Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Enes Sali, elogiat în presa internațională, după debutul la naționala României: "Un copil minune"

Nicu Savin

Publicat 15/11/2021 la 19:21 GMT+2

Enes Sali a jucat câteva minute în meciul României din Liechtenstein, devenind astfel cel mai tânăr fotbalist care îmbracă tricoul primei reprezentative. Momentul nu a fost trecut cu vederea de presa internațională, mai multe publicații celebre vorbind la superlativ despre puștiul de numai 15 ani.

Enes Sali și Mirel Rădoi, antrenorul care l-a debutat la prima reprezentativă a României

Credit imagine: Eurosport

România a ratat calificarea la Campionatul Mondial din Qatar, iar singurul lucru pozitiv din campania recent încheiată ar fi câștigarea pentru viitor a unor jucători foarte promițători. Ultima partidă din preliminarii, câștigată de tricolori pe terenul Liechtensteinului, a marcat un moment istoric pentru fotbalul românesc și nu numai.
Enes Sali, jucător legitimat la Farul Constanța, a intrat în minutul 82 al partidei de la Vaduz în locul lui Andrei Ivan, devenind astfel cel mai tânăr debutant din istoria naționalei României, la numai 15 ani, 8 luni și 22 de zile.
Chiar dacă motivele selecției lui Sali sunt legate mai degrabă de frica oficialilor din fotbalul românesc de a nu-l pierde pe tânărul talentat, el având posibilitatea să joace și pentru Canada (țara sa de origine) sau Turncia (țara tatălui său), debutul său la naționala României a intrat în istorie, iar momentul nu a fost omis de marile publicații internaționale.
Citește și:

Enes Sali, lăudat de marile publicații internaționale, după ce a debutat la naționala mare a României

După ibercii de la Marca i-au acordat un amplu material, italienii de la Tuttomercatoweb.com au scris și ei la superlativ despre puștiul Farului, evindențiind și că este antrenat la echipa de club de Gheorghe Hagi, legenda fotbalului românesc.
"A juca fotbal profesionist la vârsta de 15 ani este destul de absurd, dar a juca la nivel internațional la seniori este cu atât mai mult.Enes Sali, un copil minune în vârstă de 15 ani, a jucat duminică pentru românia în meciul cu Liechstenstein, bifând astfel prima selecție internațională.
Când Sali a marcat pentru Farul Constanța, antrenat de legendarul Gheorghe Hagi, în septembrie, a devenit cel mai tânăr jucător care a marcat în campionatul românesc.Și acum deține recordul de a fi cel mai tânăr jucător european care a participat la un meci internațional oficial, depășindu-l pe Martin Degaard.
Mujlocașul ofensiv are o tehnică, o schimbare de ritm şi un fel de a conduce mingea care îi permit să elimine cu uşurinţă adversarul şi să concretizeze acţiunea. Enes Sali s-a născut în februarie 2006 la Toronto, Canada, și a petrecut un timp la academia La Masia din Barcelona, ​​unde s-a antrenat alături de idolul său Lionel Messi.", au notat jurnaliștii italieni.
Faptul că a bifat o prezență la naționala mare a României nu înseamnă deocamdată că țara noastră l-a câștigat definitiv pe Enes Sali. FIFA a relaxat regulile privind jucătorii care vor să reprezinte o anumită națională după ce au debutat pentru alta, astfel că Sali va trebuie să mai joace pentru România încă de 3 ori, pentru a nu mai putea să-și schimbe opțiunea.
Totuși, conform regulamentului în vigoare, Enes Sali nu poate juca pentru o altă reprezentativă în următorii 3 ani, astfel că e greu de crezut că tânărul fotbalist nu va reprezenta România și în viitor, mai ales că a declarat că se bucură de alegerea făcută.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo