CFR are un sezon ciudat. După ce Marius Șumudică a fost demis deși avea maximum de puncte în Liga 1, la echipă a fost readus Dan Petrescu. Un garant al performanței, tehnicianul părea că va aduce un nou titlu în Gruia, în contextul în care FCSB și Craiova nu arătau ca pretendente la titlu.
După sezonul regulat, punctele s-au înjumătățit și, în momentul în care clujenii trebuiau să atingă vârful de formă - în play-off -, CFR arată mai slab ca niciodată. După înfrângerea contra Craiovei, campioana a arătat ca o formație de pluton în duelul cu FCSB, 0-1, raportul șuturilor pe poartă, 13-1 pentru oaspeți, spunând totul despre modul în care s-a jucat.
Petrescu nu are reacție, jucătorii par depășiți de miză, iar patronul clubului, Neluțu Varga, e la capătul răbdării. Gazeta Sporturilor anunță că omul cu banii din Gruia a făcut o adevărată criză de nervi la finalul disputei cu FCSB. "Dacă pierdem titlul, vă dau afară pe toți!" a fost mesajul categoric al patronului către cei din stafful tehnic și administrativ. Potrivit sursei citate, cei vizați sunt Balaj, Bilașco, Mara, Răzvan Zamfir și Dan Petrescu.
Romanian Liga I
OFICIAL - CFR s-a despărțit azi de jucătorul cu cel mai mare contract din lot
21/05/2022 LA 18:10
CITEȘTE ȘI:
DAN PETRESCU, DISCURS HALUCINANT LA CONFERINȚĂ: "DACĂ SE ÎNTÂMPLĂ ASTA, MĂ LAS DE ANTRENORAT"

CFR, la un pas de insolvență

CFR va fi obligată să regândească întreaga strategie, dacă va rata titlul, fiind aproape imposibil să își mai permită să îl țină pe Dan Petrescu și pe fotbaliștii importanți din lot.
Asta pentru că datoriile strânse sunt uriașe, iar ratarea campionatului ar însemna și un eșec în Europa. Cu titlul acontat, clujenii ar putea spera la grupele Europa League, ceea ce s-ar traduce în sume importante venite de la UEFA. În schimb, locul 2 în campionat face aproape imposibilă accederea în Europa League, chiar și traseul spre grupele Conference League fiind unul anevoios.
Ca atare, marea miză e reprezentată de grupele UEL și, dacă acest obiectiv e ratat, singura variantă pentru club e insolvența. Conform Gazetei Sporturilor, campioana a strâns în ultimii ani datorii uriașe, cifrate la 26,2 milioane de euro.

Liga 1 | Lupta la titlu se dă în 3

Romanian Liga I
Dan Petrescu a explicat de ce trimite rezervele la meciul cu FCSB: "E normal!" Ce jucători pleacă
20/05/2022 LA 08:39
Romanian Liga I
EXCLUSIV | Cum va arăta echipa de start a celor de la CFR Cluj la meciul cu FCSB
20/05/2022 LA 07:03