Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EXCLUSIV | Cadu a dat verdictul în lupta pentru titlu: "Au jucători mult mai buni!"

Bianca Dumitru

Publicat 24/04/2022 la 08:22 GMT+3

FCSB s-a impus cu 0-1 în derby-ul cu CFR Cluj, din a cincea etapă a play-off-ului Ligii 1, și s-a apropiat la doar două puncte de liderul clasamentului.

Liga 1 | Lupta la titlu se dă în 3

În derby-ul din a cincea etapă a play-off-ului Ligii 1, FCSB a învins-o pe CFR Cluj, în deplasare, cu scorul de 0-1, și a relansat lupta pentru titlu. Unicul gol al partidei a fost înscris de Octavian Popescu (74), cu un șut de la circa 25 de metri, deviat de fundașul Daniel Graovac.
Clujenii mai au acum doar două puncte avans față de FCSB în clasament, iar dacă vor obține rezultate similare în următoarele 4 etape, titlul se va decide în ultima rundă, în returul dintre cele două echipe.
Fostul căpitan al celor de la CFR Cluj, Ricardo Cadu, a comentat în exclusivitate pentru Eurosport România lupta pentru titlu. Portughezul a spus că, din punctul lui de vedere, echipa lui Dan Petrescu va cuceri un nou trofeu în Liga 1.
Fostul fotbalist, care a cucerit alături de echipa din Gruia 3 titluri de campion, două Cupe și 3 Supercupe ale României, consideră că FCSB nu are șanse pentru că antrenorul clujenilor are mai multă experiență, având și un lot mai bun la dispoziție.
"CFR a avut două rezultate negative, cu Universitatea Craiova și cu FCSB, dar se întâmplă în fotbal. Au jucători și un antrenor cu experiență și sigur nu sunt afectați. Sunt convins că o să câștige următoarele meciuri.
Tot CFR Cluj o să câștige campionatul pentru că e diferență mare între CFR și FCSB. Clujul are un lot mult mai bun de jucători, iar Dan Petrescu este un tehnician cu mare experiență", a declarat fostul fundaș.
Ricardo Cadu
Cadu a vorbit și despre sistemul cu play-off și play-out din Liga 1, menționând că nu este normal ca echipele să rămână cu jumătate din punctele pe care le-au acumulat de-a lungul stagiunii.
"Normal că Dan Petrescu contestă înjumătățirea punctelor. Au avut 14 puncte în față în campionat și în play-off au rămas doar cu 7... Nu sunt de acord, ar trebui să rămână cu punctele pe care le aveau", a spus Cadu.
Întrebat care sunt jucătorii săi preferați de la CFR Cluj și FCSB, portughezul în vârstă de 40 de ani i-a amintit pe doi dintre foștii săi coechipieri: "Îmi plac foarte mult Ciprian Deac și Mario Camora, sunt fotbaliști alături de care am jucat și sunt doi bărbați cu mare caracter. De la FCSB îmi place de Florin Tănase."
De asemenea, fostul căpitan al campioanei en-titre din Liga 1 a explicat și ce schimbări a observat în fotbalul din România față de cum era când a plecat de la CFR Cluj, în 2014. Cadu a punctat că nu crede că vreo echipă românească va reuși să facă o figură frumoasă în următorul sezon al cupelor europene.
"Când jucam eu în Liga 1, erau 7 sau 8 echipe care se luptau pentru titlu, iar în campionatul României erau jucători foarte buni. În momentul actual, sunt două echipe mai bune, CFR Cluj și FCSB. Calitatea a scăzut foarte mult, din păcate.
Românilor le va fi greu să facă față în cupele europene. După părerea mea, niciuna dintre echipe nu poate să facă față, au un lot bun pentru nivelul din România, dar pentru mai mult de atât nu cred", a conchis Ricardo Cadu, în exclusivitate pentru Eurosport România.
Ricardo Cadu și Robin van Persie
Citește și:

CAMPIOANA ROMÂNIEI SE POATE DECIDE ÎN ULTIMA ETAPĂ

Cu 5 etape înainte de finalul sezonului, CFR Cluj are 45 de puncte, fiind pe primul loc al clasamentului Ligii 1, în timp ce FCSB ocupă a doua poziție, cu 43 de puncte, iar Universitatea Craiova completează podiumul, cu 39 de puncte.
Până la returul cu FCSB din ultima rundă, echipa lui Dan Petrescu le va înfrunta pe FC Voluntari (în deplasare), Farul Constanța (acasă), FC Argeș (în deplasare) și Universitatea Craiova (acasă).
De cealaltă parte, roș-albaștrii vor juca împotriva celor de la Farul Constanța (în deplasare), FC Argeș (acasă), Universitatea Craiova (în deplasare) și FC Voluntari (în deplasare).
Ultima etapă a sezonului 2021/22 din Liga 1 se va desfășura în weekend-ul 21-22 mai.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo