Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#AiNoștri | Povestea lui Radu Negru! Interviu exclusiv despre carieră, planuri de viitor și pasiuni extrasportive

Bianca Dumitru

Actualizat 17/03/2022 la 15:19 GMT+2

Până la 22 de ani, Radu Negru a adunat foarte multă experiență în fotbalul din România și acum visează să ajungă la echipa națională și într-un campionat puternic din Europa. Fundașul celor de la FC U Craiova, care are o mulțime de pasiuni interesante, și-a spus povestea pentru Eurosport.ro.

Radu Negru (FC U Craiova)

Credit imagine: Instagram

Radu Negru a început să facă fotbal de la vârsta de 6 ani, fiind înscris într-o grupă de copii de la Universitatea Craiova. Fundașul a vorbit pentru Eurosport.ro despre cum a prins gustul fotbalului și despre prima amintire pe care o are de pe stadion.
"Gustul fotbalului mi-a fost insuflat din familie, tata a jucat fotbal când era tânăr, deși nu a făcut prea mare performanță pentru că a renunțat la fotbal pentru facultate. Foarte multe alte persoane din familia mea au jucat fotbal, așa că de mic vedeam cum se strângeau să se uite la meciuri și de când am început să merg mă jucam cu mingea. La 4-5 ani deja le ceream părinților să mă ducă la fotbal, dar nu mă primeau niciunde pentru că eram mult prea mic, nu existau grupe de copii de vârsta mea.
La 6 ani am fost înscris într-o grupă de copii mai mari, așa că legitimația mea a fost făcută când aveam 7 ani. Cam de pe atunci am început, chiar la grupa de copii a Universității Craiova, la domnul Ciocan.
Prima dată pe stadion am ajuns prin 2008 sau 2009, nu mai știu exact, era un meci acasă contra celor de la FC Vaslui, am fost cu tata, bunicul și unchiul meu la stadion, plus mulți alți prieteni de familie. Craiova a pierdut cu 1-0 acel meci, eu nu știam importanța partidei, dar când am crescut am aflat că odată cu acel meci, s-a pierdut și calificarea în cupele europene... Îmi aduc aminte că în drum spre stadion am făcut un mic accident cu mașina, ne-am lovit oglindă în oglindă cu un alt om care mergea către stadion", a declarat fotbalistul.
Radu Negru (FC U Craiova)

#AiNoștri | "Obișnuiesc să mă bucur de fiecare secundă pe teren!"

Fundașul de 22 de ani a explicat și cum a ajuns să joace pentru FC U Craiova, club la care nu a fost acceptat de prima dată când a mers să dea o probă. Radu Negru a comentat și cum a trăit experiența prin ligile inferioare, dar și debutul în Liga 1, și ne-a povestit ce înseamnă pentru el să evolueze la o echipă din provincie și cât de greu i se pare.
"Mi-am dorit foarte mult să ajung la FCU, de cand s-a început proiectul din liga a 4-a, m-am dus să mă vadă, dar nu m-au primit din motive pe care le-am aflat între timp, dar care nu merită atenție. Unul dintre antrenori era chiar dirigintele meu de la liceu și mereu întrebam ce se întâmplă și îmi exprimam dorința de a avea posibilitatea să ajung să joc, dar erau alte chestii la mijloc.
Jucam la altă echipă din liga a 4-a și am ajuns să jucăm finala Cupei în faza județeană contra celor de la FCU, meci la care nu mai voiam să merg, dar am avut o discuție cu mama înainte de meci, discuție prin care m-a convins să mă duc, convenind că e ultima mea partidă.
Imediat după meci, am vorbit cu Adrian Mititelu Jr., am stabilit o întâlnire pentru ziua următoare și așa am ajuns la FCU. Am mai avut mici probleme cu contractul, pentru că eram sub contract cu altă echipă, dar s-au rezolvat oarecum repede.
Trecerea prin ligile inferioare a fost procesul perfect, drumul potrivit pentru evoluția mea, cred cu tărie că totul s-a întâmplat așa cum a trebuit pentru mine și totul a fost bine, chiar și în momentele mai puțin plăcute.
Am cunoscut foarte mulți oameni, mulți jucători și antrenori care au trecut pe la echipă și, exact așa cum spuneam, totul s-a întâmplat cu un motiv și toate lucrurile, bune sau rele, au fost lecții din care am învățat foarte multe, mai ales din perioada de la Liga a 2-a, iar lecția continuă și în prezent. Încă învăț din tot ce mi se întâmplă.
Am debutat în Liga 1 chiar contra campioanei din ultimii 4 ani, CFR Cluj, la ei acasă, în Gruia. Am fost foarte bucuros și îmi aduc aminte că înainte de meci, pe tunel, un om din staff-ul nostru mi-a zis: 'Bravo, așa se debutează în Liga 1, fără emoții', dar eu treceam prin toate emoțiile posibile. (râde) A fost un meci foarte greu și foarte intens.
Nu cred că faptul că joc la o echipă din provincie influențează cât este de greu sau de ușor fotbalul din Liga 1. Pentru mine, nu văd asta ca pe o greutate, mă bucur de fiecare secundă pe teren. Au fost momente foarte grele pentru mine sezonul ăsta, emoțional vorbind, dar și fizic, însă faptul că sunt fericit că am posibilitatea să joc atârnă mai greu în balanță decât momentele grele, fie ele psihice, fizice sau emoționale.
Un artist român spune: 'La concerte mă distrez și după tai chitanță, toate pozele mele sunt poze din vacanță'. Așa sunt și eu, mă bucur de fiecare meci, deci nu mi se pare nimic greu", a mărturisit Negru.
Întrebat ce își dorește să realizeze în plan sportiv, tânărul fotbalist a spus că visează să ajungă să reprezinte România și că i-ar plăcea ca, la un moment dat, să se transfere într-un campionat mai puternic din Europa.
"Unul dintre obiectivele mele ar fi să ajung în echipa națională, orice jucător cred că își dorește asta. Altul ar fi să ajung la o echipă din primele 6-7 ligi ale Europei, dar nu mă concentrez pe asta, încerc să progresez, să evoluez, să fac meciuri bune și las lucrurile să se întâmple, cred în proces și cred că toate vin la timpul lor, iar dacă nu vin, înseamnă că așa trebuie să fie. Consider că tot ce se întâmplă, chiar dacă îmi doresc sau nu, este lucrul potrivit și se întâmplă cu un motiv", a adăugat fundașul.
Radu Negru (FC U Craiova)
Citește și:

#AiNoștri | "Asta m-a pus serios pe gânduri! M-am gândit chiar să renunț"

Radu Negru a dezvăluit, în exclusivitate pentru Eurosport, și care este cel mai important sfat pe care l-a primit cu privire la fotbal și și-a amintit care a fost cel mai dificil moment din cariera sa, în care s-a gândit inclusiv să renunțe la fotbal din cauză că nu era acceptat la echipele cu care ar fi vrut să semneze.
"Mi s-a zis că dacă eu fac ce trebuie și sunt mulțumit de mine, dacă mă antrenez bine și când ajung acasă, în fața oglinzii, când sunt cel mai sincer, îmi spun că am făcut tot ce am putut, să nu bag în seamă pe nimeni și să nu ascult nicio răutate pe care o aud.
Cred că unul din cele mai dificile momente a fost chiar refuzul celor de la FCU, din primul an al noului proiect, pentru că mai încercasem la alte echipe, chiar din Liga 1, și nu mă primiseră pentru că eram prea scund, au zis ei, sau am avut neșansă la o altă echipă să se termine perioada de transferuri și nu am mai putut semna...
Eram în perioada în care mă gândeam să renunț, tocmai mă refuzase o echipă de liga a 4-a și m-a pus serios pe gânduri, deja eram mare, aveam 17-18 ani... Voiam să mă angajez undeva, să fac și eu niște bani. Aveam problemele pe care le are orice copil în România, când vine vorba de sportul de performanță. Am mai zis-o, meciul la care m-au remarcat cei de la FCU ar fi fost ultimul pentru mine", a spus fotbalistul, care a menționat că îi place foarte mult fotbalul din Spania, La Liga fiind campionatul pe care îl urmărește de mai bine de 10 ani cu foarte multă atenție.
În ceea ce îi privește pe jucătorii săi preferați, Radu Negru a declarat că se inspiră de la câteva nume mari care evoluează atât pe același post cu el, cât și pe alte posturi, în cazul acestora din urmă fiind impresionat de maturitatea unor fotbaliști precum Alexander-Arnold sau Haaland.
"Nu pot să spun că am un model sau un jucător preferat, pot să spun că mă inspiră anumiți fotbaliști. În trecut au fost Dani Alves de la Barcelona sau Marcelo de la Real Madrid, în prezent sunt foarte impresionat de Trent Alexander-Arnold de la Liverpool care, deși este mai tânăr decât mine, are o maturitate ieșită din comun.
Sunt extrem de impresionat și de Haaland de la Borussia Dortmund, de puterea lui mentală și, de asemenea, de maturitatea lui din timpul meciurilor, și el fiind mai tânăr decât mine. Mi se pare wow!", a punctat fundașul celor de la FC U Craiova.

#AiNoștri | Radu Negru e pasionat de hip hop, supereroi și mașini modificate

Fotbalistul ne-a vorbit și despre cum arată o zi din viața lui și a lăsat la iveală câteva pasiuni pe care le are. Radu Negru a spus că, printre altele, îi plac cultura hip hop și Universul Marvel, lucru care poate fi observat atât din stilul său, cât și din tatuajele pe care le are.
"O zi obișnuită din viața mea nu este foarte interesantă, totul este planificat în funcție de ora la care este antrenamentul. Timpul liber mi-l ocup cu multă muzică, cele două pisici pe care le am acasă, filme, uneori jocuri video... Mai nou fac lego-uri și mă ocup de sarcinile pe care le am pe acasă.
Sunt foarte pasionat de cultura hip hop din România, tot ce înseamnă hip hop, în special muzică, dar și grafitti, street art, break dance și tot ce înseamnă DJ-ing. Pe lângă asta, îmi plac mașinile modificate, am și eu un mic proiect în sensul asta.
Radu Negru (FC U Craiova)
Și pot să spun că sunt foarte captivat, mă acaparează tot Universul Marvel, toată mâna mea stângă e tatuată cu personaje din sfera asta. De mic am fost fascinat de supereroi, fie ei din Marvel sau din altă sferă. De exemplu, după prima zi de grădiniță, am zis că nu îmi place pentru că 'nu zboară batmani și supermani' pe acolo", a spus răzând Radu Negru.
Radu Negru (FC U Craiova)

#AiNoștri | Radu Negru, în câteva cuvinte

  • În curtea școlii, la fotbal, prietenii mă strigau… Radda.
  • Modelul meu când eram mic era… Messi.
  • Primul post pe care am jucat a fost… mijlocaș central.
  • După ce înscriu, obișnuiesc să… îmi iau colegii în brațe și să ne bucurăm împreună pentru că este meritul tuturor.
  • Fotbalistul pe care aș vrea să-l întâlnesc este… Zlatan Ibrahimovic.
  • Echipa din Europa la care aș vrea să joc este… Barcelona. De 3 ani joc cu apărători luate de pe Camp Nou, cu sigla Barcelonei pe ele.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo