Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gueye a primit prima decizie a ANAD, după ce a fost depistat cu cocaină! Reacția lui Mario Nicolae

Irina Aldea

Actualizat 12/03/2021 la 19:26 GMT+2

Magaye Gueye (30 de ani) trebuia să se prezinte astăzi, la ora 16:00, la sediul Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD) pentru a efectua un nou test, însă atacantul nu a mers. ANAD a oferit oricum o primă decizie în cazul dinamovistului.

Magaye Gueye

Credit imagine: Eurosport

Magaye Gueye se află în mijlocul unui scandal de proporții la Dinamo. Atacantul senegalez al "câinilor" a fost depistat cu cocaină la testul anti-doping efectuat de ANAD la finalul meciului dintre Dinamo și FCSB, din Cupa României.Conform regulamentului, Gueye trebuia să se prezinte la sediul ANAD astăzi (ora 16:00), pentru a efectua un nou test. Totuși, jucătorul lui Dinamo nu și-a făcut apariția.
Chiar și așa, ANAD a emis o primă decizie în cazul dinamovistului. ANAD a hotărât ca atacantul lui Dinamo să fie suspendat temporar, iar săptămâna următoare va avea loc un nou termen. Dacă senegalezul ar fi obținut un rezultat negativ la cel de-al doilea test, atunci ar fi putut scăpa de suspendare. În schimb, regulamentul spune că dacă și cel de-al doilea rezultat iese pozitiv, atunci sportivul riscă o suspendare de 2 ani.
Conform articolului 72 al Regulamentului Disciplinar al FRF, aflat în concordanță cu regulamentul FIFA, un fotbalist testat pozitiv cu substanțe interzise "va fi sancționat cu suspendare pentru doi ani, la prima abatere şi suspendare pe viaţă, în caz de recidivă". Conform primelor informații, Gueye nu este recidivist, motiv pentru care atacantul riscă o suspendare pe o perioadă de 2 ani, în cazul în care proba inițială va fi confirmată la următorul test.

Scandal major la Dinamo: Gueye, depistat cu cocaină! Reacția lui Mario Nicolae

Mario Nicolae a precizat că Magaye Gueye a fost chemat astăzi la Agenția Națională Anti-Doping și că Dinamo l-a pus în legătură cu un avocat: "I-am pus la dispoziție un avocat. Dinamo a făcut tot ceea ce trebuia. Eu am vorbit cu el ieri, mi-a zis că se prezintă. I-am recomandat un avocat foarte, foarte bun, mi-a spus că va vorbi cu el. Nu eram obligați să-i oferim un avocat, doar i-am oferit o alternativă.
Tot ceea ce a ținut de Dinamo, am respectat ca la carte. Nu era obligația noastră să meargă cineva cu el acolo. A zis că trebuia să facă o cerere. Așteptăm decizia finală de la ANAD, apoi vom lua deciziile ce se vor impune", a spus managerul sportiv al lui Dinamo, pentru Gazeta Sporturilor.

Gueye, uimit de rezultatul testului! Senegalezul crede că i-a fost înscenat totul

La o zi după notificarea ANAD, Mario Nicolae, managerul sportiv al lui Dinamo, a vorbit despre momentul când Gueye a aflat că este selectat pentru testul antidoping. Senegalezul a fost extrem de mirat când a aflat rezultatul final și s-a apărat spunând că totul este o înscenare. Nicolae a spus apoi că Gueye trebuie să meargă la sediul ANAD și să explice ce s-a întâmplat:
"La mine au venit reprezentanții antidoping să-mi spună numele celor care urmează să fie testați. El fusese schimbat, era în tribună. Nu părea deloc îngrijorat când l-am chemat. A fost mirat și când a aflat rezultatul. El crede că cineva i-a înscenat asta, că i s-a pus ceva în băutură. Magaye e afectat, dar fiecare e responsabil pentru acțiunile sale. El este acasă, nu mai are voie să se antreneze cu echipa.
Așteaptă, discută cu un avocat, are nevoie de răbdare, urmează să dea explicații. Mâine va fi prezent la o întâlnire la Agenția Națională Anti Doping, va fi un interviu. Sunt întrebări standard, el va trebui să vină cu argumente clare, când a consumat, ce a consumat. Noi îl susținem cu documentație, nu ai cum să lași un jucător chiar dacă s-a întâmplat ce s-a întâmplat", a declarat Mario Nicolae, pentru Digi Sport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo