Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Deian Sorescu, liber să plece de la Dinamo! Care este suma cerută de dinamovişti în schimbul golgheterului de la club

Eurosport
DeEurosport

Publicat 20/05/2021 la 18:33 GMT+3

Probabil cel mai bun jucător al "câinilor", Deian Sorescu este liber să plece din Ștefan cel Mare. Două echipe sunt deja în cursa pentru semnătura dinamovistului.

Deian Sorescu

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Romeo Ene
Deian Sorescu, poate cel mai bun jucător al lui Dinamo din acest sezon, ar putea să-i părăsească pe "câini" pentru un transfer în străinătate. El a fost convocat astăzi în premieră la naţionala României datorită evoluţiilor sale din ultima periaodă, iar şi graţie lui, Dinamo a reuşit să se salveze de la retrogradare.
Ţinând cont că spaniolii nu au venit cu banii promişi, liderii DDB solicită un milion de euro pentru jucătorul adus în 2018 de la ASU Poli Timişoara, conform ProSport. Dinamo a terminat sezonul pe locul 11, deasupra locurilor de baraj şi se poate concentra exclusiv pe sezonul viitor, care se anunţă a fi unul foarte complicat.

Sorescu, om de bază la Dinamo

Obiectivul clubului în sezonul viitor va fi calificarea în play-off, iar pentru acest lucru este nevoie de un buget stabil, care va fi compus din sumele strânse de la suporteri, bilete, sponsori, drepturi tv, dar mai ales vânzarea de jucători. Sorescu ar intra în al patrulea an la Dinamo şi este greu de crezut că va mai fi motivat să ofere un randament foarte bun, mai ales ţinând cont de sezonul actual, care a fost cel mai dificil din istoria de 73 de ani a lui Dinamo.
Folosit în foarte multe meciuri pe postul de fundaş dreapta, Sorescu nu a dezamăgit, fiind un jucător esenţial pentru "câini". Venirea lui Dusan Uhrin pe banca dinamoviştilor a coincis cu schimbarea sistemului, iar Sorescu a fost avansat la mijloc, acolo unde a avut evoluţii foarte bune. 19 goluri are jucătorul adus de la Timişoara pentru Dinamo în 104 meciuri.
Potrivit ProSport, Deian ar fi primit o hârtie semnată de conducerea clubului care i-ar permite să plece la orice club, contra sumei de un milion de euro. Dinamoviştii s-au asigurat că jucătorul va avea şanse mai mari să plece în străinătate, ţinând cont de situaţia economică a cluburilor din Liga 1.
7 goluri în 37 de meciuri a marcat Sorescu pentru Dinamo în acest sezon, fiind cel mai bun marcator al "câinilor".

Marius Niculae, încântat de evoluţiile lui Sorescu

Implicat în proiectul Academiei CS Dinamo, Marius Niculae este alături şi de echipa mare, care a obţinut punctul necesar în ultima etapă pentru a-şi asigura prezenţa în Liga 1 şi din sezonul viitor.
Niculae declara înainte de meciul cu Chindia: "În primul rând să salvăm echipa, şi după aia vă daţi seama că nu avem foarte mult timp la dispoziţie. Şi sunt foarte multe lucruri de pus la punct. În acelaşi timp, dacă vom avea parte de susţinerea programului DDB şi al suporterilor, cum am avut-o până acum, cred că Dinamo poate să facă o figură frumoasă şi în sezonul următor.
Ne-am amuzat aseară. Deian are calitate să meargă în străinătate, să urmeze o carieră mult mai sus. Trebuie să plece din campionatul românesc, asta e clar", a precizat Marius Niculae, la Telekom Sport.
Deian Sorescu este cotat de site-ul Transfermarkt la un milion de euro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo