Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Enes Sali este deja istorie!" Ce au scris jurnaliștii din Spania despre debutul puștiului de 15 ani la națională

Bianca Dumitru

Publicat 14/11/2021 la 23:22 GMT+2

Enes Sali a debutat duminică seară în tricoul echipei naționale a României, iar prezența sa pe teren în meciul cu Liechtenstein a fost lăudată în presa internațională.

Enes Sali, în cantonamentul echipei naționale a României

Credit imagine: Getty Images

Enes Sali a debutat în această seară în tricoul echipei naționale, Mirel Rădoi trimițându-l pe teren în minutul 82 al partidei cu Liechtenstein, în locul lui Andrei Ivan. Puștiul celor de la Farul a devenit, astfel, cel mai tânăr fotbalist din istorie care debutează la prima reprezentativă a României, la numai 15 ani, 8 luni și 22 de zile.
Prezența lui pe teren în ultima partidă din preliminariile Cupei Mondiale din 2022 a fost lăudată de jurnaliștii publicației Marca. Spaniolii au scris de debutul românului care a intrat în topul celor mai tineri jucători din Europa care au evoluat pentru echipele naționale.
"Enes Sali este deja istorie. Mirel Rădoi i-a oferit șansa de a evolua în meciul cu Liechtenstein și a devenit al doilea cel mai tânăr fotbalist care debutează la națională în fotbalul modern, din Europa. Doar Martin Odeggard îl surclasează, acesta jucând pentru prima dată pentru Norvegia în 2014, la 15 ani, 8 luni și 12 zile.
Sali, care este antrenar de 'legendarul' Gică Hagi, a jucat opt meciuri în acest sezon pentru Farul Constanța și a înscris un gol", au notat jurnaliștii de la Marca.

Enes Sali, prima reacție după debutul la echipa națională

După prima sa apariție în tricoul României, Enes Sali s-a arătat foarte emoționat. Tânărul jucător, legitimat la Farul Constanța, a spus că și-a îndeplinit visul și că speră să reprezinte mult timp echipa națională pentru care a visat să joace.
Liechtenstein - România
"Mă simt foarte bine, este o onoare pentru mine să debutez în tricoul ăsta, visam la asta când eram mic și pot să spun că este un vis îndeplinit. Am ales România pentru că era cea mai bună decizie și mă bucur.
Vreau să joc pentru România cât mai mult timp. Știam că sunt în lot, dar nu știam dacă o să joc. Sincer, am avut puține emoții, dar când am intrat în teren, nu mai aveam nimic. M-am simțit foarte bine, băieții m-au tratat foarte bine, este frumos", a declarat Enes Sali.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo