Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Prima veste bună pentru Dinamo! ANAF a fost de acord cu o discuție pentru reeșalonarea datoriei

Ion Alexandru

Publicat 25/10/2020 la 12:20 GMT+2

Dinamo a trăit din iluzii doar 2 luni. Investitorii spanioli au dispărut în ceață unul câte unul, iar datoriile au rămas. Vine însă și o veste bună. ANAF a fost de acord cu o discuție în vedea stabilirii unui plan de reeșalonare a datoriei de 500 de mii de euro, iar cantonamentul de la Săftica are toate șansele să rămână în proprietatea clubului.

Ante Puljic, Dinamo

Credit imagine: Eurosport

Situația lui Dinamo este grea și poate deveni dramatică la nivel financiar. Locul 14 din Liga 1 este doar o parte, mai mică, a problemei. Adevăratul pericol vine de la faptul că investitorii spanioli au rămas doar cu promisiunile în ceea ce privește primenirea finanțelor clubului din Ștefan cel Mare. Jucătorii aduși din Spania pe salarii foarte mari pentru nivelul fotbalului românesc sunt un factor de risc pe care fondul de investiții care trebuia să-l susțină pe Cortacero nu vrea să și-l asume. Fără bani și fără posibilitatea de a coordona haosul de la club, Cortacero a plecat în Spania unde speră să găsească finanțare. Altfel, spaniolul va fi nevoit să apeleze la fani pentru plata salariilor. Dacă în primăvară era vorba de un fund de salarii de 120 de mii de euro lună, acum trebuie găsită o variantă pentru a strânge aproape 500 de mii la fiecare final de lună.
Dinamo a pierdut al patrulea meci consecutiv
Singura sumă intrată în conturile lui Dinamo este cea din drepturile tv. LPF a plătit 230 de mii de euro din care jucătorii și-au primit o parte din restanțele salariale.

Baza de la Săftica, gura de oxigen

Directorul tehnic Cornel Țălnar l-a contactat pe cu ministrul finațelor Cîțu și a obținut o discuție pentru reeșalonarea datoriei scadente luni. Este vorba de o sumă de 500 de mii de euro, datorie a clubului Dinamo către ANAF. Baza de la Săftica a fost folosită ca gaj de fostul patron Negoiță, iar spaniolii s-au obligat să plătească această datorie. Nu au bani și drept urmare, statul este cel care decide soarta cantonamentului dintre București și Ploiești. Cum nici chiriile apartamentelor în care locuiau în Bucurelti nu le-au plătit, spaniolii veniți alături de Cortacero și-au luat bagajele și se mută în baza de antrenament de la Săftica.
Cosmin Contra a revenit la Dinamo în august

Sepsi - Dinamo 2-0 l-a enervat pe Contra

Contra este vectorul de imagine pe care spaniolii veniți să conducă Dinamo s-au bazat încă din prima zi. Fostul selecționer nu a livrat însă rezultate și acum invocă revenirea în primul 11 a tinerilor produși de club în detrimentul fotbaliștilor aduși din Spania pe salarii uriașe în raport cu ce joacă. A patra înfrângere consecutivă, 0-2 cu Sepsi l-a scos din minți pe Contra,
"Nu am avut personalitate să jucam, am avut frică, jucători cu experiență așa mare, să nu faci o preluare cu om în spatele tău, să nu câștigi un duel, este inexplicabil, e un semnal de alarmă și vom vedea ce se va întâmpla la următorul meci. Probabil că o să joc cu tineri, decât sa bag jucatori cu experiență și să nu aibă personalitate în joc. Nici reacție nu am avut, personalitate să lucrăm lucrurile de la antrenamente, chiar am surprins prin lucrul ăsta, după golul primit, la jucători cu așa experiență, care vin din campionate puternice, să clacheze de maniera asta" a spus Contra după înfrângerea cu 2-0 de la Sfântu Gheorghe.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo