Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#AiNoștri | Povestea lui Dragoș Albu! Interviu exclusiv despre junioratul în Olanda și cum e să fii căpitan la 20 de ani

Bianca Dumitru

Publicat 23/12/2021 la 15:25 GMT+2

La doar 20 de ani, Dragoș Albu este unul dintre cei mai determinați fotbaliști români. Mijlocașul, care și-a făcut junioratul în Olanda, are planuri mari cu echipa de club și cu naționala României și visează să ajungă în tricoul Barcelonei. Jucătorul celor de la FC U Craiova și-a spus povestea pentru Eurosport.ro.

Dragoș Albu (FC U Craiova)

Credit imagine: Instagram

Dragoș Albu a început să joace fotbal în copilărie, fiind dus la antrenamente de tatăl său, care și-a dorit dintotdeauna să-și vadă copilul fotbalist. Mijlocașul în vârstă de 20 de ani a vorbit pentru Eurosport.ro despre cum a prins gustul fotbalului și despre cum a ajuns în 2020 la FC U Craiova.
"Gustul fotbalului l-am prins de foarte mic, asta pentru că tata și-a dorit foarte mult să mă facă fotbalist. Mi-a povestit că încă dinainte să mă nasc îi zicea mamei că își dorește un baiat pe care să-l dea la fotbal.
La FC U Craiova am ajuns să joc foarte simplu pentru că totul a venit neprogramat. Îmi terminasem contractul în Olanda, primisem deja câteva telefoane la anumite echipe de Liga 1 și am fost sunat și de cei de la Craiova. Ne-am întâlnit, am vorbit și asta a fost", a declarat Dragoș Albu.
În plus, fotbalistul ne-a povestit și cum a fost experiența în Olanda, unde a evoluat la echipele de tineret ale lui FC Utrecht, în perioada 2017-2020, dar și ce a învățat acolo și care sunt diferențele între fotbalul olandez și cel de la noi.
"Mi-am făcut junioratul în Olanda, unde am stat 3 ani, de la 16 la 19 ani. Am învățat foarte multe lucruri, dar cele mai important detaliu care m-a ajutat să mă dezvolt a fost să învăț să mă descurc singur. Cu asta am rămas cel mai mult pentru că înainte să ajung acolo mama se ocupa de tot, iar acolo a trebuit să învăț să-mi fac eu toate cele, de la mâncare până la spălat rufe.
E foarte diferit ce se întâmplă aici față de ce e în fotbalul din Olanda. Nici nu cred că există termen de comparație pentru că ei sunt la un nivel foarte înalt, iar noi avem mult de muncă pentru a ajunge acolo", a mărturisit sportivul.
Dragoș Albu (FC U Craiova)

#AiNoștri | "Să fiu căpitanul Craiovei înseamnă extraordinar de mult!"

Tânărul mijlocaș a vorbit și despre care este obiectivul său în ceea ce privește fotbalul și a mărturisit cât de mult înseamnă pentru el faptul că este căpitan al celor de la FC U Craiova la doar 20 de ani.
"Obiectivul meu este să mă concentrez foarte mult pe echipa de club și, bineînțeles, și pe echipa națională. Îmi doresc să avem rezultate cu echipa, să câștigăm mai multe meciuri. Vreau să facem o figură frumoasă și cu echipa națională la Europeanul de tineret și vom vedea ce se va întâmpla.
Pentru mine, să fiu căpitanul Craiovei înseamnă extraordinar de mult, este o mândrie și mă bucur foarte mult. Totodată, este și... nu neapărat o povară, dar uneori e greu pentru că toată lumea are așteptări, iar eu am abia 20 de ani. Colegii mă privesc cumva altfel pentru că trebuie să învăț cum să mă impun. Deja am învățat foarte multe, de anul trecut am început să învăț anumite lucruri, iar sezonul ăsta m-a ajutat foarte mult", a spus Dragoș Albu, care a comentat și cât de greu este să joace la o echipă din provincie.
"Cred că e la fel ca la toate echipele, mai ales că noi suntem o echipă de tradiție care își dorește mereu să fie acolo, în față. În prima parte a sezonului pot să spun că nu ne-a ieșit ce ne-am propus, dar așteptările sunt imense și toată lumea își dorește să facem performanță. Nu ne rămâne decât să ne concentrăm pe meciurile care au mai rămas de disputat în sezonul regulat și apoi o să vedem ce va fi, unde vom fi, în play-off sau în play-out. Noi sperăm să ne facem treaba cât mai bine. Greu cred că este la toate echipele pentru că fiecare are obiectivele ei."
De asemenea, fotbalistul a explicat cum a trăit promovarea din Liga a doua în primul eșalon fotbalistic al României, dar și cum a fost la debutul său în Liga 1, într-un meci în care a jucat împotriva celor de la CFR Cluj (scor 3-2), reușind o pasă de gol.
"Trecerea de la Liga a doua la Liga 1 a însemnat foarte mult pentru mine pentru că îmi doream foarte mult asta. Chiar atunci când am semnat, am întrebat dacă se vrea promovarea și ei mi-au spus că da, iar asta a contat foarte mult pentru mine. Nivelul de la Liga a doua este mult mai slab și pot să spun că mă bucur că am ajuns să joc în Liga 1 și la echipa la care mi-am dorit dintotdeauna.
Momentul debutului a fost frumos pentru că am jucat contra campioanei României. CFR ne-a dat atunci două goluri, a început foarte bine meciul, în forță, și îi auzeam vorbind, se relaxaseră puțin după acele două goluri, dar cred că au fost surprinși când am înscris și noi de două ori. Nu cred că se așteptau la asta, iar noi ne-am continuat jocul și asta a făcut să revenim la 2-2. Mă bucur că am făcut un meci bun atunci, chiar dacă am fost învinși până la urmă, dar era cumva de așteptam pentru că jucam împotriva campioanei", a adăugat Albu, în exclusivitate pentru Eurosport.ro.
Citește și:

#AiNoștri | "Am găsit clubul potrivit la momentul potrivit"

Fotbalistul de la FC U Craiova a vorbit și despre cel mai greu moment din carieră, care s-a petrecut în 2020, în startul pandemiei, când s-a temut că nu va reuși să-și găsească o echipă.
"Cel mai dificil moment din cariera mea a fost înainte să semnez cu FC U Craiova pentru că eu rămăsesem fără echipă și atunci a venit și pandemia, trebuia să se plătească o sumă de bani, o grilă de formare în Olanda, iar cluburile din Liga 1 refuzaseră să plătească acea sumă și eram speriat că nu o să-mi găsesc echipă. Am avut parte și de niște impresari care nu m-au ajutat, ba dimpotrivă, m-au mințit și m-au încurcat... Dar e bine e că am găsit clubul potrivit la momentul potrivit, iar asta m-a ajutat să trec peste acea situație și acum sunt bine", a declarat Dragoș Albu, ai cărui fotbaliști preferați sunt, printre alții, De Jong și Pedri, pe care îi place să îi urmărească, încercând să învețe lucruri noi de la ei.
Mijlocașul, cotat de site-ul transfermarkt.com la 550.000 de euro, s-a arătat și foarte bucuros de convocarea la echipa națională de tineret, cu care a spus că își dorește să ajungă cât mai departe la următoarea ediție a Campionatului European U21, care va avea loc în 2023, urmând a fi co-găzduit de România și Georgia.
"Este o mândrie foarte mare să fiu convocat la naționala de tineret. Să joc la FC U Craivoa și la echipa națională sunt cele mai frumoase lucruri care mi se pot întâmpla și îmi doresc foarte mult să avem rezultate din ce în ce mai bune pentru că în ultima vreme am suferit din punctul ăsta de vedere la toate grupele de vârstă și toată lumea e dezamăgită. Ambiția mea de a reuși este foarte mare, mă antrenez mult pentru asta și sper să facem o figură frumoasă la Campionatul European la care suntem direct calificați", a conchis sportivul Craiovei, care ne-a spus și că i-ar plăcea să joace în Spania, La Liga fiind campionatul care crede că i se potrivește cel mai mult.
Dragoș Albu (FC U Craiova)
Citește și:

#AiNoștri | Dragoș Albu, în câteva cuvinte

  • În curtea școlii, la fotbal, prietenii mă strigau… pe nume, nu am avut o poreclă.
  • Modelul meu când eram mic era… Ilie Balaci, pentru că tata mi-a povestit foarte mult despre Craiova Maxima.
  • Primul post pe care am jucat a fost… mijlocaș central.
  • Oamenii care mi-au influențat cel mai mult cariera sunt… părinții mei, care m-au împins tot timpul de la spate și care sunt cei mai mari critici ai mei.
  • După ce înscriu, obișnuiesc să… alerg ca nebunul pe teren, urlu, mă bucur foarte tare pentru că nu dau gol foarte des.
  • Fotbalistul pe care aș vrea să-l întâlnesc este… Lionel Messi, să văd dacă este om și nu extraterestru.
  • Echipa din Europa la care aș vrea să joc este… Barcelona pentru că îmi place ceea ce joacă.
Premier League Today
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo