Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EXCLUSIV | Dorit de FCSB, s-a antrenat cu CSA Steaua și acum a plecat în China! "Am semnat un contract foarte bun"

Bianca Dumitru

Publicat 10/02/2022 la 11:08 GMT+2

Ronaldo Deaconu a devenit liber de contract la finalul lunii ianuarie. Potrivit unei declarații făcute de fotbalist, el va deveni jucătorul unei echipe din China, cu care a semnat un contract foarte bun.

Ronaldo Deaconu (Gaz Metan Mediaș)

Credit imagine: facebook

Ronaldo Deaconu s-a despărțit la finalul lunii ianuarie de Gaz Metan Mediaș, devenind liber de contract. Pe urmele sale au fost mai multe echipe din România, dar și din Europa.
Potrivit informațiilor Eurosport.ro, fotbalistul dorit, printre altele, de FCSB s-a antrenat în ultimele săptămâni alături de cei de la CSA Steaua. Viitorul românului nu este, însă, în Europa.
Deaconu, cotat de site-ul transfermarkt.com la 1,2 milioane de euro, a dezvăluit că a semnat un contract cu o echipă din China, nedorind deocamdată să dezvăluit numele clubului.
"Am semnat în altă parte, nu în România, dar durează mai mult formalitatea şi mi-au spus cei de acolo că până nu pun toate detaliile la punct să nu spun. Am semnat în afara Europei.
Am semnat un contract foarte bun în China. Am zis că ori merg la o echipă care să fie o bună rampă de lansare ori una care să fie foarte bună din punct de vedere financiar. Am ales varianta a doua", a dezvăluit Ronaldo Deaconu, potrivit Telekom Sport.
Citește și:

"Vreau să fac contact cu fotbalul mare"

Mijlocașul de 24 de ani a anunțat la jumătatea lunii ianuarie că nu duce lipsă de oferte. Deaconu a dezvăluit că negociază cu mai multe echipe atât din România, cât și din străinătate, unde este dorit, printre altele, în Bundesliga.
Fotbalistul a spus atunci că este conștient de importanța unui transfer în Germania, astfel că le-a spus agenților săi să facă totul pentru o astfel de mutare.
"Suntem în negocieri avansate cu câteva cluburi, două din Germania, unul din Polonia. Și din Turcia e interes foarte mare. Nu voi pleca din România dacă echipa nu va fi o rampă de lansare pentru mine. Am spus impresarilor să facă totul pentru ofertele din Germania pentru că în Bundesliga se ajunge foarte greu. În rest, contează rețeta financiară. Două echipe din România mi-au spus că mă așteaptă. La una dintre ele stilul de joc mi se potrivește mănușă, e chiar pe calitățile mele.
Oriunde mă duc, mă duc cu ambiție foarte mare. Nu vreau să mă opresc aici. Vreau să îmi fac un nume. Sper că până la finalul lunii să se alinieze astrele. Îmi doresc să merg în afară. E timpul să fac pasul acesta, vreau să fac contact cu fotbalul mare. Unul dintre echipele din Germania este Greuther Furth", a declarat Ronaldo Deaconu, în urmă cu o lună.
Fotbalistul în vârstă de 24 de ani a crescut la Academia Hagi, a evoluat la echipele de juniori de la Feyenoord și Twente și ulterior a jucat la ASA Tg. Mureș, Concordia Chiajna, HNK Gorica și Sepsi Sf. Gheorghe, la Gaz Metan Mediaș ajungând în vara anului 2020.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo