Dan Petrescu se va despărţi azi oficial de CFR, după ce conducerea s-a săturat de atitudinea tehnicianului şi de presiunea inutilă pe care o pune la echipă.
Oficialii din Gruia au tatonat mai multe piste pentru înlocuirea "Bursucului" în ultima lună, de când acesta şi-a exprimat dorinţa de a părăsi gruparea campioană. Adrian Mutu e principalul vizat de staff-ul administrativ al campioanei, iar Digi Sport anunţă că fostul mare internaţional e decis să ofere un răspuns favorabil.
Interesant e că Mutu a vorbit înainte de partida cu Danemarca, decisivă pentru calificarea la Euro, despre acest subiect. La momentul respectiv a negat, însă discursul său a venit într-un moment în care se părea că nu se mai pune problema plecării lui Dan Petrescu.
Fotbal
Procurorii cer 10 luni de închisoare și amendă pentru Benzema! Când va fi dată sentința
21/10/2021 LA 11:26
"Nu înseamnă că dacă sunt prieten cu cei de acolo mă duc la Cluj. Aşa, sunt prieten şi cu cei de la Craiova şi nu sunt în Bănie", a spus Mutu, înainte de meciul decisiv cu Danemarca.

Relaţii excelente între Mutu şi conducerea CFR-ului

Conducerea campioanei l-a contactat pe Adrian Mutu încă de acum o lună, pentru a afla dacă acesta e dispus să renunțe la banca naționalei U21 pentru a veni în Gruia.
După partida cu Gaz Metan, din luna octombrie, "Super Dan" a avut un discurs foarte dur, prin care îşi anunţa plecarea. Tehnicianul avea oferte foarte tentante, motiv pentru care ar fi ales să își pregătească ieșirea din scenă astfel. Între timp, fostul fundaş dreapta a rămas la club, însă discursul său nu s-a schimbat semnificativ, iar conducerea a înţeles că o despărţire e singura variantă prin care clubul ar avea de câştigat.
Oficialii campioanei l-au contactat de atunci pe Adrian Mutu pentru a vedea dacă acesta e dispus să preia gruparea clujeană. "Briliantul" a evitat să dea un răspuns ferm, atâta vreme cât discuția e la nivel de ipoteză, dar prietenia cu oficialii campioanei e un atu pentru plecarea de la naționala de tineret.
Acum, discuțiile au fost reluate, iar Mutu e extrem de tentat să accepte provocarea. El visează să antreneze o formație de club și a fost dezamăgit că oficialii Craiovei nu l-au luat în calcul pentru înlocuirea lui Bergodi. Acum, CFR reprezintă o oportunitate de neratat, cu toate că i-ar fi plăcut să fie pe banca naționalei de tineret la turneul final din primăvara anului viitor.
Nu este pentru prima oară când clujenii se gândesc la Mutu pentru banca tehnică. Spre finalul campionatului trecut, au existat contacte, în contextul în care Dan Petrescu părea decis să plece dacă nu câștigă titlul. CFR a luat campionatul și "Super Dan" a continuat, în speranța că va duce echipa în grupele Europa League.
UEFA Europa Conference League
CFR, neputincioasă cu AZ Alkmaar! Ardelenii au pierdut acasă, dar păstrează șanse de calificare
21/10/2021 LA 11:01
Fotbal
Dezvăluirile lui Valbuena despre Benzema, în prima zi a procesului de șantaj
21/10/2021 LA 09:40