Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#AiNoștri | Povestea lui Marco Dulca! Interviu exclusiv despre perioada petrecută în Anglia și planuri de viitor

Bianca Dumitru

Publicat 02/12/2021 la 17:10 GMT+2

La doar 22 de ani, Marco Dulca este unul dintre cei mai ambițioși fotbaliști români. Mijlocașul, care s-a născut în Coreea de Sud și și-a făcut junioratul în Anglia, are planuri mari și visează să ajungă în tricoul lui Bayern Munchen. Jucătorul celor de la Chindia Târgoviște și-a spus povestea pentru Eurosport.ro.

Marco Dulca (Chindia Târgoviște)

Credit imagine: Instagram

Marco Dulca a început să joace fotbal la vârsta de 6 ani, din plăcere. Mijlocașul în vârstă de 22 de ani a vorbit pentru Eurosport.ro despre primele amintiri pe care le are din copilărie legate de fotbal și despre cum a ajuns la Chindia Târgoviște.
"Primele amintiri legate de fotbal sunt de atunci de când mă jucăm în curte cu bunicul meu. Îmi punea un scaun la o distanță de 10 metri și mă punea să pasez mingea printre picioarele scaunului. Îmi spunea că dăm la 'precizie'. Prima amintire de pe stadion o am alături de tatăl meu, la un meci al Universității Cluj, nu mai știu exact cu ce adversar jucau.
La 6 ani am început să fac fotbal. Am început totul din plăcere. Tatăl meu doar m-a susținut în tot ce am făcut, la fel ca și mama mea.
Aveam puține meciuri jucate la Viitorul, iar într-o zi cineva din conducere m-a sunat și m-a întrebat dacă nu vreau să merg împrumut la Târgoviște pentru a avea mai multe meciuri în picioare. Am acceptat și văd că a fost un pas bun pentru mine", a declarat Dulca.
În plus, fotbalistul ne-a povestit și cum a fost experiența în Anglia, unde a evoluat la echipele de tineret ale lui Swansea, în perioada 2015-2019, dar și ce a învățat acolo și cum l-au impresionat englezii.
"Pe lângă educația fotbalistică și progresul meu ca sportiv, am învățat cum să fiu om. Ei ne-au pregătit și pentru alte etape ale vieții. Am făcut cursuri de antrenor (am licența C), cursuri de arbitri, plus că am terminat un colegiu sportiv acolo.
În fiecare zi aveam ceva nou de învățat de la oamenii din jurul meu. Față de ce se întâmplă în România, ei au o gândire profesionistă și sunt dedicați 200% în tot ce fac.
Tot timpul încearcă lucruri noi și vin cu idei cum să progreseze fotbalul lor. Ceea ce la noi nu prea se întâmplă. Acolo mergeam la 8:30 dimineață și plecăm acasă la 14:00. Era o zi normală de muncă. Ceea ce arată implicarea și dorința lor de a progresa", a mărturisit sportivul.
Marco Dulca (Swansea)

#AiNoștri | "Pentru mine fotbalul este ca oxigenul!"

Tânărul mijlocaș a comentat și cum este să joace la o echipă din provincie, punctând că are încredere că echipa poate obține rezultate din ce în ce mai bune, chiar dacă în turul acestui sezon regulat Chindia Târgoviște a fost ușor inconstantă.
De asemenea, Marco Dulca a explicat ce înseamnă fotbalul pentru el, povestind că în copilărie era dispus să învețe oricât pentru ca mama lui să nu-i interzică să meargă la antrenamente.
"Nu e greu deloc la Târgoviște. La fiecare echipă sunt plusuri și minusuri, dar la Târgoviște m-am simțit foarte bine de la început și încă mă simt la fel. E adevărat, am avut un tur de sezon cu rezultate mai slabe, dar eu cred că ne putem reveni în acest retur, avem puterea de a face asta. Au fost mai multe schimbări, ne-au plecat unii dintre titulari, au fost multe accidentări și suspendări care anul trecut nu prea au fost. Dar cu timpul se vor pune toate la punct.
Pentru mine fotbalul este ca oxigenul. Este tot! Țin minte că mama mea, când nu învățăm la școală mă 'amenință' că nu mă mai lasă la fotbal... Învățăm și făceam și în plus doar ca să merg la fotbal.
Nu mă văd făcând altceva niciodată. Obiectivul meu este să ajung înapoi într-un campionat puternic și să reprezint echipa națională la nivel de seniori", a spus Dulca, în exclusivitate pentru Eurosport.ro.
Citește și:

#AiNoștri | "A fost cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat"

Fotbalistul pregătit de Emil Săndoi a vorbit și despre cel mai greu moment din carieră, o accidentare care l-a împiedicat să reprezinte România la turneul final al Campionatului European U21 din 2019, dar a lăsat în același timp să se înțeleagă că este motivat să meargă mai departe indiferent de obstacole.
"Cel mai dificil moment a fost atunci când m-am accidentat și am stat departe de teren aproape 5 luni, cu acea fractură la metatarsian. Am fost și mai ghinionist deoarece am ratat și acel Euro U21 din 2019. Iubind ceea ce fac nu am cum să nu continui. Orice mi s-ar întâmpla, revin și mai puternic și o iau de la capăt mereu", a declarat Marco Dulca, al cărui fotbalist preferat este Casemiro, cu care consideră că se aseamănă la stilul de joc.
Mijlocașul, cotat de site-ul transfermarkt.com la 600.000 de euro, a participat în această vară la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu naționala U23 a României și a mărturisit că acela a fost cel mai emoționant lucru care i s-a întâmplat în toată cariera.
"Participarea la Jocurile Olimpice a fost cel mai bun lucru ce mi s-a întâmplat până acum ca și sportiv. Mă bucur că am avut ocazia să particip la cea mai mare competiție sportivă din lume și mă bucur și mai mult că am jucat în toate cele trei meciuri. Am avut niște trăiri pe care nu le-am avut niciodată înainte", a conchis sportivul Chindiei Târgoviște, care ne-a spus și că i-ar plăcea să se întoarcă în Anglia, Premier League fiind un campionat care crede că i se potrivește foarte bine.
Marco Dulca (România)

#AiNoștri | Marco Dulca, în câteva cuvinte

  • În curtea școlii, la fotbal, prietenii mă strigau… Dulky.
  • Modelul meu când eram mic era… Gennaro Gattuso.
  • Primul post pe care am jucat a fost… mijlocaș.
  • Oamenii care mi-au influențat cel mai mult cariera sunt… mama și tatăl meu.
  • După ce înscriu, obișnuiesc să… mă gândesc la bunicul meu care nu mai e printre noi.
  • Fotbalistul pe care aș vrea să-l întâlnesc este… Ronaldo.
  • Echipa din Europa la care aș vrea să joc este… Bayern Munchen.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo