Dinamo se îndreaptă cu pași repezi către dezastru, iar conducerea spaniolă care a preluat clubul în vară, în frunte cu Pablo Cortacero, nu și-a onorat promisiunile contractuale față de angajații echipei din "Ștefan cel Mare". De curând au apărut informații noi despre omul de afaceri spaniol și compania pe care o reprezintă, Benel International SA.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Este foarte probabil ca echipa antrenată în prezent de Ionel Gane să fie victima unei scheme de fraudă cunoscute sub denumirea de "Elicopter". Potrivit site-ului anchetatorii.ro, compania Benel International S.A, care deține pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo sub tutela lui Pablo Cortacero, este în faliment. Mai mult, ea ar fi la rândul său deținută de o altă companie din Panama, numită Global Necary IAM S.A., ai căror directori sunt înregistrați alte firme.
Romanian Liga 2
Dinamo, victorie cu 2-0, după un joc solid în fața lui FC Brașov! "Câinii", la 2 puncte de play-off
03/12/2022 LA 13:08

Dinamo, victima unei țepe fără precedent

Aceeași sursă transmite că Benel International SA a fost declarată falimentară pe 11 decembrie 2020, de către un tribunal din Luxemburg. Panama este de atlfel o locație cunoscută ca fiind între cele mai căutate pentru operațiune de evaziune fiscale din cauza legilor permisive. Sursa citată anterior precizează faptul că Pablo Cortacero ar fi omul responsabil cu plata escrocheriilor făcute de alții.
Astfel, Cortacero ar fi înregistrat la încă 11 companii din Granada și Malaga cu o funcție executivă, deși a încercat să îi păcălească pe ceilalți acționari ai lui Dinamo prin intermediul unei firme din Londra, explicând că din acest motiv banii care ar trebui să ajungă la Dinamo sunt blocați. De altfel, spaniolul este înregistrat ca fotbalist amator la clubul Atarfe Industrial Club de Futbol din Granada.

Pablo Cortacero, țeapă orchestrată în compania lui Ionuț Negoiță

Aceeași sursă transmite că Ionuț Negoiță ar avea implicații în țeapa din care Dinamo ar putea să nu mai iasă. Pablo Cortacero ar fi plătit 2.200 de lei către George Drăghia, finul lui Ionuț Negoiță, pentru a prelua compania Lotus Perfect Products, cea care apare ca persoană juridică română în cadrul lui Dinamo. Benel International ar fi plătit apoi 550.000 de euro către această firmă pentru a achita unele datorii ale lui Dinamo și a prelua acțiunile.
SC Lotus Perfect Products SRL este înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. J40/5948/2018, având cod unic de înregistrare 39274338, reprezentată de Fernandez Cortacero Pablo Manuel. Compania deține 82,8754% din acțiunile lui Dinamo: "Acțiunile SC Lotus Perfect Products SRL au interdicție de înstrăinare, cu excepția cazului în care există acordul prealabil al fostului vânzător și sunt ipotecate în A.E.G.R.M", citează anchetatorii.ro, făcând referire la finul lui Ionuț Negoiță și la imposibilitatea ca Pablo Cortacero să vândă acțiunile pe care le deține fără acordul acestuia.
Romanian Liga 2
Dinamovistul care a a acuzat adversarii după înfrângerea de la Iași. "E greu să joci fotbal"
28/11/2022 LA 08:44
Romanian Liga 2
Dinamo a pierdut la Iași și riscă să mai rămână încă un an în liga a 2-a. Rezultatele zilei
26/11/2022 LA 16:59