasâlcăi, singurul antrenor român de la Academia lui Chelsea
20/11/2022 LA 06:34
Romanian Liga I
Petrescu a răbufnit după duelul cu Mioveni: "Dacă aș spune ce gândesc, aș lua 2 ani de suspendare"
13/11/2022 LA 19:11