CFR Cluj are un final de sezon tensionat. Campioana en-titre a României este în pericol să nu primească licența pentru următorul sezon, nici pentru Liga 1, nici pentru cupele europene.
Asta pentru că, potrivit Playsport, fostul portar al clujenilor, Giedrius Arlauskis, ar fi reclamat clubul la FIFA pentru că nu și-a primit la timp banii care i se cuveneau conform înțelegerii pe care a semnat-o în momentul în care a revenit în Gruia.
Concret, fotbalistul ar fi trebuit să primească un salariu lunar de doar 5.000 de euro, dar în contract era stipulată și o clauză de reziliere de 500.000 de euro, care ar fi rămas în vigoare după ce Arlauskis a plecat de la CFR, în septembrie 2021.
Romanian Liga I
Dan Petrescu a explicat de ce trimite rezervele la meciul cu FCSB: "E normal!" Ce jucători pleacă
ACUM 9 ORE
Cele două părți ar fi stabilit ca banii să-i fie plătiți lituanianului în 3 tranșe (1 octombrie 2021, 1 februarie și 1 iulie 2022), cu precizarea ca dacă aceste date vor fi depășite, datoria să fie plătită de urgență integral.
Până acum, conform sursei citate, CFR Cluj i-ar fi plătit doar 100.000 de euro lui Arlauskis, clubul fiind obligat să achite diferența până la finalul lunii mai. Trebuie menționat că, la cei 400.000 de euro rămași din contract, se adaugă lunar, începând din octombrie, câte 10.000 de euro penalități, datoria totală a clujenilor către portarul de 34 de ani ridicându-se în acest moment la 470.000 de euro.
În cazul în care CFR nu va achita suma până la finalul lunii viitoare, clubul riscă să fie penalizat prin interdicția de a juca în următorul sezon în Liga 1 și în cupele europene.
Citește și:

CFR CLUJ, LA UN PAS DE INSOLVENȚĂ

CFR Cluj va fi obligată să regândească întreaga strategie, dacă va rata titlul, fiind aproape imposibil să își mai permită să îi țină pe Dan Petrescu și pe fotbaliștii importanți din lot.
Asta pentru că datoriile strânse sunt uriașe, iar ratarea campionatului ar însemna și un eșec în Europa. Cu titlul acontat, clujenii ar putea spera la grupele Europa League, ceea ce s-ar traduce în sume importante venite de la UEFA.
În schimb, locul 2 în campionat face aproape imposibilă accederea în Europa League, chiar și traseul spre grupele Conference League fiind unul anevoios.
Ca atare, marea miză e reprezentată de grupele UEL și, dacă acest obiectiv e ratat, singura variantă pentru club e insolvența. Conform GSP, campioana României a strâns în ultimii ani datorii uriașe, cifrate la 26,2 milioane de euro.
Romanian Liga I
EXCLUSIV | Cum va arăta echipa de start a celor de la CFR Cluj la meciul cu FCSB
ACUM 10 ORE
Romanian Liga I
Bonusuri consistente pentru jucătorii CFR-ului după câștigarea titlului! Cât vor încasa fotbaliștii
17/05/2022 LA 14:47