Dan Petrescu a fost în această seară prezentat oficial la Kayserispor, formația turcă pentru care evoluează și românii Denis Alibec, Cristi Săpunaru și Silviu Lung Jr. Fostul tehnician al CFR-ului a semnat un contract valabil pe un an și jumătate, cu opțiunea de prelungire pe încă un an.Antrenorul va debuta pe banca lui Kayserispor chiar împotriva lui Gaziantep, echipa care a anunțat de curând despărțirea de Marius Șumudică. Partida va avea loc pe 16 ianuarie, în etapa a 19-a din prima ligă turcă.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Kayserispor, formația pentru care evoluează și românii Cristi Săpunaru, Silviu Lung Jr și Denis Alibec, se află la 3 puncte sub "linia roșie", iar misiunea lui Dan Petrescu va fi salvarea de la retrogradare.Dan Petrescu a oferit primele declaraţii după ce a semnat cu Kayserispor, la o conferință de presă organizată de club.
Romanian Liga I
Dan Petrescu, prima reacție după Rapid – CFR Cluj 2-0: "Sunt foarte surprins, o să am o discuție!"
17/10/2021 LA 20:01

Dan Petrescu a fost prezentat oficial la Kayserispor. Primele declarații

"Sunt foarte fericit să fiu aici. Nu am mai fost felicitat atât de mult ca azi, la toate echipele la care am mai fost. Abia aştept să încep munca, îmi place riscul. Cui nu îi place riscul nu va avea succes. Am jucat fotbal 20 de ani şi am antrenat în mai multe ţări de când am devenit antrenor. Super Lig e un campionat greu, dar spectaculos. Vom munci foarte mult pentru a avea succes. Cel mai important lucru este să ne câştigăm punctele.
Principalul obiectiv este să aducem echipa în top. Cel mai important este moralul echipei. Vom vedea cum arătăm în meciul cu Gaziantep. Vom ţine echipa în prima ligă fără să aducem mulţi jucători şi vom avea obiective mai mari în sezonul viitor", a spus Dan Petrescu, într-o conferinţă de presă.

Câți bani va încasa Dan Petrescu la Kayserispor

Până la finalul sezonului actual, "Bursucul" va încasa 400.000 de euro din salarii (50.000/lună), plus 100.000 de euro ca primă de instalare. În stagiunea următoare, dacă tehnicianul român va salva echipa de la retrogradare, oficialii turci îi vor oferi remunerații în valoare de 850.000 de euro/an.
Aceeași sumă ar urma să ajungă în conturile lui Dan Petrescu și în sezonul 2022/2023, dacă Kayserispor va decide să-i activeze opțiunea de prelungire a contractului.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Dan Petrescu, reacție virulentă când a fost întrebat dacă vine în locul lui Rădoi la națională
14/10/2021 LA 14:28
Fotbal
Dan Petrescu, explicații pentru eșecul din Cupa României: "Cei care fac tragerea să se gândească"
23/09/2021 LA 20:54