Enes Sali a debutat duminică seară în tricoul echipei naționale a României, Mirel Rădoi trimițându-l pe teren în minutul 82 al partidei cu Liechtenstein, în locul lui Andrei Ivan. Puștiul celor de la Farul a devenit, astfel, cel mai tânăr fotbalist din istorie care debutează la prima reprezentativă a României, la numai 15 ani, 8 luni și 22 de zile.
Revenit la echipa de club, mijlocașul a vorbit în cadrul unui interviu pentru canalul de Youtube al celor de la Farul Constanța despre experiența de la națională și despre ce au însemnat pentru el debutul și toate laudele pe care le-a primit ulterior în presa din țară, dar și din străinătate.
Enes Sali, care a spus că va păstra pentru totdeauna tricoul în care a jucat primele minute pentru România, a declarat și ce așteptări și planuri are până la finalul acestui an.
Romanian Liga I
Gică Hagi, mesaj clar: "Nu cred că există un club în lume care să facă asta!" Ce spune de Europa
11/11/2022 LA 20:58
"Aveam puține emoții când am aflat că voi fi trimis pe teren, dar m-am simțit foarte fericit. M-am gândit să dau tot ce am mai bun în mine ca să câștigăm. Pe teren la națională a fost o experiență foarte frumoasă, nu o voi uita toată viața mea. A fost foarte frumos că au fost și fani în tribune.
Am fost felicitat la final de domnul Rădoi, de familie, de prieteni, de cunoscuți, de fani... M-a felicitat și Cristi Manea, chiar dacă i-am bătut recordul. Familia m-a susținut mereu, a fost mereu aproape... Când sunt ei lângă mine, am și eu putere mai mare. Când am auzit că m-a felicitat și Barcelona a fost foarte frumos, e o onoare pentru mine. Voi păstra tricoul toată viața.
Sper să muncesc în continuare ca până acum. Sunt conștient că nu trebuie să mă opresc aici și că trebuie să muncesc de două ori mai mult. Sper ca în acest sfârșit de an să am cât mai multe reușite și cu Farul să reușim să prindem un loc în play-off", a declarat Enes Sali.

Debutul lui Enes Sali, lăudat în presa din Spania și Italia

După debutul la echipa națională a României, ibericii de la Marca i-au dedicat un material lui Enes Sali. Ulterior, italienii de la TuttoMercatoWeb au scris și ei la superlativ despre puștiul de la Farul, precizând că mijlocașul s-a antrenat o perioadă alături de Lionel Messi.
Performanța mijlocașului a fost apreciată și de către cei de la academia de fotbal a Barcelonei, unde Enes Sali a petrecut un sezon. Oficialii catalanilor i-au dedicat un articol postat pe site-ul academiei, în care au amintit de faptul că puștiul antrenat în prezent de Gică Hagi a jucat alături de Sergi Roberto și a fost pregătit de Pau Casassa în sezonul 2015/16.
"Născut la Toronto, Enes Sali a atras atenția antrenorilor de la Barça Academy Camp în iarna lui 2014, când el avea doar 8 ani. Familia s-a mutat la Barcelona apoi, după ce părinții și-au găsit de lucru, iar Enes a fost înscris la Barça Escola Barcelona pentru sezonul 2015/16, în care a jucat alături de Sergi Roberto, avându-l ca antrenor pe Pau Casassa, cel care este actualmente coordonator tehnic al Academiei pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, și a participat la antrenamente cu echipele de juniori de la La Masia", se arată pe site-ul academiei Barcelonei.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/18/3255801.png
Romanian Liga I
Gică Hagi refuză să se gândească la titlu! "Punctele încă nu sunt suficiente"
04/11/2022 LA 21:58
Romanian Liga I
Un singur fotbalist remarcat la FCSB, după eșecul cu West Ham! Cum ar fi strălucit și mai tare
04/11/2022 LA 17:18