Enes Sali a debutat în această seară în tricoul echipei naționale, Mirel Rădoi trimițându-l pe teren în minutul 82 al partidei cu Liechtenstein, în locul lui Andrei Ivan. Puștiul celor de la Farul a devenit, astfel, cel mai tânăr fotbalist din istorie care debutează la prima reprezentativă a României, la numai 15 ani, 8 luni și 22 de zile.
Prezența lui pe teren în ultima partidă din preliminariile Cupei Mondiale din 2022 a fost lăudată de jurnaliștii publicației Marca. Spaniolii au scris de debutul românului care a intrat în topul celor mai tineri jucători din Europa care au evoluat pentru echipele naționale.
"Enes Sali este deja istorie. Mirel Rădoi i-a oferit șansa de a evolua în meciul cu Liechtenstein și a devenit al doilea cel mai tânăr fotbalist care debutează la națională în fotbalul modern, din Europa. Doar Martin Odeggard îl surclasează, acesta jucând pentru prima dată pentru Norvegia în 2014, la 15 ani, 8 luni și 12 zile.
Romanian Liga I
Mircea Lucescu transferă, în sfârșit, din Liga 1. Hagi, la masa tratativelor!
20/11/2021 LA 07:50
Sali, care este antrenar de 'legendarul' Gică Hagi, a jucat opt meciuri în acest sezon pentru Farul Constanța și a înscris un gol", au notat jurnaliștii de la Marca.

Enes Sali, prima reacție după debutul la echipa națională

După prima sa apariție în tricoul României, Enes Sali s-a arătat foarte emoționat. Tânărul jucător, legitimat la Farul Constanța, a spus că și-a îndeplinit visul și că speră să reprezinte mult timp echipa națională pentru care a visat să joace.
https://i.eurosport.com/2021/11/14/3254193.jpg
"Mă simt foarte bine, este o onoare pentru mine să debutez în tricoul ăsta, visam la asta când eram mic și pot să spun că este un vis îndeplinit. Am ales România pentru că era cea mai bună decizie și mă bucur.
Vreau să joc pentru România cât mai mult timp. Știam că sunt în lot, dar nu știam dacă o să joc. Sincer, am avut puține emoții, dar când am intrat în teren, nu mai aveam nimic. M-am simțit foarte bine, băieții m-au tratat foarte bine, este frumos", a declarat Enes Sali.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Romanian Liga I
Reacția lui Gică Hagi despre posibilitatea de a-i lua locul lui Rădoi la națională
19/11/2021 LA 13:00
Fotbal
Detalii de ultimă oră despre negocierile dintre Rădoi și FRF! În ce condiții ajunge Hagi la echipă
18/11/2021 LA 18:48