Edi Iordănescu a plecat duminică de la FCSB, demisionând după săptămâni întregi în care a fost asaltat de mesajele jignitoare ale conducerii și de criticile publice care i-au fost aduse, în ciuda rezultatelor bune pe care echipa le-a obținut de la sosirea lui pe banca tehnică.
Luni, antrenorul a vorbit despre motivele care au dus la despărțirea sa de roș-albaștri, susținând că își dorește să uite ultimele luni din viața sa. Iordănescu s-a arătat dezamăgit de faptul că patronul echipei nu a ținut cont de ceea ce au stabilit în momentul semnării contractului și a spus că nu și-ar fi dorit să plece, în cursul zilei de luni menționând că nu are nicio înțelegere cu Federația Română de Fotbal, așa cum s-a speculat.
"Vreau să mă liniștesc. Deja e istorie și încep să mă uit înainte. Mi se pare că sunt niște lucruri care nu sunt clare. Nu mi-am dorit niciun moment să plec. Aveam încredere foarte mare. Știu ce mesaje și telefoane am primit, să nu ne ascundem după deget. În spate sunt milioane de suporteri și el mi-a făcut o promisiune clară.
Cupa Mondială FIFA
Primele opinii ale lui Edi Iordănescu în Qatar. Ce spune despre Elveția, viitoarea rivală a României
01/12/2022 LA 10:45
Nu m-a deranjat că a criticat jocul. Aș fi acceptat multe prezențe în spațiul public. Ce m-a deranjat foarte tare și m-a făcut să am acea notificare a fost când a spus că face ceva pe contractul meu. A fost vorba de promisiunile pe care le-a făcut. N-a dat doi bani pe ce am vorbit. Am fost sunat, am fost convins, nu m-am propus. Am făcut acea adresă care a fost constructivă. A venit un răspuns umilitor.
M-am autoizolat, mi-am văzut de muncă. Am primit mesaje fără număr, pe care nu vreau să le reproduc niciodată. Sunt lucruri intime! Au fost jignitoare, le-am luat personal. Dacă eu continuam, aș fi făcut foarte mult rău oamenilor din jur. Managerul echipei ar fi căzut la mijloc. Am zis că mai bine mă sacrific eu. Oricum, nu mai puteam să avem comunicare și viață lungă", a declarat Edi Iordănescu, la Digi Sport.

FCSB și-a găsit deja antrenor

La puțin peste 24 de ore de la plecarea lui Edi Iordănescu, FCSB i-a găsit deja un înlocuitor. Roș-albaștrii vor apela la Toni Petrea, cel care a pregătit echipa în sezonul trecut, un antrenor care să respecte ordinele venite din lojă, care să nu treacă peste deciziile patronului. Tehnicianul își va intra astăzi în rol, când va conduce primul antrenament al echipei.
Clubul din Berceni ajunge la al 3-lea antrenor din acest sezon, după Dinu Todoran și Edi Iordănescu. Toni Petrea a fost antrenorul celor de la FCSB în stagiunea precedentă, când echipa a terminat pe locul 2 în Liga 1, după ce fusese pe primul loc la finalul sezonului regulat.
Petrea a fost mult timp secundul lui Laurențiu Reghecampf la diferite echipe pe care le-a antrenat actualul tehnician de la Universitatea Craiova. De altfel, FCSB este singurul club pe care Petrea l-a antrenat ca principal, având un trofeu în palmares: Cupa României în 2020.
Decizia de a-l numi pe Toni Petrea pe bancă este lesne de înțeles, în condițiile în care acesta și-a dovedit servilitatea în primul mandat, iar majoritatea antrenorilor care putea fi aduși se feresc să lucreze la un club unde nu au libertate. În perioada lui Edi Iordănescu dispăruseră celebrele schimbări ordonate din tribună sau folosirea unor jucător chiar și pe 3 posturi într-un singur meci, dar foarte probabil aceste obiceiuri de club semi-profesionist vor reapărea în viitorul apropiat.
Primul meci al lui Toni Petrea în al doilea său mandat la FCSB va avea loc duminică, 21 noiembrie, pe teren propriu, contra celor de la FC Botoșani.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Fotbal
Mesajul emoționant al selecționerului Edi Iordănescu de Ziua Națională a României
01/12/2022 LA 07:31
Fotbal
Edi Iordănescu rămâne fără un jucător din lot pentru meciul amical cu Moldova
18/11/2022 LA 09:32