Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#AiNoștri | Povestea lui Mihai Popa! Interviu exclusiv despre cel mai greu moment al carierei și transferul la Voluntari

Bianca Dumitru

Actualizat 03/02/2022 la 17:26 GMT+2

La doar 21 de ani, Mihai Popa este unul dintre cei mai buni portari din Liga 1. Goalkeeper-ul nu vrea să-și facă planuri de viitor, dar știe că fotbalul este unul dintre cele mai importante lucruri din viața sa, așa că are vise mărețe. Jucătorul celor de la FC Voluntari și-a spus povestea pentru Eurosport.ro.

Mihai Popa (FC Voluntari)

Credit imagine: Instagram

Mihai Popa a început să joace fotbal datorită familiei sale, în special bunicului, care a fost fotbalist. Portarul în vârstă de 21 de ani a vorbit pentru Eurosport.ro despre primele amintiri pe care le are de pe stadion și despre cum a ajuns să îmbrace tricoul celor de la FC Voluntari.
"Bunicul meu a fost fotbalist, are multe meciuri jucate în Liga 1 și Liga a 2-a. Toată lumea din familie iubește fotbalul și normal că m-a atras și pe mine. Cred că prima amintre de pe stadion este de la un meci România - Olanda, pe stadionul Farul, în 2007. Pe asta o țin minte, dar sigur au fost și alte momente pe stadion înainte.
În vară, după ce am retrogradat cu Astra, a fost un interes din partea mai multor echipe din Liga 1 pentru mine, dar aici am fost dorit foarte mult. Am fost sunat și de Mister înainte de a semna, iar asta a contat foarte mult. Pentru mine era important să joc.
Debutul în Liga 1 a fost ceva frumos și foarte important, un moment pe care orice jucător îl ține minte", a declarat Popa.
Mihai Popa (FC Voluntari)

#AiNoștri | "Fotbalul este unul dintre cele mai importante lucruri din viața mea"

Tânărul goalkeeper a comentat și cum este să joace la FC Voluntari, explicând că în vestiar atmosfera este foarte bună grație rezultatelor care i-au dus pe locul 3 în clasamentul Ligii 1, dar și datorită colectivului.
De asemenea, Mihai Popa a explicat ce înseamnă fotbalul pentru el și a precizat că nu-și face planuri pe teren lung, preferând să ia lucruri pas cu pas.
"Atmosfera din vestiar este una foarte bună, grupul este foarte unit și toți sunt niște băieți cu un caracter minunat, iar asta se vede în teren.
Eu nu mă gândesc la lucruri mărețe, vreau să o iau pas cu pas. Primul obiectiv este să mă antrenez bine și să am un joc bun în fiecare etapă. Fotbalul este unul dintre cele mai importante lucruri din viața mea", a spus Popa, în exclusivitate pentru Eurosport.ro.
Portarul a vorbit și despre ce simte în momentul în care trebuie să apere un penalty. Mihai Popa a declarat că nu încearcă să-și intimideze adversarii, fiind conștient că presiunea este deja pe umerii lor.
"Nu am prea multe trăiri înainte de loviturile de la 11 metri. Presiune este pe jucătorul care bate, nu pe portar. Eu încerc să mă concentrez și să îmi aduc aminte cum execută pentru că mă informez înainte de meci referitor la acest capitol. Nu încerc să îl intimidez cumva, nu cred că este nevoie", a adăugat fotbalistul.
Citește și:

#AiNoștri | "Dragostea pentru fotbal m-a făcut să trec peste cel mai greu moment!"

Jucătorul pregătit de Liviu Ciobotariu a vorbit și despre cel mai greu moment din carieră, o problemă la inimă care l-ar fi putut obliga să renunțe la fotbal, dar și despre cel mai greu de digerat gol pe care l-a încasat, o reușită din finala Cupei României de sezonul trecut.
"Am avut o problemă la inimă, iar doctorul mi-a zis că trebuie să mă las. Până am mers la un alt doctor, am stat 3 zile în camera mea, am plâns și nici nu prea am mâncat. Apoi, după o pauză de două luni, am revenit pe teren. Cred că dragostea pentru fotbal m-a făcut să trec peste acest moment.
Cel mai dificil gol încasat a fost cel cu Craiova din finala Cupei României de anul trecut, golul din minutul 113. A fost un moment foarte greu pentru că era o finală și pentru că am greșit la acel gol și asta a făcut acel moment să fie și mai apăsător.
Îmi amintesc faza imediat, o știu pe de rost. Chiar dacă pare ciudat, simt bucurie acum când mă gândesc la acel gol pentru că am ajuns la o vârstă fragedă să apăr într-o finală de Cupă și pentru că acel gol m-a ajutat foarte mult în dezvoltarea mea", a declarat Mihai Popa, care a spus că nu are un singur portar preferat, concentrându-se pe a învăța câte ceva de la fiecare.
Goalkeeper-ul, cotat de site-ul transfermarkt.com la 650.000 de euro, care a participat în vara anului 2021 la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu naționala U23 a României, a mărturisit că se simte foarte mândru că și-a putut reprezenta țara la o competiție la care nu au acces foarte mulți fotbaliști.
"A fost o experiență incredibilă, nu mulți fotbaliști au ocazia de a participa la Jocurile Olimpice și sunt foarte mândru că eu am putut să-mi reprezint țara la Tokyo", a conchis sportivul de la FC Voluntari, care ne-a spus și că Premier League campionatul său preferat pentru că în Anglia toată lumea iubește fotbalul, care este cel mai înalt nivel.
Mihai Popa

#AiNoștri | Mihai Popa, în câteva cuvinte

  • În curtea școlii, la fotbal, prietenii mă strigau… pe nume, nu am avut o poreclă.
  • Modelul meu când eram mic era… Edwin van der Sar.
  • Primul post pe care am jucat a fost… fundaș central.
  • Oamenii care mi-au influențat cel mai mult cariera sunt… mama mea, Florian Adam și Dani Coman.
  • Fotbalistul pe care aș vrea să-l întâlnesc este… Iker Casillas, dar și Cristiano Ronaldo.
  • Echipa din Europa la care aș vrea să joc este… Manchester United.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo