Olimpiu Moruțan a progresat foarte mult în ultimul sezon, iar în vară ar putea face pasul către un campionat mult mai puternic. În ultima vreme au apărut informații că echipe de top din Europa sunt interesate de serviciile mijlocașului de 21 de ani, dar presa din Italia vine cu o variantă extraordinară.
Inter se pare că îl urmărește atent pe jucătorul FCSB-ului și gruparea de pe Meazza va încerca în vară să-l transfere.

Olimpiu Moruțan, pe lista lui Inter

Serie B
Olimpiu Moruțan, lăudat de presa din Italia după ce a dat două pase de gol! Ce notă a primit românul
27/11/2022 LA 08:59
Jurnaliștii italieni au scris în termeni laudativi despre calitățile lui Moruțan, scoțând în evidență faptul că este un fotbalist extrem de tehnic, care poate juca pe mai multe posturi.
"Olimpiu Moruțan are o tehnică peste medie şi e prototipul de jucător număr 10. Inclusiv înălțimea sa (1,73m) este tipică pentru un decar, precum Leo Messi. Calitățile tale tehnice și inteligența fotbalistică îi permit să joace pe mai multe posturi.
Moruţan preferă să pătrundă din banda dreaptă pentru a inceca să centreze la colțul lung sau să finalizeze. Fotbalistul își demonstrează și capacitatea de a dribla sau de oferi pase filtrante. De asemenea, stă foarte bine pe picioare, fiind capabil să își deruteze adversarii prin schimbări rapide de direcție.", scriu italienii de la numero-diez.com, citați de digisport.ro.

Olimpiu Moruțan, comparat cu Adrian Mutu

Sursa citată l-a comparat pe Moruțan cu Adrian Mutu, subliniind că tehnica sa este asemănătoare cu cea a "Briliantului": "Un fotbalist cu valori tehnice foarte apropiate de cele ale lui Adrian Mutu, care ar putea ateriza în Serie A pentru relansarea fotbalului românesc."
FCSB i-a fixat un preț de 20 de milioane de € lui Olimpiu Moruțan. Dacă transferul s-ar realiza în schimbul unei sume apropiate de pretențiile bucureștenilor, Moruțan ar deveni cel mai scump fotbalist român plecat din Liga 1. Recordul este deținut deocamdată de Dennis Man, pe care Parma a plătit în iarnă 13 milioane de €.
International friendlies
Cei 3 "tricolori" care au impresionat în amicalul cu Moldova! "Am văzut schimbări în bine"
21/11/2022 LA 13:06
International friendlies
Ilie Dumitrescu, impresionat de un fotbalist român în meciul cu Slovenia. "E un câștig pentru noi”
18/11/2022 LA 07:51