Dan Petrescu a fost în această seară prezentat oficial la Kayserispor, formația turcă pentru care evoluează și românii Denis Alibec, Cristi Săpunaru și Silviu Lung Jr. Fostul tehnician al CFR-ului a semnat un contract valabil pe un an și jumătate, cu opțiunea de prelungire pe încă un an.Antrenorul va debuta pe banca lui Kayserispor chiar împotriva lui Gaziantep, echipa care a anunțat de curând despărțirea de Marius Șumudică. Partida va avea loc pe 16 ianuarie, în etapa a 19-a din prima ligă turcă.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Fotbal
Cea mai proastă veste pentru Alibec! Dan Petrescu a făcut anunțul
31/01/2021 LA 05:48

Kayserispor, formația pentru care evoluează și românii Cristi Săpunaru, Silviu Lung Jr și Denis Alibec, se află la 3 puncte sub "linia roșie", iar misiunea lui Dan Petrescu va fi salvarea de la retrogradare.Dan Petrescu a oferit primele declaraţii după ce a semnat cu Kayserispor, la o conferință de presă organizată de club.

Dan Petrescu a fost prezentat oficial la Kayserispor. Primele declarații

"Sunt foarte fericit să fiu aici. Nu am mai fost felicitat atât de mult ca azi, la toate echipele la care am mai fost. Abia aştept să încep munca, îmi place riscul. Cui nu îi place riscul nu va avea succes. Am jucat fotbal 20 de ani şi am antrenat în mai multe ţări de când am devenit antrenor. Super Lig e un campionat greu, dar spectaculos. Vom munci foarte mult pentru a avea succes. Cel mai important lucru este să ne câştigăm punctele.

Principalul obiectiv este să aducem echipa în top. Cel mai important este moralul echipei. Vom vedea cum arătăm în meciul cu Gaziantep. Vom ţine echipa în prima ligă fără să aducem mulţi jucători şi vom avea obiective mai mari în sezonul viitor", a spus Dan Petrescu, într-o conferinţă de presă.

Câți bani va încasa Dan Petrescu la Kayserispor

Până la finalul sezonului actual, "Bursucul" va încasa 400.000 de euro din salarii (50.000/lună), plus 100.000 de euro ca primă de instalare. În stagiunea următoare, dacă tehnicianul român va salva echipa de la retrogradare, oficialii turci îi vor oferi remunerații în valoare de 850.000 de euro/an.

Aceeași sumă ar urma să ajungă în conturile lui Dan Petrescu și în sezonul 2022/2023, dacă Kayserispor va decide să-i activeze opțiunea de prelungire a contractului.

Fotbal
Dan Petrescu dă prima lovitură la Kayserispor! Unul din cei mai buni jucători ai CFR-ului, în Turcia
06/01/2021 LA 10:42
Fotbal
Dan Petrescu, undă verde spre Al-Nassr! Decizia de ultimă oră anunțată de șeicii de la Ryadh
28/12/2020 LA 06:54