Fotbal
Romanian Liga I

Mariko Daouda visează la titlu: "Ar fi frumos să revin în România și să sărbătoresc cu oltenii"

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

#DORdeSPORT cu Mariko Daouda

Credit imagine: Eurosport

DeCristian Mihala
30/06/2020 la 09:50

Fost jucător în Liga 1 la Universitatea Craiova, CS Mioveni, FC Argeș sau Dinamo București, ivorianul Mariko Daouda a vorbit în exclusivitate pentru Eurosport despre perioada în care a jucat în România, dar și despre viața de după retragere și planurile de viitor.

articol scris de Nicu Alexandru Savin

"Eu am jucat la FC Universitatea Craiova", a spus fostul fotbalist, care consideră că diferendul dintre olteni privind cele două echipe din Craiova trebuie rezolvat între ei. Ivorianul este la curent cu tot ce se întâmplă în Liga 1 și se bucură pentru victoria Craiovei de la Cluj, care i-a adus pe olteni la un singur punct în spatele liderului.

Romanian Liga I

Reacție fără precedent a lui Sergiu Buș după ce a fost eliminat în Gaz Metan - Craiova 1-2

04/07/2020 LA 05:56

Mariko Daouda a petrecut 7 ani în România și spune că a rămas profund impresionat de ceea ce a trăit aici, în special la Craiova, acolo unde a jucat 3 sezoane: "Oamenii sunt deosebiți la Craiova, stadionul era plin și eram oprit pe stradă să fiu felicitat pentru dăruirea mea". "Unul dintre fiii mei s-a născut la Craiova, are pașaport de oltean", a mai spus Daouda, care deși a plecat de 10 ani din țara noastră, încă vorbește fluent limba română.

Daouda, despre perioada de adaptare în România și despre rasism

Ajuns în România în 2005, Daouda spune că i-a fost destul de greu la început, dar că a avut parte de colegi foarte amabili care l-au ajutat să se adapteze: "Corneliu Papură, Ionuț Luțu, Ionuț Rada, Mihăiță Pleșan, dar și alți colegi, m-au făcut să mă simt foarte bine la Craiova"!

Retras din fotbal în 2011, ultima dată evoluând în China la LQ Lifan, Mariko Daouda s-a apucat de antrenorat în țara natală, acolo unde deocamdată antrenează grupe de juniori, dar speră ca din sezonul viitor să preia o echipă de liga a III-a.

"Ar fi o mare bucurie să ajung pe banca Universității Craiova", a declarat Daouda care ar fi dispus în orice moment să se întoarcă în Oltenia ca și antrenor, dar este conștient că are foarte mult de muncă pentru a ajunge la acest nivel.

Ținând cont de conjuctura nefavorabilă din lume și implicit din sport în ceea ce privește rasismul, Daouda a recunoscut că s-a confruntat cu acest flagel în România: "Rasismul nu are ce căuta în fotbal, iar UEFA trebuie să rezolve această problemă", a spus ivorianul care consideră că suporterii care provoacă aceste probleme ar trebui interziși pe stadioane; depunctarea echipelor ar putea reprezenta și ea o soluție pentru eradicarea acestor dificultăți cauzate de rasism.

În final, fostul jucător a menționat că își dorește ca Universitatea Craiova să devină campioană în acest sezon: "Ar fi foarte frumos ca Universitatea să câștige titlul și să vin la Craiova pentru a sărbătorii alături de suporteri". "Mi-e dor de Craiova și de România", a încheiat Daouda, care a fost un jucător foarte apreciat cât a jucat în campionatul românesc, fiind unul dintre cei mai iubiți străini care s-au perindat pe la noi.

Romanian Liga I

Liga 1 | Univeristatea Craiova, victorie cu Gaz Metan Mediaș! Oltenii trec pe primul loc

03/07/2020 LA 20:00
Romanian Liga I

FCSB, arbitru la titlu în Liga 1. Roș-albaștrii vor să trimită copiii în duelul cu CFR Cluj

30/06/2020 LA 07:54
Subiecte asemănătoare
FotbalRomanian Liga IUniversitatea Craiova
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol